Glazura cytrynowa
Glazura cytrynowa
Przygotowanie
- Tłuszcz wkładamy do rondla i podgrzewamy do momentu, aż się roztopi
- Rondel ściągamy z kuchenki i odkładamy na bok
- Do rondla dodajemy cukier, sok z cytryny i przyprawy (wanilię, z której wydłubujemy nasiona) i mieszamy
- Cały czas mieszając dolewamy powoli gorącą wodę
Rady dietetyka
Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia glazury.
Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.
Autor
Lista składników
- Cukier puder (trzcinowy) (340 g)
- Masło (80 g)
- Woda (30 ml)
- Sok z cytryny (bio) (6 ml)
- Wanilia – laska (4.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.
Podobne tematy
Grzyby z camembertem
Czosnek obieramy i drobno siekamy Pieczarki kroimy na pół Ser kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy czosnek i podsmażamy przez ok. 2-3 minuty Dodajemy grzyby i podsmażamy przez ok. 10 minut (do miękkości)…
WIĘCEJ >Pasta kasztanowa
Mamy otrzymać bardzo gęsty krem. Mąkę przesiać przez sitko – łatwiej się połączy z miodem. Dokładnie wymieszać, aby nie było grudek. Jeżeli pasta jest lejąca dodajemy więcej mąki kasztanowej. Przekładamy do słoiczka, zakręcamy i przechowujemy w pokojowej temperaturze.
WIĘCEJ >Glazura czekoladowa
Do rondla wkładamy tłuszcz, dodajemy połamaną na kawałki czekoladę i podgrzewamy co jakiś czas mieszając, do momentu, aż się rozpuszczą Następnie rondel ściągamy z kuchenki, dodajemy cukier i przyprawy (wanilię, z której wydłubujemy nasiona) i…
WIĘCEJ >Domowe pesto
Wszystkie składniki wrzucamy do blendera i blendujemy do momentu uzyskania konsystencji pesto
WIĘCEJ >