fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Jajka w koszulkach z grillowanymi warzywami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ce4d76459-fc36-4a19-b956-b00d023f8d60-1
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Jajka w koszulkach z grillowanymi warzywami

Przygotowanie

  • Umyć rzodkiew i rzodkiewki i pokroić w plastry
  • Cukinię pokroić w plastry
  • Pomidora pokroić w cząstki
  • Na patelni grillowej rozgrzać tłuszcz
  • Wrzucić cukinię, białą rzodkiew i brukselkę
  • Lekko posolić i popieprzyć
  • Zasmażać po 3 minuty z każdej strony na średnim ogniu
  • W tym czasie przygotować jajka poszetowe: pół litra wody zagotować, wlać ocet, płaską łyżeczkę soli, zamieszać łyżką wrzątek i na wirującą wodę wybijać po kolei 3 jajka
  • Gotować 3 – 5 minut
  • Na talerzu rozłożyć zgrillowane warzywa
  • Dodać ugotowane jajka
  • Między warzywa położyć roszponkę
  • Posypać plastrami rzodkiewki
  • Dodać kawałki pomidorów
  • Polać oliwą z oliwek

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj w podpięte, powiązane przepisy.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 12
Porcje: 2
Trudność: Średni

Lista składników

  • Jajo kurze rozm. M (204 g)
  • Brukselka (świeża) (140 g)
  • Cukinia zielona (100 g)
  • Pomidor (świeży) (85 g)
  • Rzodkiew biała (75 g)
  • Rzodkiewka (45 g)
  • Masło klarowane ghee (30 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (30 ml)
  • Sałata roszponka (25 g)
  • Ocet spirytusowy (18 ml)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Garnek - mały, Łyżka cedzakowa, Nóż, Patelnia, Patelnia grillowa, Sitko, Talerz

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Surówka z pekińskiej

Kapustę siekamy i wrzucamy do jakiejś miski Ogórka, pomidora, rzodkiewki kroimy i dodajemy do miski Cebulę obieramy i kroimy w kostkę Lekko solimy i pieprzymy Dodajemy majonez i mieszamy

WIĘCEJ >

Czekoladowa gryczanka

Kaszę gotujemy do miękkości Mieszamy co jakiś czas, aby nie przywarła do dna W międzyczasie kroimy na kawałki banana i gruszkę oraz umieszczamy w misie blendera Dorzucamy daktyle, kakao/karob, opcjonalnie masło i wszystko miksujemy na…

WIĘCEJ >

Pieczywo czosnkowe

Czosnek obieramy i siekamy Na patelni rozpuszczamy tłuszcz (powinien być płynny, ale nie gorący) Dodajemy czosnek i blendujemy do momentu uzyskania jednolitej konsystencji Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. C Blachę wykładamy papierem do pieczenia…

WIĘCEJ >

Sałatka ryżowa z tuńczykiem

Ryż ugotować we wrzącej, osolonej wodzie do miękkości Ugotowany ryż przełożyć na sito i przelać kilkakrotnie zimną wodą Odcedzić ryż z wody Ogórki pokroić w kostkę Cebulę pokroić w kostkę Awokado obrać, przekroić na pół,…

WIĘCEJ >