fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Smoothie z bananem, gruszką i szpinakiem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c6066263c-4920-498d-8530-107bce87f96d-1

Smoothie z bananem, gruszką i szpinakiem

Przygotowanie

  • Blendujemy ½ banana, ¾ gruszki, szpinak z sokiem z limonki/cytryny
  • Koktajl przelewamy do miseczki i dekorujemy suszoną morwą, ziarnami sezamu, resztą banana i gruszki (pokrojonych w kostki lub plasterki)

Rady dietetyka

Jeśli jesteś na protokole autoimmunologicznym (AIP) – możesz zastąpić sezam kokosem lub po prostu go pominąć.

Uwagi

Spójrz na podpięte, powiązane przepisy, by zainspirować się ciekawymi pomysłami na przygotowanie smoothie.

Autor

Monika Regiec (blog: BodyClean.pl)
Czas: do 15 minut
Składniki: 6
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 2 banany (240 g)
  • 1 gruszka (130 g)
  • 1 garść szpinaku (20 g)
  • 1 łyżeczka soku z limonki/cytryny (3 g)
  • 2 łyżki suszonej morwy białej (30 g)
  • 2 łyżki białego sezamu (30 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Miska
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Spaghetti z białej rzodkwi z sosem bolońskim

Mięso mielimy w maszynce na standardowym sitku Cebulę i czosnek obieramy, kroimy w kostkę W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy mięso  Zasmażamy przez 5 min Dodajemy cebulę i czosnek, zasmażamy 5 min Dodajemy przecier / koncentrat…

WIĘCEJ >

Gołąbki z jelenia w sosie grzybowym

Gołąbki: Kaszę gryczaną płuczemy na sicie pod zimną woda, a następnie wrzucamy do litrowego garnka z gotującą lekko osoloną wodą Gotujemy 10 min i odcedzamy na sicie Bierzemy duży garnek (taki, żeby kapusta się w…

WIĘCEJ >

Pasztet z królika

Mięso z królika zalewamy zimną wodą i od momentu zagotowania trzymamy na małym ogniu przez 1 godzinę. Następne dodajemy obraną marchew, pietruszkę, seler i pół łyżeczki soli himalajskiej. Gotujemy na małym ogniu pół godziny, a…

WIĘCEJ >

Zupa krem z cukinii (wegańska / wegetariańska)

Cukinie umyć, odciąć obie końcówki i pokroić w kostkę (jeśli już mamy dużą cukinię z dużymi pestkami, to kroimy cukinię w plastry grubości 1 cm i palcami wypychamy środek z każdego plastra (miąższ i pestki…

WIĘCEJ >