fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Smoothie z „mlekiem bananowym”

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c4ea47769-177e-48f6-b92c-f3067c6968cc-1

Smoothie z „mlekiem bananowym”

Przygotowanie

  • Daktyle, banana oraz wodę blendujemy do pożądanej konsystencji
  • Mleko bananowe przelewamy do miseczki
  • Jabłko i gruszkę kroimy w kostkę i łączymy z mlekiem
  • Wszystko posypujemy nasionami chia, wiórkami kokosowymi i cynamonem

Rady dietetyka

Jeśli jesteś na protokole autoimmunologicznym (AIP) nie dodawaj do smoothie nasion chia. Więcej na temat tego sposobu żywienia przeczytasz w naszej aplikacji w zakładce „Dieta”.

Uwagi

Zainspiruj się naszymi propozycjami przygotowania smoothie – zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Autor

Monika Regiec (blog: BodyClean.pl)
Czas: do 15 minut
Składniki: 8
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 1 banan (120 g)
  • 3-4 daktyle – 20 g (świeże wypestkowane lub suszone namoczone przez przynajmniej 30 minut wcześniej)
  • 1 szklanka wody (250 ml)
  • 1 jabłko (180 g)
  • 1 gruszka (130 g)
  • 1 łyżeczka nasion chia (4 g)
  • 1 łyżeczka wiórek kokosowych (3 g)
  • 1 szczypta cynamonu (1 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Deska, Miska, Nóż
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Puree selerowo – gruszkowe

Obieramy seler, kroimy w plastry, płuczemy w zimnej wodzie Wkładamy do garnka, zalewamy gorącą wodą do 2/3 wysokości, lekko solimy Gruszkę obieramy, kroimy w kawałki i dodajemy do selera Gotujemy pod przykryciem około 30 min…

WIĘCEJ >

Wegetariański rosół

Marchewkę, pietruszkę i selera dokładnie szorujemy, nie obieramy i wkładamy do dużego garnka Umytą cebulę obieramy, łupiny przekładamy do garnka (dodadzą pięknego koloru), a wnętrze cebul kroimy na pół i każdą opalamy nad ogniem kuchenki do…

WIĘCEJ >

Wegański rosół z makaronem Konjac

Makaron wyjmujemy z worka do miski z zimną wodą Zmieniamy wodę 3 razy co kilka minut, aż przestanie „czuć rybą” Odcedzamy makaron na sicie W garnku zagotowujemy rosół Dorzucamy do rosołu makaron Wyłączamy palnik i…

WIĘCEJ >

Jaja po benedyktyńsku (poszetowe) na pieczarkach duszonych z koprem włoskim i szpinakiem

Pieczarki kroimy na cząstki Koper włoski kroimy w półksiężyce Por kroimy wzdłuż i myjemy w środku, żeby nie było piasku Por kroimy w półksiężyce Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy pieczarki Dodajemy por z koprem Zasmażamy…

WIĘCEJ >