fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Smoothie z „mlekiem bananowym”

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c4ea47769-177e-48f6-b92c-f3067c6968cc-1
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Smoothie z „mlekiem bananowym”

Przygotowanie

  • Daktyle, banana oraz wodę blendujemy do pożądanej konsystencji
  • Mleko bananowe przelewamy do miseczki
  • Jabłko i gruszkę kroimy w kostkę i łączymy z mlekiem
  • Wszystko posypujemy nasionami chia, wiórkami kokosowymi i cynamonem

Rady dietetyka

Jeśli jesteś na protokole autoimmunologicznym (AIP) nie dodawaj do smoothie nasion chia. Więcej na temat tego sposobu żywienia przeczytasz w naszej aplikacji w zakładce „Dieta”.

Uwagi

Zainspiruj się naszymi propozycjami przygotowania smoothie – zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Autor

Monika Regiec (blog: BodyClean.pl)
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 15 minut
Składniki: 8
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 1 banan (120 g)
  • 3-4 daktyle – 20 g (świeże wypestkowane lub suszone namoczone przez przynajmniej 30 minut wcześniej)
  • 1 szklanka wody (250 ml)
  • 1 jabłko (180 g)
  • 1 gruszka (130 g)
  • 1 łyżeczka nasion chia (4 g)
  • 1 łyżeczka wiórek kokosowych (3 g)
  • 1 szczypta cynamonu (1 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Deska, Miska, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Zielona sałatka

Liście sałaty kroimy w paski, ogórka w cienkie plasterki, awokado w kostkę, natkę siekamy. Wszystkie składniki na sałatkę przekładamy do miski. Składniki sosu, oprócz koperku, blendujemy za pomocą blendera. Koperek siekamy nożem i dodaję do…

WIĘCEJ >

Roladki z bakłażana i twarogu

Umyte bakłażany kroimy pod ukosem na plastry o grubości nie większej niż pół centymetra. Plastry solimy i nacieramy oliwą a następnie kładziemy na blasze i pieczemy ok. 5 minut z każdej strony w 160 stopniach….

WIĘCEJ >

Warzywa z curry

Warzywa obieramy i tniemy obieraczką aby uzyskać wstążki. Wrzucamy na patelnię, podlewamy wodą i dusimy pod przykryciem ok. 2-4 minuty, a następnie odkładamy na talerz. Na patelni rozgrzewamy olej kokosowy i dodajemy przyprawy. Smażymy chwilę…

WIĘCEJ >

Jajka po japońsku

Wszystkie składniki oprócz jajek i sezamu wkładamy/ przelewamy do garnka i gotujemy przez kilka minut od momentu bulgotania. Gorącą marynatę przecedzamy i odstawiamy do ostygnięcia. Do drugiego garnka wlewamy wodę i zagotowujemy.  Gdy zacznie się…

WIĘCEJ >