fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Sos vinaigrette AIP z awokado

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c6fe37d6f-6a9f-458f-88d2-26ffea7d5044

Sos vinaigrette AIP z awokado

Przygotowanie

  • Awokado obrać, wyrzucić pestkę i skórę
  • Miąższ awokado wrzucić do naczynia w którym będziemy miksować
  • Dodać resztę składników i zmiksować 

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu dopasować do swojego planu żywienia – więcej informacji znajduje się w piktogramach.

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdziesz inne, domowe sposoby na przyrządzeni sosów vinaigrette.

Sos możesz przechowywać w lodówce przez kilka dni.

Autor

Ajwendieta
Czas: do 15 minut
Składniki: 7
Porcje: 3
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 100 ml oliwy z oliwek extra virgin
  • ½ pęczka natki pietruszki (20 g)
  • ¼ pęczku koperku (10 ml)
  • 1 ząbek świeżego czosnku (5 g)
  • 2 łyżki octu jabłkowego (ok. 12 ml)
  • ¼ szklanki wody (ok. 65 ml)
  • ½ awokado (70 g)

Potrzebny sprzęt

Blender
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Słonecznik – ziarno

Zjeść jako przekąskę lub dodać do wybranego posiłku

WIĘCEJ >

Pestki dyni

Zjeść jako przekąskę lub dodać do wybranego posiłku

WIĘCEJ >

Przyprawa „antyrakowa”

Wszystkie składniki po kolei zmielić w młynku elektrycznym a następnie wymieszać razem. Przechowywać w suchym pojemniku i bez dostępu światła.

WIĘCEJ >

Migdały

Zjeść jako przekąskę lub dodać do wybranego posiłku

WIĘCEJ >