fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Smoothie z musem gruszkowo – jabłkowym

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c067f34cb-d1b4-4ef7-b352-e7b0f63f2acb-1
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Smoothie z musem gruszkowo – jabłkowym

Przygotowanie

  • Jabłko, gruszkę, daktyle, cynamon, miód oraz jednego banana miksujemy na gładki krem i wlewamy go do miseczki
  • Drugiego banana kroimy w plasterki lub kostkę, dodajemy do koktajlu
  • Wszystko posypujemy wiórkami i chią

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia smoothie.

Autor

Monika Regiec (blog: BodyClean.pl)
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 15 minut
Składniki: 8
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Banan (świeży) (240 g)
  • Jabłko (świeże) (180 g)
  • Gruszka (130 g)
  • Daktyl (15 g)
  • Miód lipowy (12 g)
  • Nasiona chia (8 g)
  • Wiórki kokosowe (6 g)
  • Cynamon mielony (1 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Deska, Miska, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Hummus z pieczoną marchewką

Marchewki kroimy na mniejsze kawałki, czosnek przeciskamy przez praskę. Wszystkie składniki umieszczamy w jednym naczyniu i blendujemy na gładką masę. Doprawiamy dodając więcej soku z cytryny, soli, pieprzu i kuminu.

WIĘCEJ >

Burgery gryczane

Kaszę zalewamy na noc wodą Na drugi dzień gotujemy ją do miękkości i wchłonięcia całej wody Doprawiamy dowolnymi przyprawami Odstawiamy do ostygnięcia Z przyprawionej kaszy formujemy burgery i układamy na formie wyścielonej papierem do pieczenia…

WIĘCEJ >

Zupa krem z grillowanych warzyw

Marchew i pietruszkę obrać, pokroić w długie plastry (pod skosem) Z papryki usunąć gniazdo nasienne i pokroić w paski Cukinię pokroić w plastry Cebulę i czosnek obrać i pokroić w plastry Rozgrzewamy patelnię grillową z…

WIĘCEJ >

Roladki z cukinii faszerowane wędzonym łososiem i twarożkiem słonecznikowym na marynowanych burakach z sosem z granatów

Twarożek Słonecznik 8 godz. wcześniej wsypujemy do jakiegoś pojemnika, zalewamy zimną wodą Następnie (zazwyczaj na drugi dzień rano) odcedzamy słonecznik na sicie Dodajemy wodę z ogórków, pieprz i czosnek Miksujemy blenderem przez 3-4 min na…

WIĘCEJ >