fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Sos vinaigrette AIP z awokado

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c6fe37d6f-6a9f-458f-88d2-26ffea7d5044
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Sos vinaigrette AIP z awokado

Przygotowanie

  • Awokado obrać, wyrzucić pestkę i skórę
  • Miąższ awokado wrzucić do naczynia w którym będziemy miksować
  • Dodać resztę składników i zmiksować 

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu dopasować do swojego planu żywienia – więcej informacji znajduje się w piktogramach.

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdziesz inne, domowe sposoby na przyrządzeni sosów vinaigrette.

Sos możesz przechowywać w lodówce przez kilka dni.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 15 minut
Składniki: 7
Porcje: 3
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 100 ml oliwy z oliwek extra virgin
  • ½ pęczka natki pietruszki (20 g)
  • ¼ pęczku koperku (10 ml)
  • 1 ząbek świeżego czosnku (5 g)
  • 2 łyżki octu jabłkowego (ok. 12 ml)
  • ¼ szklanki wody (ok. 65 ml)
  • ½ awokado (70 g)

Potrzebny sprzęt

Blender

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Ekspresowy majonez domowy

Należy przygotować słoik lub inne wąskie naczynie, do którego zmieści się końcówka blendera Końcówkę blendera wkładamy na 15 minut do zamrażarki (to bardzo ważne – bez tego majonez nie wyjdzie gęsty) Do słoika wbijamy jajo,…

WIĘCEJ >

Smalec z jabłkiem

Słoninę wkładamy do suchego garnka i zaczynamy ogrzewać Co jakiś czas mieszamy, będzie się coraz bardziej rozpuszczać Topimy słoninę około 1,5 godz. Wyłączamy płomień pod słoniną Jabłko kroimy w kostkę Cebulę obieramy i kroimy w…

WIĘCEJ >

Wegeta warzywna

Marchew, pietruszkę i seler obrać i pokroić w mniejsze kawałki Zieleninę opłukać i otrząsnąć Por przeciąć wzdłuż na pół i wypłukać pod bieżącą wodą, żeby nie było piasku Mielimy warzywa rotacyjnie, czyli na zmianę mielimy…

WIĘCEJ >

Majonez

Bierzemy miskę Kładziemy do niej żółtko, musztardę i ocet Zaczynamy mieszać rózgą Musimy dokładnie rozmieszać Zaczynamy dodawać cienkim strumieniem olej Strumień ma być cienki jak nić i lać się powoli Podczas dodawania tłuszczu cały czas…

WIĘCEJ >