Farsz z jajecznicy
Farsz z jajecznicy
Przygotowanie
- Cebulę obieramy i drobno siekamy
- Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
- Wrzucamy cebulę i podsmażamy przez ok. 2-3 minuty
- Na patelnię wybijamy jajo, dodajemy przyprawy i mieszamy do momentu uzyskania pożądanej konsystencji
- Szczypiorek drobno siekamy i posypujemy nim jajecznicę
- Farsz możemy użyć np. jako dodatek do naleśników (przepisy powiązane)
Rady dietetyka
Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.
Autor
Lista składników
- Jajo kurze (51 g)
- Cebula (25 g)
- Masło klarowane ghee (7.5 g)
- Szczypiorek (5 g)
- Sól kłodawska (0.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.
Podobne tematy
Figowy winegret
Figi drobno siekamy, wrzucamy do szklanki, zalewamy wrzącą wodą i odstawiamy na ok. 20 minut, aby zmiękły Cebulę obieramy i drobno siekamy Figi wraz z wodą w której się moczyły przenosimy do blendera, dodajemy pozostałe…
WIĘCEJ >Sos pomarańczowy z przyprawami
Cebulę obieramy i drobno siekamy Owoce suszone drobno siekamy W rondlu rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę i przyprawy (ziele angielskie i sól), mieszamy i podsmażamy na średnim ogniu przez ok. 4-5 minut, często mieszając Dodajemy przyprawy…
WIĘCEJ >Migdałowy dodatek do ziemniaków
Piekarnik rozgrzewamy do temp. 160 st. C Tłuszcz wylewamy na blachę do pieczenia i równomiernie rozprowadzamy Orzechy mieszamy z przyprawami i równomiernie rozsypujemy po tłuszczu Blachę wkładamy do piekarnika i prażymy przez ok. 20 minut,…
WIĘCEJ >Kokosowa bita śmietana
Za pomocą łyżki wyciągamy z puszki warstwę śmietanki, ponieważ może się tam znajdować woda kokosowa, a śmietankę przelewamy do miski Do miski dodajemy pozostałe składniki i całość ubijamy mikserem przez ok. 2-3 minuty (do momentu,…
WIĘCEJ >