logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Bananowe kokosanki

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ca491d48b-4a2f-4a3f-9a19-d5e7ccc4d45c

Bananowe kokosanki

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ca491d48b-4a2f-4a3f-9a19-d5e7ccc4d45c

Przygotowanie

  • Banana obieramy ze skórki i rozgniatamy widelcem.
  • Mieszamy banana dokładnie z wiórkami oraz roztopioną pastą kokosową (jeśli jej używamy).
  • Formujemy kokosanki za pomocą łyżki do ciastek lub w dłoniach formujemy kulki i kładąc je na blachę spłaszczamy od dołu. Ważne jest, żeby były mniej więcej tej samej wielkości. (U mnie o średnicy 4 cm i grubości 2 cm).
  • Do pieczenia używamy silikonowej maty. Pieczemy około 20 minut w piekarniku nagrzanym do 170 stopni.

Uwagi

Kokosanki z użyciem musu są bardziej wilgotne i mają kokosowy aromat.

Autor

Aleksandra Zawadzka (blog: autoimmunologicznepaleo.pl)
Czas: do 30 minut
Składniki: 3
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 1 banan (z żółtą skórką)
  • ¾ szklanki wiórków kokosowych
  • 5 łyżek pasty kokosowej/musu kokosowego (opcjonalnie)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Piekarnik
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Podobne tematy

Risotto z kalafiora

Kalafior dzielimy na małe kawałki Wrzucamy partiami do naczynia, w którym będziemy miksować Miksujemy kilka sekund każdą partię, żeby wyglądało (…)

WIĘCEJ >

Filet z perliczki z purée marchewkowo – estragonowym i sosem z suszonych grzybów

Purée Obieramy marchew i ziemniaka Kroimy w kostkę, zalewamy gorącą wodą Lekko solimy Gotujemy 20 min Odlewamy wodę/cedzimy Na czystej (…)

WIĘCEJ >

Maliny

Maliny umyć pod bieżącą wodą Zostawić chwilę na sicie, żeby woda odciekła

WIĘCEJ >

Gulasz wieprzowy z boczniakami

Boczniaki pokroić na kawałki, jak są małe grzybki to na pół, jak są większe to na 4-6 części Mięso pokroić (…)

WIĘCEJ >

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

FreshMail.pl
 

FreshMail.pl