logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Bananowe kokosanki

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ca491d48b-4a2f-4a3f-9a19-d5e7ccc4d45c

Bananowe kokosanki

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ca491d48b-4a2f-4a3f-9a19-d5e7ccc4d45c

Przygotowanie

  • Banana obieramy ze skórki i rozgniatamy widelcem.
  • Mieszamy banana dokładnie z wiórkami oraz roztopioną pastą kokosową (jeśli jej używamy).
  • Formujemy kokosanki za pomocą łyżki do ciastek lub w dłoniach formujemy kulki i kładąc je na blachę spłaszczamy od dołu. Ważne jest, żeby były mniej więcej tej samej wielkości. (U mnie o średnicy 4 cm i grubości 2 cm).
  • Do pieczenia używamy silikonowej maty. Pieczemy około 20 minut w piekarniku nagrzanym do 170 stopni.

Uwagi

Kokosanki z użyciem musu są bardziej wilgotne i mają kokosowy aromat.

Czas: do 30 minut
Składniki: 3
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 1 banan (z żółtą skórką)
  • ¾ szklanki wiórków kokosowych
  • 5 łyżek pasty kokosowej/musu kokosowego (opcjonalnie)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Piekarnik
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Podobne tematy

Kanie (sowy) panierowane w kokosie na sałacie

Grzyby: Sowy oczyszczamy Jajko wybijamy do głębokiego talerza Solimy, pieprzymy Roztrzepujemy jajka widelcem lub rózgą W drugi głęboki talerz wsypujemy (…)

WIĘCEJ >

Makaron z białej rzodkwi z sosem owocowo – kurczakowym z granatem

Rzodkiew myjemy i przepuszczamy przez spiromat – otrzymujemy makaron warzywny Cebulę obieramy, kroimy w kostkę Kurczaka kroimy w paseczki lub (…)

WIĘCEJ >

Pieczona rzodkiew

Rzodkiew myjemy i kroimy ją na pół, połówkę na ćwiartkę a później w kostkę. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Cebulę (…)

WIĘCEJ >

Zielone smoothie na trawienie

Wszystkie składniki miksujemy na gładko

WIĘCEJ >

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

FreshMail.pl
 

FreshMail.pl