fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Smoothie jagodowo – bananowe

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cfcbc8ec2-b4d4-40e4-97a8-009b3cf8fdbd-1

Smoothie jagodowo – bananowe

Przygotowanie

  • Banany, świeże lub mrożone jagody, nasiona chia, miód, (opcjonalnie Macę i Ashwagandhę) miksujemy na gładki krem
  • Przelewamy do miseczki i dekorujemy nasionami chia, nasionami konopi i jagodami Goji

Rady dietetyka

Jeśli jesteś na protokole autoimmunologicznym (AIP) – pomiń nasiona chia, nasiona konopi i jagody Goji. Więcej na temat tego sposobu żywienia przeczytasz w zakładce „Dieta”.

Uwagi

Zobacz również nasze inne przepisy na smoothie, znajdziesz je w przepisach powiązanych. Pamiętaj by składniki dopasować do swojego planu odżywiania i nietolerancji. Piktogramy z rodzajem diety znajdziesz pod przepisami.

Autor

Monika Regiec (blog: BodyClean.pl)
Czas: do 15 minut
Składniki: 7
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 3 banany (360 g)
  • 1 garści dowolnych świeżych lub mrożonych jagód (tu: dzikie leśne, mogą być również borówki) – 50 g
  • 1 łyżka jagód Goji (15 g)
  • 1 łyżka nasion chia (8 g)
  • 1 łyżka nasion konopi (8 g)
  • 1 łyżeczka miodu (12 g)
  • Opcjonalnie: łyżeczka proszku Maca i pół łyżeczki sproszkowanej Ashwagandhy

Potrzebny sprzęt

Blender
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Parówki drobiowe

Parówki włożyć do wrzącej wody, parzyć 5 min

WIĘCEJ >

Fondue czekoladowe z owocami

Czekoladę łamiemy na kawałki Wrzucamy do garnka z masłem i mlekiem kokosowym Rozpuszczamy i mieszamy na małym ogniu – ma się tylko rozpuścić i równo zmieszać! Gorącą czekoladę (nie może się zagotować!) nalewamy do fontanny lub…

WIĘCEJ >

Zupa marchewkowa

Cebulę obieramy i kroimy w kostkę Marchew obieramy kroimy w plasterki W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę, zasmażamy 2 min Dorzucamy pokrojoną marchewkę Zasmażamy 2 min Zalewamy bulionem Gotujemy 30 min Miksujemy blenderem Doprawiamy solą…

WIĘCEJ >

Dyniowe kulki mocy

Orzechy laskowe moczymy przez noc, następnie odsączamy i odstawiamy do wyschnięcia. Daktyle zalewamy gorącą wodą. Wszystkie składniki oprócz masła z nerkowców (jeśli używamy) blendujemy na gładką masę. Formujemy małe kulki do środka wkładając po pół…

WIĘCEJ >