Smoothie truskawkowe
Smoothie truskawkowe
Przygotowanie
- Truskawki miksujemy z mlekiem i wodą kokosową, dodajemy wiórki i cynamon.
- Przelewamy do szklanek, w razie potrzeby polewamy odrobiną miodu do smaku.
Rady dietetyka
Pamiętaj, by każdy składnik przepisu uwzględnić pod kątem swojej aktualnej diety.
Uwagi
W podpiętych, powiązanych przepisach znajdują się równie smaczne smoothie – koniecznie do nich zajrzyj.
Autor
Lista składników
- 4 garście świeżych lub mrożonych truskawek (280 g)
- 2 szklanki mleka migdałowego lub kokosowego (440 ml)
- 1 szklanka wody kokosowej (250 ml)
- 3 łyżki wiórków kokosowych (18 g)
- 1 łyżka cynamonu cejlońskiego (4 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Miętowe warzywa na carpaccio z buraka z sosem cezar
Buraka kroimy w cienkie plastry, wkładamy do miski, dodajemy ocet, lekko solimy i pieprzymy, odstawiamy bok Kalarepę, seler, marchew obieramy i kroimy w paski lub karbowane frytki lub przepuszczamy przez spiromat Na patelni rozgrzewamy tłuszcz…
WIĘCEJ >Pasta z buraków i słonecznika
Nasiona słonecznika wsypujemy do miski i zalewamy szklanką wrzątku Przykrywamy pokrywką, lub talerzykiem i odstawiamy na 5 min Buraki obieramy i kroimy w kostkę i wkładamy do naczynia w którym będziemy blendować Cebulę obieramy i…
WIĘCEJ >Zupa szczawiowa z jajem (wegetariańska)
Szczaw wypłukać i pokroić Cebulę obrać i pokroić w piórka lub połksiężyce W garnku rozgrzewamy tłuszcz i podsmażamy przez 2 min cebulę Dodajemy pokrojony szczaw Zalewamy rosołem Wyciskamy sok z cytryny do garnka Lekko solimy…
WIĘCEJ >Jesienna surówka
Warzywa i imbir kroimy drobno przy użyciu szatkownicy (możemy także użyć tarki). Orzechy włoskie kroimy i posypujemy warzywa. Dodajemy cynamon, sól, pieprz, oliwę i sok z cytryny. Dokładnie mieszamy.
WIĘCEJ >