fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Sos vinaigrette AIP

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cb9bcad84-9269-4669-9f07-f5433f5bf035
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Sos vinaigrette AIP

Przygotowanie

  • Wszystkie składniki wrzucić do blendera kielichowego i zmiksować 

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia domowych sosów vinaigrette.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 6
Porcje: 8
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Oliwa z oliwek extra virgin (100 ml)
  • Woda (65 ml)
  • Natka pietruszki (świeża) (20 g)
  • Ocet jabłkowy naturalnej fermentacji (12 ml)
  • Koper (świeży) (10 g)
  • Czosnek (świeży) (5 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Deska, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Chrzan, żurawina, chrzan z żurawiną

Chrzan kokosowy: Chrzan obieramy obieraczką do warzyw Obrany chrzan trzemy na tarce na drobnych oczkach Dodajemy sok wyciśniętej cytryny Dodajemy mleko kokosowe Miksujemy blenderem ręcznym na gładką konsystencję Wkładamy w czysty, suchy słoik i zakręcamy –…

WIĘCEJ >

Sos paprykowy

Paprykę kroimy w małą kostkę, przekładamy do wysokiego naczynia, zalewamy wodą, oliwą, sokiem z cytryny i miksujemy blenderem na gładką masę. Następnie dodajemy obie mąki i miksujemy jeszcze przez chwilę. Przelewamy masę do garnka przez gęste…

WIĘCEJ >

Nutella z daktyli

Orzechy (opcjonalnie podprażone) wrzucamy do blendera i miksujemy na krem. Dorzucamy daktyle, mleko i kakao i/lub karob; jeśli konsystencja będzie zbyt gęsta, możemy stopniowo dolewać mleka lub wody (np. z daktyli).

WIĘCEJ >

Słonecznik – ziarno

Zjeść jako przekąskę lub dodać do wybranego posiłku

WIĘCEJ >