fbpx
logo
Szukaj
open close

Kawa z mlekiem kokosowym – kuloodporna

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1-dz8-2-6
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Kawa z mlekiem kokosowym – kuloodporna

Przygotowanie

  • Włączamy ekspres
  • W czasie gdy się nagrzewa szykujemy kawę (kapsułki, lub mielimy, lub szykujemy porcję zmielonej kawy)
  • Robimy espresso
  • Nagrzewamy dyszę do spieniania
  • Ubijamy mleko kokosowe gorącym powietrzem
  • Wlewamy spienione mleko do szklanki
  • Z góry małym strumieniem wlewamy kawę

Rady dietetyka

Możesz zrobić własne mleko kokosowe, przepis znajdziesz w podpiętych, powiązanych przepisach. Jeśli kupujesz mleko „gotowe” w sklepie, czytaj etykiety. Zwracaj uwagę na to, aby miało min. 20% tłuszczu kokosowego.

Nie polecamy kawy rozpuszczalnej. Możesz zrobić kawę w ekspresie, kawiarce lub tzw. „polską po turecku” – zalewajkę.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 2
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Mleko kokosowe (150 ml)
  • Kawa (12 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Czajnik, Ekspres do kawy, Spieniacz do mleka

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Kaszotto grzybowe

Kaszę gryczaną płuczemy pod bieżącą wodą Wrzucamy wypłukaną kaszę na wrzącą osoloną wodę (1 litr) Gotujemy na półtwardo, czyli jakieś 10 min Cedzimy na sicie Grzyby oczyszczamy lub rozmrażamy i kroimy w kawałki, takie, żeby…

WIĘCEJ >

Sałatka z bakłażana z oliwkami

Bakłażana myjemy, suszymy i kroimy w dużą kostkę (2×2 cm) Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni Do dużego płaskiego naczynia żaroodpornego wrzucamy kostki bakłażana, polewamy 4 łyżkami oliwy i dokładnie mieszamy Wstawiamy do piekarnika i pieczemy…

WIĘCEJ >

Kokosowe tartaletki z musem dyniowym i bananowym

Tartaletki: Daktyle wsypujemy do pojemnika, w którym będziemy je blendować  Zalewamy wrzątkiem, żeby je zakryło Przykrywamy pokrywką, odstawiamy na 5 minut Miksujemy (razem z wodą)  Zmiksowane daktyle mieszamy z wiórkami i łojem  Powinna nam wyjść…

WIĘCEJ >

Koktajl tropikalny

Myjemy szpinak, mango, ananasa Obieramy banana Odcinamy nożem skórkę ananasa Umieszczamy składniki w blenderze Dodajemy 2 szklanki wody Blendujemy

WIĘCEJ >