Fondue czekoladowe z owocami
Fondue czekoladowe z owocami
Przygotowanie
- Czekoladę łamiemy na kawałki
- Wrzucamy do garnka z masłem i mlekiem kokosowym
- Rozpuszczamy i mieszamy na małym ogniu – ma się tylko rozpuścić i równo zmieszać!
- Gorącą czekoladę (nie może się zagotować!) nalewamy do fontanny lub do przygotowanego naczynia
- Owoce kroimy na takie kawałki, żeby łatwo było je wkładać od razu do ust
- Nakładamy owoce do miseczek
- Owoce nadziewamy albo widelcem, albo patyczkami od szaszłyków, zanurzamy w gorącej czekoladzie i jemy ze smakiem 🙂
Rady dietetyka
Pamiętaj, by każdy składnik przepisu dopasować do swojej aktualnej diety – zajrzyj w piktogramy.
Autor
Ajwendieta
Czas: do 1 godziny
Składniki: 7
Porcje: 4
Trudność: Łatwy
Lista składników
- 1 gorzka czekolada (100 g)
- 3 łyżki masła klarowanego Ghee (45 g)
- 5 łyżek mleka kokosowego (50 ml)
- 2 plastry arbuza (700 g)
- 2 gruszki (260 g)
- 2 jabłka (360 g)
- 2 banany (240 g)
Potrzebny sprzęt
Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Nóż
Podobne tematy
Krem szparagowy (wegański / wegetariański)
Szparagi obrać Obrane szparagi pokroić w małe kawałki (2 – 3 cm) Łupiny/obierki wrzucić do garnka, zalać bulionem, gotować 15 min Wyjąć łupiny szumówką i wyrzucić Wrzucić pokrojone szparagi Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę…
WIĘCEJ >Zielony koktajl z natką pietruszki
Awokado obieramy i kroimy na drobne kawałki Wrzucamy do blendera kielichowego Dodajemy pozostała składniki i miksujemy
WIĘCEJ >