fbpx
logo
Szukaj
open close

Klasyczne fondue serowe

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ce9dd55f2-1c64-4e1d-ae5b-bdf347cd4a85
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Klasyczne fondue serowe

Przygotowanie

  • Czosnek obieramy i kroimy na pół, a następnie nacieramy nim wnętrze rondla
  • Do rondla wlewamy bulion, dodajemy musztardę i gotujemy na średnim ogniu, dokładnie mieszając
  • Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski
  • Do rondla wrzucamy małą garść sera i mieszamy, zataczając łyżką ósemki
  • Stopniowo dodajemy w ten sposób pozostały ser i mieszamy na gładką masę
  • Dodajemy mąkę i ponownie mieszamy, aby nieco zagęścić fondue
  • Jabłka i gruszki obieramy, usuwamy nasiona i kroimy owoce w cienkie cząstki
  • Masę serową przenosimy do miski i podajemy z owocami

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia fondue.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 7
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Jabłko (360 g)
  • Ser Gruyère (300 g)
  • Gruszka (260 g)
  • Bulion mięsny (100 ml)
  • Musztarda (20 g)
  • Mąka orkiszowa (12 g)
  • Czosnek (5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Miska, Nóż, Rondel, Tarka do jarzyn

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Ryżanka z musem malinowym

Ryż gotujemy w mleku przez ok. 15 minut (lub do miękkości i wchłonięcia całego mleka) Maliny blendujemy na jednolity mus Ryżankę przenosimy do miski i polewamy musem

WIĘCEJ >

Sałatka morska z wędzonym łososiem

Wodorosty przygotowujemy według instrukcji na opakowaniu, układamy je na talerzu Pomidorki kroimy na pół Awokado obieramy i kroimy w kostkę Oliwki, pomidorki i awokado kładziemy na sałatę Na wierzchu kładziemy kawałki łososia Solimy i pieprzymy…

WIĘCEJ >

Sorbet z mango i marakui

Do rondla wsypujemy cukier, dolewamy wodę i gotujemy na średnim ogniu przez ok. 5 minut Gdy cukier się rozpuści – ściągamy rondel z kuchenki i odstawiamy do ostygnięcia Mango obieramy i kroimy w kostkę (pestkę…

WIĘCEJ >

Placuszki bananowe z komosy ryżowej

Komosę ryżową zalewamy wrzątkiem Odstawiamy na 30 minut Po tym czasie odcedzamy, przepłukujemy Miksujemy wraz z mlekiem roślinnym oraz bananem na gładką masę Wyciskamy 2 łyżki soku z cytryny Do masy dodajemy przyprawy, sodę, sok…

WIĘCEJ >