fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Fondue czekoladowe z owocami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cad3d05c3-bd7f-4779-a569-aee0a128e94c-1

Fondue czekoladowe z owocami

Przygotowanie

  • Czekoladę łamiemy na kawałki
  • Wrzucamy do garnka z masłem i mlekiem kokosowym
  • Rozpuszczamy i mieszamy na małym ogniu – ma się tylko rozpuścić i równo zmieszać!
  • Gorącą czekoladę (nie może się zagotować!) nalewamy do fontanny lub do przygotowanego naczynia
  • Owoce kroimy na takie kawałki, żeby łatwo było je wkładać od razu do ust
  • Nakładamy owoce do miseczek
  • Owoce nadziewamy albo widelcem, albo patyczkami od szaszłyków, zanurzamy w gorącej czekoladzie i jemy ze smakiem 🙂 

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu dopasować do swojej aktualnej diety – zajrzyj w piktogramy.

Autor

Ajwendieta
Czas: do 1 godziny
Składniki: 7
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 1 gorzka czekolada (100 g)
  • 3 łyżki masła klarowanego Ghee (45 g)
  • 5 łyżek mleka kokosowego (50 ml)
  • 2 plastry arbuza (700 g)
  • 2 gruszki (260 g)
  • 2 jabłka (360 g)
  • 2 banany (240 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Nóż
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Surówka z czerwonej kapusty

Kapustę szatkujemy nożem lub na specjalnej tarce. Poszatkowaną wrzucamy do wrzącej, osolonej wody i gotujemy 3-5 minut od ponownego wrzenia. Następnie odsączamy, polewamy częścią soku z cytryny i odstawiamy. Cebulę i jabłko kroimy w małą…

WIĘCEJ >

Burger z sarny z sałatą i warzywami

Mięso kroimy na mniejsze kawałki i mielimy w maszynce do mięsa Lekko solimy i pieprzymy, mieszamy Rozgrzewamy patelnię z łyżką tłuszczu i smażymy po 3-4 minuty z każdej strony Odkładamy na 2 minuty mięso na…

WIĘCEJ >

Pasztet z selera

Seler dokładnie obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Cebulę i czosnek drobno siekamy. Warzywa przekładamy do garnka, zalewamy szklanką wrzątku, dodajemy masło i dusimy ok. 15-20 min. W razie potrzeby odlewamy nadmiar wody….

WIĘCEJ >

Zupa selerowo-gruszkowa (na wywarze kostnym)

Gruszkę obrać, przekroić na pół, usunąć gniazdo nasienne i ogonek i pokroić w kostkę Cebulę obrać i pokroić w kostkę Seler obrać i pokroić w kostkę (może być gruba) Bierzemy garnek i rozpuszczamy w nim…

WIĘCEJ >