fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Koktajl (shake) bananowo – daktylowy

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1-dz9-2-6
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Koktajl (shake) bananowo – daktylowy

Przygotowanie

  • Obieramy banana, kroimy w kawałki i wrzucamy do blendera
  • Sprawdzamy czy w daktylach nie ma pestek i dodajemy do blendara
  • Dodajemy żółtka
  • Wyciskamy sok z cytryny
  • Miksujemy 15 sek.

Rady dietetyka

Jeśli boisz się salmonelli sparz skorupkę jaja przez 5 sek. (przelej wrzątkiem). Następnie wydobądź surowe żółtko.

Uwagi

Sprawdź nasze inne przepisy na koktajle. Znajdziesz je w podpiętych, powiązanych przepisach. Każdy przepis ma oznaczenia rodzaju diety. Dobierz odpowiedni dla siebie. Możesz dodawać przepisy do ulubionych, tworząc własną książkę kulinarną.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 15 minut
Składniki: 4
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 1 średniej wielkości banan (120 g)
  • 4 duże, miękkie daktyle (20 g)
  • 2 żółtka jaj (40 g)
  • ½ cytryny (40 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Blender kielichowy

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Pierś z gęsi duszona w jabłkach z zasmażanym topinamburem i dynią

Piersi z gęsi położyć na desce skórą do góry. Ostrym nożem naciąć skórę w kratkę. Cebulę obrać i pokroić. Jabłka pokroić w plastry, gniazdo nasienne wyrzucić. Gruszkę pokroić w plastry lub cząstki. Rozgrzać patelnią. Na suchą,…

WIĘCEJ >

Zupa grzybowa z mlekiem kokosowym

Grzyby oczyszczamy i kroimy w grubą kostkę Zagotowujemy wodę i dodajemy do niej grzyby Gotujemy przez chwilę grzyby Po kilku minutach dolewamy mleko i wsypujemy przyprawy Gotujemy jeszcze przez około 20 minut mieszając co jakiś…

WIĘCEJ >

Zupa krem z dyni z serem guayerre

Dynię kroimy w kostkę Cebulę obieramy i kroimy w kostkę W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę, podsmażamy 2-3 min Dodajemy dynię, podsmażamy 4-5 min Zalewamy rosołem Gotujemy 20 min na średnim ogniu Ser trzemy na…

WIĘCEJ >