fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Smoothie z musem gruszkowo – jabłkowym

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c067f34cb-d1b4-4ef7-b352-e7b0f63f2acb-1
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Smoothie z musem gruszkowo – jabłkowym

Przygotowanie

  • Jabłko, gruszkę, daktyle, cynamon, miód oraz jednego banana miksujemy na gładki krem i wlewamy go do miseczki
  • Drugiego banana kroimy w plasterki lub kostkę, dodajemy do koktajlu
  • Wszystko posypujemy wiórkami i chią

Rady dietetyka

Jeśli jesteś na protokole autoimmunologicznym (AIP) nie dodajemy nasion chia do potraw. Więcej zasad tej diety poznasz dzięki przeczytaniu informacji w zakładce „Dieta”.

Uwagi

Zainspiruj się naszymi pomysłami na przyrządzenie smoothie – koniecznie je wypróbuj.

Autor

Monika Regiec (blog: BodyClean.pl)
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 15 minut
Składniki: 8
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 1 jabłko (180 g)
  • 1 gruszka (130 g)
  • 2 banany (240 g)
  • 3 daktyle – 15 g (świeże wypestkowane lub suszone namoczone przez przynajmniej 30 minut wcześniej)
  • 1 łyżeczka miodu – 12 g (lub innego zdrowego płynnego słodzidła)
  • 1 łyżka wiórków kokosowych (6 g)
  • 1 łyżka nasion chia (8 g)
  • 1 szczypta cynamonu (1 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Deska, Miska, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Zupa jarzynowa (wegańska/wegetariańska)

Marchew i pietruszkę obrać i pokroić w kostkę lub zapałkę Cebulę obrać i pokroić w kostkę Por przekroić wzdłuż na pół i pokroić w półksiężyce Selera naciowego kroimy w półksiężyce Pietruszkę zieloną pokroić jak najdrobniej…

WIĘCEJ >

Paprykarz wegański

Gotujemy ryż wedle instrukcji na opakowaniu i odcedzamy na sicie Marchew, pietruszkę i seler obrać i zetrzeć na tarce na grubych oczkach Cebulę i czosnek obrać, pokroić w kostkę Paprykę kroimy w drobną kostkę Rozgrzewamy…

WIĘCEJ >

Rolki nori z owocami morza

Marchewkę, ogórka i łososia kroimy w paski julienne. Awokado wydrążamy i widelcem rozgniatamy miąższ, dodajemy mielony imbir i dokładnie mieszamy. Pasta ta będzie pełniła taką funkcję jak ryż w tradycyjnym sushi. Rozkładamy arkusz wodorostów i…

WIĘCEJ >

Budyń jaglany

Kaszę jaglaną przepłukujemy na sicie pod strumieniem ciepłej wody Przenosimy do rondelka, wlewamy mleko, przykrywamy i zagotowujemy Zmniejszamy ogień i gotujemy pod przykryciem przez około 15 minut do momentu aż kasza wchłonie cały płyn i…

WIĘCEJ >