fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Sos vinaigrette AIP

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cb9bcad84-9269-4669-9f07-f5433f5bf035
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Sos vinaigrette AIP

Przygotowanie

  • Wszystkie składniki wrzucić do blendera kielichowego i zmiksować 

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu dopasować do swojego planu żywienia – zajrzyj w piktogramy.

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdują się równie, smaczne sosy vinaigrette.

Sos możesz przechowywać w lodówce przez kilka dni.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 15 minut
Składniki: 6
Porcje: 3
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 100 ml oliwy z oliwek extra virgin
  • ½ pęczka natki pietruszki (20 g)
  • ¼ pęczku koperku (10 g)
  • 1 ząbek świeżego czosnku (5 g)
  • 2 łyżki octu jabłkowego (ok. 12 ml)
  • ¼ szklanki wody (ok. 65 ml)

Potrzebny sprzęt

Blender

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Pasta z pora i orzechów włoskich

Posiekanego pora mieszamy z pokrojonym czosnkiem Dusimy z odrobiną wody do miękkości Studzimy Przekładamy do blendera i miksujemy z orzechami włoskimi oraz posiekaną kolendrą Doprawiamy do smaku solą i pieprzem

WIĘCEJ >

Majonez

Bierzemy miskę Kładziemy do niej żółtko, musztardę i ocet Zaczynamy mieszać rózgą Musimy dokładnie rozmieszać Zaczynamy dodawać cienkim strumieniem olej Strumień ma być cienki jak nić i lać się powoli Podczas dodawania tłuszczu cały czas…

WIĘCEJ >

Dip ziołowy

Awokado wydłubujemy łyżeczką ze skórki Miąższ przekładamy do naczynia, w którym będziemy blendować, skórę i pestkę wyrzucamy Dodajemy koperek, szczypiorek i miętę oraz sok wyciśnięty z 1 cytryny Blendujemy na gładki dip Doprawiamy solą

WIĘCEJ >

Kasza

Kaszę wsypać na duże drobne sitko i przepłukać pod kranem gorącą lub zimną wodą. Wsypać do garnka i zalać wrzącą wodą. Gotować 10-15 minut. Odcedzić na sitku.

WIĘCEJ >