fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Klasyczne fondue serowe

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ce9dd55f2-1c64-4e1d-ae5b-bdf347cd4a85
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Klasyczne fondue serowe

Przygotowanie

  • Czosnek obieramy i kroimy na pół, a następnie nacieramy nim wnętrze rondla
  • Do rondla wlewamy bulion, dodajemy musztardę i gotujemy na średnim ogniu, dokładnie mieszając
  • Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski
  • Do rondla wrzucamy małą garść sera i mieszamy, zataczając łyżką ósemki
  • Stopniowo dodajemy w ten sposób pozostały ser i mieszamy na gładką masę
  • Dodajemy mąkę i ponownie mieszamy, aby nieco zagęścić fondue
  • Jabłka i gruszki obieramy, usuwamy nasiona i kroimy owoce w cienkie cząstki
  • Masę serową przenosimy do miski i podajemy z owocami

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia fondue.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 7
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Jabłko (360 g)
  • Ser Gruyère (300 g)
  • Gruszka (260 g)
  • Bulion mięsny (100 ml)
  • Musztarda (20 g)
  • Mąka orkiszowa (12 g)
  • Czosnek (5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Miska, Nóż, Rondel, Tarka do jarzyn

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Makaron warzywny z boczniakami (wegański / wegetariański)

Marchew, pietruszkę, cebulę, czosnek obrać Marchewkę, pietruszkę i cukinię pokroić wzdłuż na plastry i następnie każdy plaster wzdłuż na długie cienkie paski Cebulę i czosnek pokroić w półksiężyce Boczniaki pokroić na połówki lub gdy są…

WIĘCEJ >

Hawajskie kotlety wieprzowe

Ananasa odsączamy z zalewy i zostawiamy ok. 1/4 syropu, który przelewamy do miski Do syropu dodajemy cukier i dokładnie mieszamy, a następnie obtaczamy w nim mięso Miskę z mięsem przykrywamy folią i odkładamy na ok….

WIĘCEJ >

Kanapka dziecięca – pingwinek

Z chleba wycinamy kawałki na kształt pingwinka (tak jak na załączonym obrazku) Następnie większą część chleba smarujemy twarogiem Marchew obieramy i wycinamy kawałki na kształt nóżek Z papryk wycinamy trójkąty Z parmezanu odcinamy pasek Oliwki…

WIĘCEJ >

Kalmary z pieprzem

Chili drobno siekamy (gniazdo nasienne usuwamy) Cebulę obieramy i kroimy w cienkie plasterki Zieleninę drobno siekamy Cytrynę kroimy w cząstki Kalmary kroimy wzdłuż na pół i wydrążamy środek, a następnie kroimy kalmary w paski o…

WIĘCEJ >