Fondue czekoladowe z owocami
Fondue czekoladowe z owocami
Przygotowanie
- Czekoladę łamiemy na kawałki
- Wrzucamy do garnka z masłem i mlekiem kokosowym
- Rozpuszczamy i mieszamy na małym ogniu – ma się tylko rozpuścić i równo zmieszać!
- Gorącą czekoladę (nie może się zagotować!) nalewamy do fontanny lub do przygotowanego naczynia
- Owoce kroimy na takie kawałki, żeby łatwo było je wkładać od razu do ust
- Nakładamy owoce do miseczek
- Owoce nadziewamy albo widelcem, albo patyczkami od szaszłyków, zanurzamy w gorącej czekoladzie i jemy ze smakiem 🙂
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Autor
Lista składników
- Arbuz (700 g)
- Jabłko (świeże) (360 g)
- Gruszka (260 g)
- Banan (świeży) (240 g)
- Czekolada gorzka (bez mleka) (100 g)
- Mleko kokosowe (50 ml)
- Masło klarowane ghee (45 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Shake z kiwi, jabłka i pietruszki
Kiwi obrać i wrzucić do blendera Jabłko obrać i wrzucić do blendera Dodać miód Dodać pietruszkę Wlać wodę Miksować 15 sekund
WIĘCEJ >Boczniaki w jajku z miksem sałat
Jajko wybijamy na głęboki talerz, solimy i pieprzymy Rozrabiamy widelcem na jednolitą konsystencję Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Boczniaki obtaczamy z obu stron w jajku Kładziemy na rozgrzany olej Smażymy po 3-4 minuty z każdej strony…
WIĘCEJ >Surówka z pekińskiej
Kapustę siekamy i wrzucamy do jakiejś miski Ogórka, pomidora, rzodkiewki kroimy i dodajemy do miski Cebulę obieramy i kroimy w kostkę Lekko solimy i pieprzymy Dodajemy majonez i mieszamy
WIĘCEJ >