fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Sos vinaigrette miodowy

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c6-6
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Sos vinaigrette miodowy

Przygotowanie

  • Szykujemy pojemnik w którym będziemy blendować sos lub blender kielichowy
  • Wlewamy oliwę
  • Dodajemy musztardę
  • Dodajemy sól, pieprz
  • Dodajemy miód
  • Dodajemy ocet
  • Miksujemy blenderem około 2 min
  • Cały czas miksując dolewamy wodę
  • Miksujemy jeszcze kilka sekund

Rady dietetyka

Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP) nie dodajemy pieprzu i musztardy. Przez brak musztardy sos nie będzie się emulgował (zagęszczał), przez co otrzymamy oliwę smakową.

Uwagi

Sos może być przechowywany w lodówce nawet przez tydzień czasu.

Koniecznie zajrzyj w podpięte, powiązane przepisy – znajdziesz tam inne propozycje na przyrządzenie sosu vinaigrette.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 15 minut
Składniki: 6
Porcje: 8
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Oliwa z oliwek extra virgin (250 ml)
  • Ocet jabłkowy naturalnej fermentacji (30 ml)
  • Miód lipowy (24 g)
  • Musztarda (20 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Blender kielichowy, Miska

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Sos miętowy

Mleko kokosowe podgrzewamy z pastą kokosową do jej rozpuszczenia. Imbir kroimy jak najdrobniej, lub ścieramy na tarce i dodajemy do mleka. Całość blendujemy z miętą i solą. Sos świetnie pasuje do pieczonego mięsa i warzyw.

WIĘCEJ >

Dip serowy

Do rondla wlewamy mleko i dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek Paprykę kroimy w kostkę, dodajemy do rondla i doprowadzamy do wrzenia Dodajemy sery oraz przyprawy i mieszamy przez ok 1 minutę (do momentu zgęstnienia dipu)

WIĘCEJ >

Orzechy laskowe

Zjeść jako przekąskę lub dodać do wybranego posiłku

WIĘCEJ >

Rejuvelac

Komosę wsypujemy do jakiegoś szklanego naczynia zalewamy 2 szklankami wody i zostawiamy na stole na 12 godzin (najlepiej na noc) Następnie komosę cedzimy na sicie i płuczemy pod bieżącą wodą Stawiamy na cały dzień na…

WIĘCEJ >