fbpx
logo
Szukaj
open close

Napar imbirowy

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cdc27380b-8e61-4df1-baa5-ebf78588308c
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Napar imbirowy

Przygotowanie

  • Imbir obieramy i drobno siekamy
  • Następnie wrzucamy imbir do szklanki, zalewamy wrzącą wodą, przykrywamy talerzykiem i odkładamy na ok. 5-6 minut
  • Dolewamy sok z cytryny, dodajemy słodzik, mieszamy i od razu wypijamy

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 4
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Woda (250 ml)
  • Sok z cytryny (bio) (24 ml)
  • Imbir korzeń (5 g)
  • Ksylitol (5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Koktajl na przeziębienie

Wszystkie składniki wkładamy do blendera Miksujemy na gładko

WIĘCEJ >

Zielony shake z siemieniem lnianym

Mango, awokado orana banana obieramy, kroimy na kawałki i przenosimy do blendera (lub naczynia, w którym będziemy blendować) Dodajemy pozostałe składniki i całość dokładnie blendujemy do momentu uzyskania jednolitej konsystencji

WIĘCEJ >

Mleko migdałowe

Migdały zalewamy gorącą wodą i odkładamy na ok. 10 minut Następnie po kolei wyciągamy migdały z wody i ściągamy z nich skórkę Przygotowane migdały wrzucamy do miski, zalewamy wodą (podaną w przepisie) i odkładamy na…

WIĘCEJ >

Domowe mleko kokosowe

Wiórki kokosowe wrzucamy do wody i gotujemy. Gdy woda zacznie wrzeć, wyłączamy i odstawiamy, aby trochę ostygło. Następnie blendujemy wszystko ok. 4-5 minut i przelewamy do innego naczynia przez sitko wyłożone gazą/materiałem, po czym zwijamy…

WIĘCEJ >