fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Smoothie z bananem, gruszką i szpinakiem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c6066263c-4920-498d-8530-107bce87f96d-1

Smoothie z bananem, gruszką i szpinakiem

Przygotowanie

  • Blendujemy ½ banana, ¾ gruszki, szpinak z sokiem z limonki/cytryny
  • Koktajl przelewamy do miseczki i dekorujemy suszoną morwą, ziarnami sezamu, resztą banana i gruszki (pokrojonych w kostki lub plasterki)

Rady dietetyka

Jeśli jesteś na protokole autoimmunologicznym (AIP) – możesz zastąpić sezam kokosem lub po prostu go pominąć.

Uwagi

Spójrz na podpięte, powiązane przepisy, by zainspirować się ciekawymi pomysłami na przygotowanie smoothie.

Autor

Monika Regiec (blog: BodyClean.pl)
Czas: do 15 minut
Składniki: 6
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 2 banany (240 g)
  • 1 gruszka (130 g)
  • 1 garść szpinaku (20 g)
  • 1 łyżeczka soku z limonki/cytryny (3 g)
  • 2 łyżki suszonej morwy białej (30 g)
  • 2 łyżki białego sezamu (30 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Miska
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Kulki czarne

Wszystkie składniki oprócz nasion chia dokładnie zmiksować blenderem Uformować kulki Obtoczyć kulki w nasionach chia

WIĘCEJ >

Pierś nadziewana pistacjami z sosem selerowo – pistacjowym

Seler obieramy i kroimy w cienkie plastry Gruszkę obieramy, usuwamy gniazdo nasienne i ogonek i kroimy w plastry Z każdego filetu odrywamy polędwiczkę Mielimy w maszynce do mięsa razem z połową fileta Pistacje obieramy i…

WIĘCEJ >

Lody bananowe

Kroimy banany i blendujemy razem z mlekiem kokosowym i miodem/daktylami Przelewamy do pojemnika, wkładamy do zamrażarki Mieszamy co 2 godziny aż do całkowitego zmrożenia

WIĘCEJ >

Duszony indyk

Do dużego owalnego naczynia żaroodpornego wlewamy wodę, dodajemy sól, ziarenka pieprzu, pieprz mielony i zioła. Wszystko mieszamy i wkładamy indyka. Części mięsa, które nie są zanurzone w wodzie smarujemy smalcem z gęsi lub innym tłuszczem….

WIĘCEJ >