fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Smoothie truskawkowe

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c3b30cde7-7ce7-4f55-83dd-68cd6550b91c-1
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Smoothie truskawkowe

Przygotowanie

  • Truskawki miksujemy z mlekiem i wodą kokosową, dodajemy wiórki i cynamon.
  • Przelewamy do szklanek, w razie potrzeby polewamy odrobiną miodu do smaku.

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu uwzględnić pod kątem swojej aktualnej diety.

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdują się równie smaczne smoothie – koniecznie do nich zajrzyj.

Autor

Maja Wlazły
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 15 minut
Składniki: 5
Porcje: 3
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 4 garście świeżych lub mrożonych truskawek (280 g)
  • 2 szklanki mleka migdałowego lub kokosowego (440 ml)
  • 1 szklanka wody kokosowej (250 ml)
  • 3 łyżki wiórków kokosowych (18 g)
  • 1 łyżka cynamonu cejlońskiego (4 g)

Potrzebny sprzęt

Blender

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Miętowe warzywa na carpaccio z buraka z sosem cezar

Buraka kroimy w cienkie plastry, wkładamy do miski, dodajemy ocet, lekko solimy i pieprzymy, odstawiamy bok Kalarepę, seler, marchew obieramy i kroimy w paski lub karbowane frytki lub przepuszczamy przez spiromat Na patelni rozgrzewamy tłuszcz…

WIĘCEJ >

Pasta z buraków i słonecznika

Nasiona słonecznika wsypujemy do miski i zalewamy szklanką wrzątku Przykrywamy pokrywką, lub talerzykiem i odstawiamy na 5 min Buraki obieramy i kroimy w kostkę i wkładamy do naczynia w którym będziemy blendować Cebulę obieramy i…

WIĘCEJ >

Zupa szczawiowa z jajem (wegetariańska)

Szczaw wypłukać i pokroić Cebulę obrać i pokroić w piórka lub połksiężyce W garnku rozgrzewamy tłuszcz i podsmażamy przez 2 min cebulę Dodajemy pokrojony szczaw Zalewamy rosołem Wyciskamy sok z cytryny do garnka Lekko solimy…

WIĘCEJ >

Jesienna surówka

Warzywa i imbir kroimy drobno przy użyciu szatkownicy (możemy także użyć tarki). Orzechy włoskie kroimy i posypujemy warzywa. Dodajemy cynamon, sól, pieprz, oliwę i sok z cytryny. Dokładnie mieszamy.

WIĘCEJ >