fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Sos vinaigrette AIP z awokado

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c6fe37d6f-6a9f-458f-88d2-26ffea7d5044
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Sos vinaigrette AIP z awokado

Przygotowanie

  • Awokado obrać, wyrzucić pestkę i skórę
  • Miąższ awokado wrzucić do naczynia w którym będziemy miksować
  • Dodać resztę składników i zmiksować 

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu dopasować do swojego planu żywienia – więcej informacji znajduje się w piktogramach.

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdziesz inne, domowe sposoby na przyrządzeni sosów vinaigrette.

Sos możesz przechowywać w lodówce przez kilka dni.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 15 minut
Składniki: 7
Porcje: 3
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 100 ml oliwy z oliwek extra virgin
  • ½ pęczka natki pietruszki (20 g)
  • ¼ pęczku koperku (10 ml)
  • 1 ząbek świeżego czosnku (5 g)
  • 2 łyżki octu jabłkowego (ok. 12 ml)
  • ¼ szklanki wody (ok. 65 ml)
  • ½ awokado (70 g)

Potrzebny sprzęt

Blender

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Pasta kasztanowa

Mamy otrzymać bardzo gęsty krem. Mąkę przesiać przez sitko – łatwiej się połączy z miodem. Dokładnie wymieszać, aby nie było grudek. Jeżeli pasta jest lejąca dodajemy więcej mąki kasztanowej.  Przekładamy do słoiczka, zakręcamy i przechowujemy w pokojowej temperaturze.

WIĘCEJ >

Sos vinaigrette balsamiczny

Bierzemy naczynie w którym będziemy miksować sos albo szykujemy blender kielichowy Wlewamy oliwę, dodajemy czosnek Dodajemy musztardę Pietruszkę kroimy nożem na mniejsze kawałki (nie trzeba drobno siekać, tylko trochę pokroić, żeby blender miał łatwiej) i…

WIĘCEJ >

Marchewka

Marchewki myjemy i obieramy Zjadamy w całości, ścieramy na tarce, kroimy w słupki lub plasterki

WIĘCEJ >

Dip ze świeżymi ziołami

Wszystkie składniki blendujemy na gładki krem

WIĘCEJ >