fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Smoothie czekoladowe z bananem i gruszką

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cf9d23048-598b-4d8e-b646-6759d86ec496-1
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Smoothie czekoladowe z bananem i gruszką

Przygotowanie

  • Za pomocą blendera miksujemy jednego banana, gruszkę, daktyle, kakao/karob z mlekiem kokosowym
  • Koktajl przelewamy do miseczki i dodajemy ulubione składniki: pokrojonego banana, wiórki kokosowe, orzechy i nasiona chia

Rady dietetyka

Osoby będące na protokole autoimmunologicznym (AIP) mogą zamiast orzechów dodać migdały ziemne (chufa) lub po prostu je pominąć; pomijamy również nasiona chia. Kakao powinno zastąpić się karobem.

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdziesz równie smaczne przepisy na smoothie – koniecznie je wypróbuj.

Autor

Monika Regiec (blog: BodyClean.pl)
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 15 minut
Składniki: 8
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 2 banany (240 g)
  • 1 gruszka (130 g)
  • 4-5 świeżych i wypestkowanych daktyli – 20 g (lub niesiarkowanych suszonych moczonych przez co najmniej 30 minut)
  • 1-2 łyżki karobu lub kakao (20 g)
  • 10 łyżek mleka kokosowego (80-100 ml)
  • 2 łyżki wiórek kokosowych (12 g)
  • 2 łyżki nasion chia (16 g)
  • 1 garść migdałów lub innych orzechów (30 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Miska

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Pieczone warzywa 2

Wszystkie warzywa myjemy i kroimy na kawałki Brokuł dzielimy na różyczki Wszystko wkładamy do naczynia żaroodpornego Dodajemy przyprawy, opcjonalnie tłuszcz i dokładnie mieszamy Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na około 40 minut

WIĘCEJ >

Ośmiornica duszona z fenkułem na mixie sałat

Fenkuł kroimy w plasterki Pomidorki kroimy na połówki Ośmiornice kroimy w plasterki Cebulę kroimy w półksiężyce Na patelni rozgrzewamy masło Smażymy cebulę i fenkuł około 3 min Dodajemy ośmiornice i czosnek Wyciskamy sok z cytryny…

WIĘCEJ >

Zupa krem warzywny

Warzywa obieramy i kroimy na małe kawałki Wrzucamy do garnka, zalewamy rosołem, dodajemy sól i kurkumę Gotujemy do czasu, aż warzywa będą miękkie Blendujemy 

WIĘCEJ >

Komosa ryżowa z warzywami – orientalnie

Komosę gotujemy zgodnie z etykietą Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju kokosowym Po kilku minutach dodajemy ząbek czosnku oraz przyprawy Wszystko łączymy z cebulką i podsmażamy minutę Dodajemy mleko kokosowe Cukinię kroimy w…

WIĘCEJ >