fbpx
logo
Szukaj
open close

Glazura cytrynowa

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c82a3f048-3008-487d-bea3-8235316b8eff
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Glazura cytrynowa

Przygotowanie

  • Tłuszcz wkładamy do rondla i podgrzewamy do momentu, aż się roztopi
  • Rondel ściągamy z kuchenki i odkładamy na bok
  • Do rondla dodajemy cukier, sok z cytryny i przyprawy (wanilię, z której wydłubujemy nasiona) i mieszamy
  • Cały czas mieszając dolewamy powoli gorącą wodę

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia glazury.

Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 5
Porcje: 8
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Cukier puder (trzcinowy) (340 g)
  • Masło (80 g)
  • Woda (30 ml)
  • Sok z cytryny (bio) (6 ml)
  • Wanilia – laska (4.5 g)

Potrzebny sprzęt

Rondel

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Cielęcina w sosie jeżynowym

Na talerz wysypujemy mąkę oraz przyprawy (sól i pieprz) i mieszamy Mięso kroimy na kotlety o grubości ok. 3 cm, a następnie obtaczamy w mącę Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Na patelni rozgrzewamy…

WIĘCEJ >

Omułki z pomidorami i chili

Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy Chili i zieleninę drobno siekamy Omułki dokładnie oczyszczamy Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę z czosnkiem, chili oraz przyprawy (liść laurowy) i smażymy przez ok. 2-3 minuty, co…

WIĘCEJ >

Kulki tłuszczowe z wędzonym łososiem

Blachę wykładamy papierem do pieczenia Łososia oraz ser kroimy w kostkę i przenosimy do miski Dodajemy tłuszcz, sok z cytryny oraz pieprz i całość dokładnie mieszamy Z uzyskanej masy formujemy kulki, które układamy na papierze…

WIĘCEJ >

Pieczeń z indyka

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 450 st. C Cebulę obieramy i drobno siekamy Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty (do miękkości) Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Zieleninę…

WIĘCEJ >