fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Smoothie z musem gruszkowo – jabłkowym

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c067f34cb-d1b4-4ef7-b352-e7b0f63f2acb-1

Smoothie z musem gruszkowo – jabłkowym

Przygotowanie

  • Jabłko, gruszkę, daktyle, cynamon, miód oraz jednego banana miksujemy na gładki krem i wlewamy go do miseczki
  • Drugiego banana kroimy w plasterki lub kostkę, dodajemy do koktajlu
  • Wszystko posypujemy wiórkami i chią

Rady dietetyka

Jeśli jesteś na protokole autoimmunologicznym (AIP) nie dodajemy nasion chia do potraw. Więcej zasad tej diety poznasz dzięki przeczytaniu informacji w zakładce „Dieta”.

Uwagi

Zainspiruj się naszymi pomysłami na przyrządzenie smoothie – koniecznie je wypróbuj.

Autor

Monika Regiec (blog: BodyClean.pl)
Czas: do 15 minut
Składniki: 8
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 1 jabłko (180 g)
  • 1 gruszka (130 g)
  • 2 banany (240 g)
  • 3 daktyle – 15 g (świeże wypestkowane lub suszone namoczone przez przynajmniej 30 minut wcześniej)
  • 1 łyżeczka miodu – 12 g (lub innego zdrowego płynnego słodzidła)
  • 1 łyżka wiórków kokosowych (6 g)
  • 1 łyżka nasion chia (8 g)
  • 1 szczypta cynamonu (1 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Deska, Miska, Nóż
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Owsianka z jogurtem i z miętą

Płatki owsiane zagotowujemy w małej ilości wody Mieszamy z jogurtem kokosowym Po ostudzeniu dodajemy posiekane listki świeżej mięty Podajemy

WIĘCEJ >

Makaron z białej rzodkwi w sosie szparagowo – jajecznym

Cebulę i czosnek obrać, pokroić w kostkę Szparagi obrać (prowadzić nożem milimetr przy milimetrze, żeby żadne włókno nie zostało) Obrane szparagi wrzucamy do wrzącej osolonej wody i gotujemy 6 min Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy…

WIĘCEJ >

Zrazy wieprzowe po staropolsku faszerowane sarną z ziemniakami i sałatą

Zrazy z sosem Łopatkę z sarny zmielić na standardowym sitku / oczkach Lekko posolić, popieprzyć Dodać rozmaryn Wymieszać i podzielić na 4 porcje Z każdej porcji uformować mały wałek (tak z 4 – 5 cm…

WIĘCEJ >

Makaron warzywny z boczniakami (z wywarem kostnym)

Marchew, pietruszkę, cebulę, czosnek obrać Marchewkę, pietruszkę i cukinię pokroić wzdłuż na plastry i następnie każdy plaster wzdłuż na długie cienkie paski Cebulę i czosnek pokroić w półksiężyce Boczniaki pokroić na połówki lub gdy są…

WIĘCEJ >