fbpx
logo
Szukaj
open close

Jajka w koszulkach na dipie z awokado z sałatką

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cb2759323-0af3-435c-828d-46e9739503a3-1
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Jajka w koszulkach na dipie z awokado z sałatką

Przygotowanie

  • Awokado wydłubujemy łyżeczką z skórki
  • Miąższ przekładamy do jakiejś miseczki, skórę i pestkę wyrzucamy
  • Czosnek obieramy i siekamy drobno nożem lub wyciskamy przez praskę do czosnku i dodajemy do miski
  • Wyciskamy sok z cytryny
  • Lekko solimy i pieprzymy
  • Mieszamy
  • Przygotować jajka poszetowe: pół litra wody zagotować, wlać ocet, płaską łyżeczkę soli, zamieszać łyżką wrzątek i na wirującą wodę wybijać po kolei 3 jajka
  • Gotować 3 – 5 minut
  • Sałatę drzemy w placach i układamy na talerzu
  • Pomidorki przekrawamy na połówki
  • Rzodkiewki oczyszczamy i kroimy w plastry
  • Polewamy sosem
  • Obok sałaty kładziemy sos z awokado
  • Na sosie układamy jajka

Rady dietetyka

Sprawdź, czy wszystkie składniki tego przepisu odpowiadają Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdują się nasze propozycje przyrządzenia sosów vinaigrette.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 11
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • Jajo kurze (153 g)
  • Sałata rzymska (70 g)
  • Awokado (70 g)
  • Pomidor koktajlowy (60 g)
  • Cytryna (40 g)
  • Rzodkiewka (30 g)
  • Sos vinaigrette (30 g)
  • Ocet spirytusowy (12 ml)
  • Rukola (10 g)
  • Czosnek (5 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Miska, Nóż, Praska do czosnku, Talerz

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Sos vinaigrette

Oliwę wlać do naczynia które ma minimum litr pojemności Koperek i pietruszkę pokroić nożem, żeby blender miał łatwiej (nie musi (…)

WIĘCEJ >

Sos vinaigrette miodowy

Szykujemy pojemnik w którym będziemy blendować sos lub blender kielichowy Wlewamy oliwę Dodajemy musztardę Dodajemy sól, pieprz Dodajemy miód Dodajemy (…)

WIĘCEJ >

Jajka w koszulkach z grillowanymi warzywami

Umyć rzodkiew i rzodkiewki i pokroić w plastry Cukinię pokroić w plastry Pomidora pokroić w cząstki Na patelni grillowej rozgrzać (…)

WIĘCEJ >

Sos vinaigrette balsamiczny

Bierzemy naczynie w którym będziemy miksować sos albo szykujemy blender kielichowy Wlewamy oliwę, dodajemy czosnek Dodajemy musztardę Pietruszkę kroimy nożem (…)

WIĘCEJ >