fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Smoothie jagodowo – bananowe

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cfcbc8ec2-b4d4-40e4-97a8-009b3cf8fdbd-1
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Smoothie jagodowo – bananowe

Przygotowanie

  • Banany, świeże lub mrożone jagody, nasiona chia, miód, (opcjonalnie Macę i Ashwagandhę) miksujemy na gładki krem
  • Przelewamy do miseczki i dekorujemy nasionami chia, nasionami konopi i jagodami Goji

Rady dietetyka

Jeśli jesteś na protokole autoimmunologicznym (AIP) – pomiń nasiona chia, nasiona konopi i jagody Goji. Więcej na temat tego sposobu żywienia przeczytasz w zakładce „Dieta”.

Uwagi

Zobacz również nasze inne przepisy na smoothie, znajdziesz je w przepisach powiązanych. Pamiętaj by składniki dopasować do swojego planu odżywiania i nietolerancji. Piktogramy z rodzajem diety znajdziesz pod przepisami.

Autor

Monika Regiec (blog: BodyClean.pl)
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 15 minut
Składniki: 7
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 3 banany (360 g)
  • 1 garści dowolnych świeżych lub mrożonych jagód (tu: dzikie leśne, mogą być również borówki) – 50 g
  • 1 łyżka jagód Goji (15 g)
  • 1 łyżka nasion chia (8 g)
  • 1 łyżka nasion konopi (8 g)
  • 1 łyżeczka miodu (12 g)
  • Opcjonalnie: łyżeczka proszku Maca i pół łyżeczki sproszkowanej Ashwagandhy

Potrzebny sprzęt

Blender

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Mus czekoladowy z awokado

Obieramy i kroimy awokado oraz banana Wrzucamy do miski Dodajemy mleko, rozdrobnione daktyle, miód, opcjonalnie: karob/kakao i dowolne orzechy/pestki Wszystko blendujemy na gładki krem

WIĘCEJ >

Sałatka z kaszy jaglanej

Dzień wcześniej zalewamy kasze litrem zimnej wody i moczymy 12 godzin Następnie kaszę trzeba wypłukać i gotować w wrzącej osolonej wodzie do miękkości Kaszę odcedzamy na sicie, wrzucamy do jakiejś miski i zostawiamy do ostygnięcia…

WIĘCEJ >

Szaszłyki z krewetek z szaszłykami warzywnymi

Obieramy czosnek i kroimy w kostkę Z rzodkiewek odcinamy ogonek i liście Cukinię kroimy w plastry Paprykę kroimy w kwadraty wielkości krążków cukinii Zdejmujemy pancerz z krewetek i usuwamy przewód pokarmowy (nacinamy kręgosłup i wyjmujemy…

WIĘCEJ >

Bitki wołowe z pure z batata

Mięso wołowe myjemy i kroimy na plastry grubości około 1-1,5 cm Smażymy na rozgrzanym tłuszczu po minucie z każdej strony Zalewamy wodą, tak, aby tylko przykryła mięso Doprowadzamy na średnim ogniu do wrzenia i zmniejszamy…

WIĘCEJ >