fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Smoothie jagodowo – bananowe

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cfcbc8ec2-b4d4-40e4-97a8-009b3cf8fdbd-1
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Smoothie jagodowo – bananowe

Przygotowanie

  • Banany, świeże lub mrożone jagody, nasiona chia, miód, (opcjonalnie Macę i Ashwagandhę) miksujemy na gładki krem
  • Przelewamy do miseczki i dekorujemy nasionami chia, nasionami konopi i jagodami Goji

Rady dietetyka

Jeśli jesteś na protokole autoimmunologicznym (AIP) – pomiń nasiona chia, nasiona konopi i jagody Goji. Więcej na temat tego sposobu żywienia przeczytasz w zakładce „Dieta”.

Uwagi

Zobacz również nasze inne przepisy na smoothie, znajdziesz je w przepisach powiązanych. Pamiętaj by składniki dopasować do swojego planu odżywiania i nietolerancji. Piktogramy z rodzajem diety znajdziesz pod przepisami.

Autor

Monika Regiec (blog: BodyClean.pl)
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 15 minut
Składniki: 7
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 3 banany (360 g)
  • 1 garści dowolnych świeżych lub mrożonych jagód (tu: dzikie leśne, mogą być również borówki) – 50 g
  • 1 łyżka jagód Goji (15 g)
  • 1 łyżka nasion chia (8 g)
  • 1 łyżka nasion konopi (8 g)
  • 1 łyżeczka miodu (12 g)
  • Opcjonalnie: łyżeczka proszku Maca i pół łyżeczki sproszkowanej Ashwagandhy

Potrzebny sprzęt

Blender

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Bananowe kokosanki

Banana obieramy ze skórki i rozgniatamy widelcem. Mieszamy banana dokładnie z wiórkami oraz roztopioną pastą kokosową (jeśli jej używamy). Formujemy kokosanki za pomocą łyżki do ciastek lub w dłoniach formujemy kulki i kładąc je na…

WIĘCEJ >

Sałatka Cezar

Dopraw kurczaka ulubionymi przyprawami, a następnie usmaż na patelni grillowej Wymieszaj majonez z olejami, dodaj świeżo wyciśnięty czosnek oraz posiekaną bazylię Sałatę lodową wymieszaj z sosem i z pozostałymi składnikami Podaj na talerzu z pomidorkami…

WIĘCEJ >

Chłodnik czereśniowy

Czereśnie drylujemy, wrzucamy do garnka i zalewamy wodą Dodajemy miód i zaczynamy gotować Gdy się zagotuje minimalizujemy płomień Skrobię wsypujemy do miseczki i wlewamy 50 ml zimnej wody, mieszamy, aż się rozpuści Rozrobioną skrobie wlewamy…

WIĘCEJ >

Zapiekanka brokułowo-kalafiorowa

Uruchamiamy piekarnik: 180 st. C – opcja pieczenia „góra-dół. Zagotuj wodę w dużym garnku. Kalafiora i brokuły myjemy i dzielimy na małe różyczki.  Kalafiora gotujemy 20 minut (po 10 minutach gotowania dodajemy brokuły – do…

WIĘCEJ >