fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Fondue czekoladowe z owocami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cad3d05c3-bd7f-4779-a569-aee0a128e94c-1
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Fondue czekoladowe z owocami

Przygotowanie

  • Czekoladę łamiemy na kawałki
  • Wrzucamy do garnka z masłem i mlekiem kokosowym
  • Rozpuszczamy i mieszamy na małym ogniu – ma się tylko rozpuścić i równo zmieszać!
  • Gorącą czekoladę (nie może się zagotować!) nalewamy do fontanny lub do przygotowanego naczynia
  • Owoce kroimy na takie kawałki, żeby łatwo było je wkładać od razu do ust
  • Nakładamy owoce do miseczek
  • Owoce nadziewamy albo widelcem, albo patyczkami od szaszłyków, zanurzamy w gorącej czekoladzie i jemy ze smakiem 🙂 

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny, do 30 minut
Składniki: 7
Porcje: 6
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Arbuz (700 g)
  • Jabłko (świeże) (360 g)
  • Gruszka (260 g)
  • Banan (świeży) (240 g)
  • Czekolada gorzka (bez mleka) (100 g)
  • Mleko kokosowe (50 ml)
  • Masło klarowane ghee (45 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Miska, Nóż, Patyczki do szaszłyków

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Shake z kiwi, jabłka i pietruszki

Kiwi obrać i wrzucić do blendera Jabłko obrać i wrzucić do blendera Dodać miód Dodać pietruszkę Wlać wodę Miksować 15 sekund

WIĘCEJ >

Boczniaki w jajku z miksem sałat

Jajko wybijamy na głęboki talerz, solimy i pieprzymy Rozrabiamy widelcem na jednolitą konsystencję Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Boczniaki obtaczamy z obu stron w jajku Kładziemy na rozgrzany olej Smażymy po 3-4 minuty z każdej strony…

WIĘCEJ >

Maliny

Maliny umyć pod bieżącą wodą Zostawić chwilę na sicie, żeby woda odciekła

WIĘCEJ >

Surówka z pekińskiej

Kapustę siekamy i wrzucamy do jakiejś miski Ogórka, pomidora, rzodkiewki kroimy i dodajemy do miski Cebulę obieramy i kroimy w kostkę Lekko solimy i pieprzymy Dodajemy majonez i mieszamy

WIĘCEJ >