fbpx
logo
Szukaj
open close

Fondue czekoladowe z owocami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cad3d05c3-bd7f-4779-a569-aee0a128e94c-1
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Fondue czekoladowe z owocami

Przygotowanie

  • Czekoladę łamiemy na kawałki
  • Wrzucamy do garnka z masłem i mlekiem kokosowym
  • Rozpuszczamy i mieszamy na małym ogniu – ma się tylko rozpuścić i równo zmieszać!
  • Gorącą czekoladę (nie może się zagotować!) nalewamy do fontanny lub do przygotowanego naczynia
  • Owoce kroimy na takie kawałki, żeby łatwo było je wkładać od razu do ust
  • Nakładamy owoce do miseczek
  • Owoce nadziewamy albo widelcem, albo patyczkami od szaszłyków, zanurzamy w gorącej czekoladzie i jemy ze smakiem 🙂 

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny, do 30 minut
Składniki: 7
Porcje: 6
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Arbuz (700 g)
  • Jabłko (360 g)
  • Gruszka (260 g)
  • Banan (240 g)
  • Czekolada gorzka (bez mleka) (100 g)
  • Mleko kokosowe (50 ml)
  • Masło klarowane ghee (45 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Miska, Nóż, Patyczki do szaszłyków

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Jogurt kokosowy

Mleko wlewamy do garnuszka Dodajemy żelatynę i mieszamy Mleko podgrzewamy do temp około 45 stopni, czyli trochę cieplejsze niż nasza dłoń Dodajemy miód Dodajemy bakterie jogurtowe Mieszamy Przykrywamy pokrywką, a najlepiej owijamy folią spożywczą Wkładamy…

WIĘCEJ >

Zupa kalafiorowo – brokułowa (wegańska / wegetariańska)

Bulion rozlewamy do dwóch garnków Do jednego wrzucamy pokrojony brokuł Do drugiego wrzucamy pokrojony kalafior Gotujemy oba garnki przez 15 min Cebulę obieramy, kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Smażymy cebulę około 3 min…

WIĘCEJ >

Szynka z sarny, boczku i rydzów z sałatką brokułową

Sarninę razem z czosnkiem mielimy na standardowym sitku (średnim) Boczek kroimy w kostkę około 1 cm Rydze czyścimy i kroimy w kawałki, (jeśli mamy zamrożone, to trzeba je wyjąć kilka godzin wcześniej, żeby odtajały) Zmieloną…

WIĘCEJ >

Smoothie z mango, pomarańczą i granatem

Mango i banana miksujemy razem z sokiem z pomarańczy Przelewamy koktajl do miseczki i dekorujemy pestkami granatu, jagodami, wiórkami i nasionami

WIĘCEJ >