Sos vinaigrette AIP z awokado
Sos vinaigrette AIP z awokado
Przygotowanie
- Awokado obrać, wyrzucić pestkę i skórę
- Miąższ awokado wrzucić do naczynia w którym będziemy miksować
- Dodać resztę składników i zmiksować
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia domowych sosów vinaigrette.
Autor
Lista składników
- Oliwa z oliwek extra virgin (100 ml)
- Awokado (70 g)
- Woda (65 ml)
- Natka pietruszki (świeża) (20 g)
- Ocet jabłkowy naturalnej fermentacji (12 ml)
- Koper (świeży) (10 g)
- Czosnek (świeży) (5 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Zielony dip
Awokado wydłubujemy łyżeczką ze skórki. Miąższ przekładamy do naczynia, w którym będziemy blendować, skórę i pestkę wyrzucamy. Dodajemy szpinak i posiekaną dymkę. Czosnek obieramy i siekamy drobno nożem lub wyciskamy przez praskę do czosnku i dodajemy…
WIĘCEJ >Sos vinaigrette miodowy
Szykujemy pojemnik w którym będziemy blendować sos lub blender kielichowy Wlewamy oliwę Dodajemy musztardę Dodajemy sól, pieprz Dodajemy miód Dodajemy ocet Miksujemy blenderem około 2 min Cały czas miksując dolewamy wodę Miksujemy jeszcze kilka sekund
WIĘCEJ >Jogurt naturalny z owocami
Owoce kroimy w kostkę i przenosimy do miski Na wierzch owoców nakładamy jogurt
WIĘCEJ >