fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Smoothie z mango, pomarańczą i granatem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c492d0360-f74f-41f5-ae45-89aa7f00a2ad-1
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Smoothie z mango, pomarańczą i granatem

Przygotowanie

  • Mango i banana miksujemy razem z sokiem z pomarańczy
  • Przelewamy koktajl do miseczki i dekorujemy pestkami granatu, jagodami, wiórkami i nasionami

Rady dietetyka

Jeśli jesteś na protokole autoimmunologicznym (AIP) – pomiń nasiona chia lub konopii. Więcej na temat tego sposobu żywienia znajdziesz w zakładce „Dieta”.

Uwagi

Zamiast soku z pomarańczy możemy zmiksować całą pomarańczę.

Zainspiruj się naszymi propozycjami przyrządzenia smoothie – zajrzyj do powiązanych przepisów.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 15 minut
Składniki: 7
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 1 mango (280 g)
  • 1 mały banan (120 g)
  • 1 mała pomarańcza (240 g)
  • 1-2 łyżki pestek granatu (34 g)
  • 1 garść dowolnych świeżych lub mrożonych owoców np. jagód (50 g)
  • 1-2 łyżki wiórków kokosowych (12 g)
  • 1-2 łyżki nasion chia lub nasiona konopii (32 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Miska

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Szparagi z jajkiem w koszulce

Szparagi obieramy, gotujemy 8 min we wrzącej, osolonej wodzie Przygotować jajka poszetowe: pół litra wody zagotować, wlać 20 ml octu, płaską łyżeczkę soli, zamieszać łyżką wrzątek, i na wirującą wodę wybijać po kolei 3 jajka…

WIĘCEJ >

Krem z pomidorów z dressingiem ziołowym

Obrać warzywa i pokroić w kostkę W dużym garnku rozgrzać tłuszcz  Najpierw wrzucić do garnka cebule, smażyć 2 minuty Dorzucić pokrojony czosnek, smażyć minutę Dorzucić marchew, seler, pietruszkę korzeń, smażyć 5 minut Wlać pomidorki z…

WIĘCEJ >

Mleko kokosowe – własnej roboty

Jeśli mamy kokos, należy go rozbić (najlepiej włożyć do dużego garnka i uderzyć mocno młotkiem kilka razy aż pęknie skorupa) Po usunięciu łupiny, otrzymujemy miąższ ze skórą, wodę, która wyciekła z kokosa cedzimy przez gęste…

WIĘCEJ >

Chleb gryczano-jaglany

Obie kasze dokładnie wypłukać na sicie jaglaną najlepiej zalać na chwilę wrzątkiem. Kasze przełożyć do miski i zalać wodą tak, aby je zakryć. Odstawić na minimum 24 godziny, przemieszać od czasu do czasu, ewentualnie uzupełnić…

WIĘCEJ >