fbpx
logo
Szukaj
open close

Rwana wieprzowina (pulled pork)

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cf4e91331-4bac-4b02-b6d5-1edb80ec23c3-1
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Rwana wieprzowina (pulled pork)

Przygotowanie

  • Mięso myjemy i zalewamy wodą
  • Doprowadzamy wywar do wrzenia na średnim ogniu, po czym zmniejszamy temperaturę, tak, aby wywar lekko bulgotał
  • Gotujemy około 3-4 godziny
  • Cebulę pokrojoną w piórka podsmażamy na patelni
  • Kiedy się zeszkli, dorzucamy poszatkowaną kapustę
  • Dodajemy sól
  • Podlewamy niewielką ilością wody i dusimy do miękkości (około 15-20 minut)
  • Po zdjęciu z palnika dodajemy sok z całej cytryny
  • Wieprzowinę wyciągamy z wody i rodzielamy przy pomocy widelca na mniejsze kawałki
  • Podajemy z pokrojonym i skropionym cytryną awokado
  • Doprawiam do smaku solą

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Wywar z gotowanej wieprzowiny możemy wykorzystać jako podstawę zupy. Zamiast gotowania w wodzie, mięso można przygotować w wolnowarze.

Autor

Monika Regiec (blog: BodyClean.pl)
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 9
Porcje: 5
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Kapusta czerwona (2000 g)
  • Wieprzowina karkówka (500 g)
  • Woda (500 ml)
  • Cebula (świeża) (210 g)
  • Jabłko winne (180 g)
  • Awokado (140 g)
  • Cytryna (80 g)
  • Smalec z gęsi (12 g)
  • Sól himalajska (2.5 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Nóż, Patelnia, Szatkownica

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Zupa dyniowo – marchewkowa z cynamonem i imbirem (na wywarze kostnym)

Z dyni wydrążyć (np. łyżką lub ręką miąższ i pestki i je wyrzucić) Pozostałą dynię pokroić na mniejsze kawałki i obrać nożykiem lub obieraczką do warzyw Obrane kawałki dyni pokroić w kostkę Marchewkę obrać i…

WIĘCEJ >

Prosta gryczanka z malinami

Kaszę gotujemy wg instrukcji na opakowaniu W rondlu podgrzewamy mleko Dodajemy kaszę oraz przyprawy i mieszamy Wyłączamy kuchenkę i cały czas mieszając dodajemy len oraz żółtka Gryczankę przelewamy do miski, posypujemy malinami i polewamy syropem

WIĘCEJ >

Rosół z gęsi

Zaczynamy od tego, że bierzemy litrową plastikową butelkę Wlewamy do niej zimną wodę, zakręcamy i wkładamy do zamrażalnika Gęś kładziemy na desce, wycinamy piersi i odcinamy nogi (mięso używamy do dań obiadowych, szkoda go do…

WIĘCEJ >

Sałatka owocowa

Arbuza kroimy w kostkę, usuwamy pestki Gruszki, jabłka kroimy w kostkę Banana kroimy w plastry Winogrono kroimy na połówki, usuwamy pestki Układamy pokrojone owoce, dodajemy jeżyny i borówki 

WIĘCEJ >