fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Smoothie z musem gruszkowo – jabłkowym

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c067f34cb-d1b4-4ef7-b352-e7b0f63f2acb-1
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Smoothie z musem gruszkowo – jabłkowym

Przygotowanie

  • Jabłko, gruszkę, daktyle, cynamon, miód oraz jednego banana miksujemy na gładki krem i wlewamy go do miseczki
  • Drugiego banana kroimy w plasterki lub kostkę, dodajemy do koktajlu
  • Wszystko posypujemy wiórkami i chią

Rady dietetyka

Jeśli jesteś na protokole autoimmunologicznym (AIP) nie dodajemy nasion chia do potraw. Więcej zasad tej diety poznasz dzięki przeczytaniu informacji w zakładce „Dieta”.

Uwagi

Zainspiruj się naszymi pomysłami na przyrządzenie smoothie – koniecznie je wypróbuj.

Autor

Monika Regiec (blog: BodyClean.pl)
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 15 minut
Składniki: 8
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 1 jabłko (180 g)
  • 1 gruszka (130 g)
  • 2 banany (240 g)
  • 3 daktyle – 15 g (świeże wypestkowane lub suszone namoczone przez przynajmniej 30 minut wcześniej)
  • 1 łyżeczka miodu – 12 g (lub innego zdrowego płynnego słodzidła)
  • 1 łyżka wiórków kokosowych (6 g)
  • 1 łyżka nasion chia (8 g)
  • 1 szczypta cynamonu (1 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Deska, Miska, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Kasztanowa masa czekoladowa z jeżynami

Masło i czekoladę rozpuszczamy wraz z syropem z agawy Kasztany rozdrabniamy w malakserze, dolewamy lekko ostudzony tłuszcz i wanilię Miksujemy do osiągnięcia gładkiej masy Połowę masy odkładamy, do reszty dodajemy jeżyny, blendujemy

WIĘCEJ >

Chleb marchewkowy

Włączamy piekarnik i ustawiamy na 180 st. C Marchew trzemy na tarce na cienkich oczkach, dodajemy do niej jajka Wyciskamy sok z cytryny Dodajemy mąkę kokosową. Wsypujemy sól, sodę i mąkę kokosową Mieszamy wszystko razem…

WIĘCEJ >

Słonecznik – ziarno

Zjeść jako przekąskę lub dodać do wybranego posiłku

WIĘCEJ >

Szparagi z cykorią glazurowane miodem

Cebulę i czosnek obieramy, kroimy w piórka Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i podsmażamy Dodajemy szparagi pokrojone na 4 części każdy Dodajemy cykorię Smażymy po 2 min z każdej strony Dodajemy miód Wlewamy ¼ szklanki wody…

WIĘCEJ >