Tagi
Wokół tłuszczów narosło sporo mitów, łącznie z tym, że trzeba jeść ich jak najmniej, aby schudnąć. Podczas tego webinaru dowiesz się, dlaczego ograniczanie tłuszczów w diecie bardziej szkodzi niż pomaga. Trzeba jednak też wiedzieć, jakie tłuszcze jeść, a jakich bezwzględnie unikać. To tylko jeden z tematów, jaki poruszymy w trakcie tego szkolenia.
Z tego kursu online dowiesz się:
- jakie ważne składniki są w tłuszczach;
- czego potrzebują hormony i komórki;
- dlaczego to bzdura, że tłuszcze są złe;
- jakie są fakty na temat tłuszczów;
- jakie tłuszcze są złe, a jakie dobre;
- tłuszcze nasycone – co trzeba o nich wiedzieć;
- tłuszcze jednonienasycone omega-9 – co trzeba o nich wiedzieć;
- tłuszcz wielonienasycone – omega-3 i omega-6 – co trzeba o nich wiedzieć;
- jakie tłuszcze spożywać;
- na czym smażyć;
- czy olej rzepakowy to dobry wybór;
- olej z wiesiołka, ogórecznika, czernuszki – co warto o nich wiedzieć;
- czy olej lniany to hit czy kit;
- jakie oleje są szczególnie ważne dla kobiet;
- na czym polega terapia pestkowa;
- dlaczego cholesterol jest nam potrzebny i co wpływa na jego poziom.
Pliki do pobrania
Oleje i tłuszcze – jakie i kiedy są zdrowe, a kiedy szkodliwe? – prezentacja PDF
Minimalne wymagania techniczne:
- urządzenie z dostępem do Internetu
- najnowsza wersja przeglądarki internetowej z włączoną obsługą plików Cookies i Java Script
- program do odczytu plików formatu .pdf
- program umożliwiający rozpakowanie plików formatu .rar
Autor
Iwona Wierzbicka
Długość: 1:44
Trudność: Łatwy
Autor
Iwona Wierzbicka
Długość: 1:44
Trudność: Łatwy
Długość: 1:44
Trudność: Łatwy
Wokół tłuszczów narosło sporo mitów, łącznie z tym, że trzeba jeść ich jak najmniej, aby schudnąć. Podczas tego webinaru dowiesz się, dlaczego ograniczanie tłuszczów w diecie bardziej szkodzi niż pomaga. Trzeba jednak też wiedzieć, jakie tłuszcze jeść, a jakich bezwzględnie unikać. To tylko jeden z tematów, jaki poruszymy w trakcie tego szkolenia.
Z tego kursu online dowiesz się:
- jakie ważne składniki są w tłuszczach;
- czego potrzebują hormony i komórki;
- dlaczego to bzdura, że tłuszcze są złe;
- jakie są fakty na temat tłuszczów;
- jakie tłuszcze są złe, a jakie dobre;
- tłuszcze nasycone – co trzeba o nich wiedzieć;
- tłuszcze jednonienasycone omega-9 – co trzeba o nich wiedzieć;
- tłuszcz wielonienasycone – omega-3 i omega-6 – co trzeba o nich wiedzieć;
- jakie tłuszcze spożywać;
- na czym smażyć;
- czy olej rzepakowy to dobry wybór;
- olej z wiesiołka, ogórecznika, czernuszki – co warto o nich wiedzieć;
- czy olej lniany to hit czy kit;
- jakie oleje są szczególnie ważne dla kobiet;
- na czym polega terapia pestkowa;
- dlaczego cholesterol jest nam potrzebny i co wpływa na jego poziom.
Pliki do pobrania
Oleje i tłuszcze – jakie i kiedy są zdrowe, a kiedy szkodliwe? – prezentacja PDF
Tagi
Podobne tematy
Dieta dzieci (kurs rozszerzony)
Chcesz zobaczyć więcej? Ta treść premium jest dostępna za dodatkową opłatą. Wykup dostęp i zobacz całość!
WIĘCEJ >Mitochondria. Odżywianie na poziomie komórkowym
Chcesz zobaczyć więcej? Ta treść premium jest dostępna za dodatkową opłatą. Wykup dostęp i zobacz całość!
WIĘCEJ >Dlaczego nie mogę schudnąć?
Chcesz zobaczyć więcej? Ta treść premium jest dostępna za dodatkową opłatą. Wykup dostęp i zobacz całość!
WIĘCEJ >Kształtowanie sylwetki
Chcesz zobaczyć więcej? Ta treść premium jest dostępna za dodatkową opłatą. Wykup dostęp i zobacz całość!
WIĘCEJ >