fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Sos vinaigrette AIP

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cb9bcad84-9269-4669-9f07-f5433f5bf035

Sos vinaigrette AIP

Przygotowanie

  • Wszystkie składniki wrzucić do blendera kielichowego i zmiksować 

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu dopasować do swojego planu żywienia – zajrzyj w piktogramy.

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdują się równie, smaczne sosy vinaigrette.

Sos możesz przechowywać w lodówce przez kilka dni.

Autor

Ajwendieta
Czas: do 15 minut
Składniki: 6
Porcje: 3
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 100 ml oliwy z oliwek extra virgin
  • ½ pęczka natki pietruszki (20 g)
  • ¼ pęczku koperku (10 g)
  • 1 ząbek świeżego czosnku (5 g)
  • 2 łyżki octu jabłkowego (ok. 12 ml)
  • ¼ szklanki wody (ok. 65 ml)

Potrzebny sprzęt

Blender
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Kasza jaglana

Kaszę wsypać na duże drobne sitko i przepłukać pod kranem gorącą lub zimną wodą. Wsypać do garnka i zalać wrzącą wodą. Gotować 10-15 minut. Odcedzić na sitku.

WIĘCEJ >

Żurawina

Żurawinę wkładamy do suchego garnka Nastawiamy na bardzo mały ogień Dodajemy miód Gotujemy 30 min  Jeśli jest za rzadkie, gotujemy jeszcze kilka minut (taki dżem ma wyjść)

WIĘCEJ >

Podstawowy krem daktylowy

Daktyle miksujemy na krem Dolewamy wodę lub mleko, aby uzyskać pożądaną konsystencję

WIĘCEJ >

Smalec czosnkowy

Słoninę wrzucamy do suchego garnka Wstawiamy na palnik i grzejemy na średnim ogniu Po kilkunastu minutach zacznie się wytapiać tłuszcz Co jakiś czas trzeba mieszać żeby się nie przypaliło Po mniej więcej 90 min uzyskamy…

WIĘCEJ >