fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Sos vinaigrette AIP

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cb9bcad84-9269-4669-9f07-f5433f5bf035
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Sos vinaigrette AIP

Przygotowanie

  • Wszystkie składniki wrzucić do blendera kielichowego i zmiksować 

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia domowych sosów vinaigrette.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 15 minut
Składniki: 6
Porcje: 8
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Oliwa z oliwek extra virgin (100 ml)
  • Woda (65 ml)
  • Natka pietruszki (świeża) (20 g)
  • Ocet jabłkowy naturalnej fermentacji (12 ml)
  • Koper (świeży) (10 g)
  • Czosnek (świeży) (5 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Deska, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Domowe mleko kokosowe

Wiórki kokosowe wrzucamy do wody i gotujemy. Gdy woda zacznie wrzeć, wyłączamy i odstawiamy, aby trochę ostygło. Następnie blendujemy wszystko ok. 4-5 minut i przelewamy do innego naczynia przez sitko wyłożone gazą/materiałem, po czym zwijamy…

WIĘCEJ >

Rzodkiewka

Rzodkiewki myjemy Obcinamy liście i ogonki Zjadamy

WIĘCEJ >

Majonez z kalafiora

Ugotowany na parze kalafior, po ostudzeniu miksujemy razem z musztardą i olejem. Dodajemy do smaku sól i pieprz, a także około ½ łyżeczki estragonu. Można dodać też trochę soku z cytryny.

WIĘCEJ >

Hummus klasyczny (biały)

Ciecierzycę zalewamy dzień wcześniej wodą Następnego dnia gotujemy ciecierzycę w wodzie do miękkości (około godziny na średnim ogniu lub 2 godziny na małym) Ugotowaną ciecierzycę przesypujemy do szklanej miski Wodę odlewam do innego naczynia Sezam,…

WIĘCEJ >