fbpx
logo
Szukaj
open close

Krem z buraków

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c40e78ad3-e965-4062-bb49-a572f863f0ef-1
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Krem z buraków

Przygotowanie

  • Wszystkie warzywa myjemy, obieramy i kroimy w kostkę
  • Odrobinę oleju podgrzewamy w garnku i dodajemy pokrojone warzywa
  • Podsmażamy kilka minut, od czasu do czasu mieszając
  • Dodajemy trochę soli, czosnku i suszonej cebuli
  • Mieszamy, przykrywamy i dusimy przez 10 minut
  • Następnie wlewamy bulion lub wodę i gotujemy warzywa do miękkości (około 15-20 minut)
  • Wszystko miksujemy na gładki krem
  • Doprawiamy solą, tymiankiem i dodajemy sok z cytryny

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Autor

Monika Regiec (blog: BodyClean.pl)
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 12
Porcje: 6
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Bulion jarski (800 ml)
  • Batat (460 g)
  • Burak (315 g)
  • Cebula czerwona (105 g)
  • Marchew (45 g)
  • Sok z cytryny (bio) (20 ml)
  • Olej kokosowy nierafinowany (12 g)
  • Czosnek (10 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Cebula suszona (1 g)
  • Czosnek granulowany (1 g)
  • Tymianek suszony (1 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Deska, Garnek, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Makaron gryczany z kurkami

Makaron gryczany gotujemy we wrzącej wodzie do miękkości Kurki wkładamy do miski z zimną wodą i płuczemy, wylewamy wodę i powtarzamy jeszcze dwa razy Cebulę i czosnek obieramy, kroimy w kostkę Pomidorki kroimy na pół Rozgrzewamy…

WIĘCEJ >

Polędwiczki z kurczaka w sosie ananasowo-kokosowym na ryżu

Kurczaka kroimy w paski Ananasa kroimy w kostkę Cebulę obieramy i kroimy w piórka Ryż gotujemy w wrzącej osolonej wodzie do miękkości i odcedzamy na sitku Na patelni rozgrzewamy łyżkę tłuszczu Dodajemy kurczaka, zasmażamy 3-4…

WIĘCEJ >

Makaron z czarnej rzepy i kalarepy w sosie rydzowym (na wywarze kostnym)

Kalarepę i rzepę obieramy i trzemy na tarce spiralnej (spiromacie) Jeśli nie mamy spiromatu, kroimy w cienkie jak najbardziej skośne plastry a potem plastry kroimy w cienkie paski jak makaron Rydze oczyszczamy i kroimy w…

WIĘCEJ >

Chlebek bananowy z daktylami

Piekarnik nagrzewamy do 180°C Przesiewamy do miski mąkę Dodajemy cynamon, sól i ewentualnie karob/kakao Mieszamy łyżką do połączenia składników Dodajemy pokrojone banany, rozpuszczony olej kokosowy, sok z limonki/cytryny, obrane i pokrojone jabłko, drobno posiekane daktyle…

WIĘCEJ >