Smoothie truskawkowe
Smoothie truskawkowe
Przygotowanie
- Truskawki miksujemy z mlekiem i wodą kokosową, dodajemy wiórki i cynamon.
- Przelewamy do szklanek, w razie potrzeby polewamy odrobiną miodu do smaku.
Rady dietetyka
Pamiętaj, by każdy składnik przepisu uwzględnić pod kątem swojej aktualnej diety.
Uwagi
W podpiętych, powiązanych przepisach znajdują się równie smaczne smoothie – koniecznie do nich zajrzyj.
Autor
Maja Wlazły
Czas: do 15 minut
Składniki: 5
Porcje: 3
Trudność: Łatwy
Lista składników
- 4 garście świeżych lub mrożonych truskawek (280 g)
- 2 szklanki mleka migdałowego lub kokosowego (440 ml)
- 1 szklanka wody kokosowej (250 ml)
- 3 łyżki wiórków kokosowych (18 g)
- 1 łyżka cynamonu cejlońskiego (4 g)
Potrzebny sprzęt
Blender
Podobne tematy
Zielony koktajl z awokado i ogórkiem
Awokado i ogórka obieramy i kroimy na drobne kawałki. Wkładamy do blendera Dodajemy pozostałe składniki i miksujemy
WIĘCEJ >Pasta jajeczna ze szczypiorkiem i chlebem gryczanym
Jajka wkładamy do garnka z gorącą wodą i dajemy łyżkę soli Gotujemy 10 min Odlewamy gorącą wodę i zalewamy zimną woda Po chwili obieramy jajka ze skorupki Jajka wkładamy do naczynia, w którym będziemy blendować…
WIĘCEJ >Sałata rzymska z pieczonym dorszem
Rybę kładziemy w naczyniu, lekko solimy i pieprzymy Dodajemy tłuszcz Pieczemy w piekarniku przez 20 min w temp. 180 st. C Sałatę układamy na talerzu Pomidory kroimy w paski lub na pół i układamy na…
WIĘCEJ >