fbpx
logo
Szukaj
open close

Krem z buraków

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c40e78ad3-e965-4062-bb49-a572f863f0ef-1
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Krem z buraków

Przygotowanie

  • Wszystkie warzywa myjemy, obieramy i kroimy w kostkę
  • Odrobinę oleju podgrzewamy w garnku i dodajemy pokrojone warzywa
  • Podsmażamy kilka minut, od czasu do czasu mieszając
  • Dodajemy trochę soli, czosnku i suszonej cebuli
  • Mieszamy, przykrywamy i dusimy przez 10 minut
  • Następnie wlewamy bulion lub wodę i gotujemy warzywa do miękkości (około 15-20 minut)
  • Wszystko miksujemy na gładki krem
  • Doprawiamy solą, tymiankiem i dodajemy sok z cytryny

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Autor

Monika Regiec (blog: BodyClean.pl)
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 12
Porcje: 6
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Bulion jarski (800 ml)
  • Batat (460 g)
  • Burak (315 g)
  • Cebula czerwona (105 g)
  • Marchew (45 g)
  • Sok z cytryny (bio) (20 ml)
  • Olej kokosowy nierafinowany (12 g)
  • Czosnek (10 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Cebula suszona (1 g)
  • Czosnek granulowany (1 g)
  • Tymianek suszony (1 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Deska, Garnek, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Stek z tuńczyka z marchewką i nori

Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. C Marchewki kroimy w cienkie plasterki, a płat wakame w małe prostokąty, następnie układamy w naczyniu żaroodpornym i polewamy oliwą oraz posypujemy solą Naczynie żaroodporne wkładamy do piekarnika na…

WIĘCEJ >

Wątroba wieprzowa z grillowanymi warzywami

Paprykę kroimy na pół i każdą połówkę na 3 części Cukinię kroimy w plastry Marchew obieramy i kroimy w plastry Na patelni rozgrzewamy łyżkę tłuszczu Wrzucamy warzywa Lekko solimy i pieprzymy Dodajemy tymianek Zasmażamy 2…

WIĘCEJ >

Grasica w sosie miodowo – musztardowym z grillowanymi ziemniakami i rukolą

Grasica: Bierzemy garnek, do którego wlewamy wodę i doprowadzamy do wrzenia Przygotowujemy miskę z zimną wodą Wrzucamy grasicę do wrzątku Mieszamy i na bardzo małym ogniu gotujemy 2 minuty Przekładamy sparzoną grasicę do miski z…

WIĘCEJ >

Gryczanka z jogurtem i jagodami

Kaszę gryczaną gotujemy we wrzącej wodzie do miękkości Dodajemy jogurt, mieszamy i odstawiamy na ok. 10 minut Dodajemy jagody i ponownie mieszamy

WIĘCEJ >