Koktajl (shake) bananowo – daktylowy
Koktajl (shake) bananowo – daktylowy
Przygotowanie
- Obieramy banana, kroimy w kawałki i wrzucamy do blendera
- Sprawdzamy czy w daktylach nie ma pestek i dodajemy do blendara
- Dodajemy żółtka
- Wyciskamy sok z cytryny
- Miksujemy 15 sek.
Rady dietetyka
Jeśli boisz się salmonelli – sparz skorupkę jaja przez 5 sek. (przelej wrzątkiem). Następnie wydobądź surowe żółtko.
Uwagi
Sprawdź nasze inne przepisy na koktajle. Znajdziesz je w podpiętych, powiązanych przepisach. Każdy przepis ma oznaczenia rodzaju diety. Dobierz odpowiedni dla siebie. Możesz dodawać przepisy do ulubionych, tworząc własną książkę kulinarną.
Autor
Lista składników
- Banan (120 g)
- Cytryna (40 g)
- Jajo żółtko (40 g)
- Daktyl (20 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.
Podobne tematy
Wołowina z marchewką i imbirem
Marchewkę kroimy w plastry, a imbir jak najdrobniej, następnie podsmażamy na maśle Dodajemy mięso i solimy. Cały czas mieszamy Dolewamy odrobinę wody i przecier pomidorowy. Dusimy przez 15 minut (w razie potrzeby dolewając wodę) i…
WIĘCEJ >Spaghetti Konjac z wędzonym pstrągiem w sosie pomidorowym
makaron wyjmujemy z worka do miski z zimną wodą zmieniamy wodę 3 razy co kilka minut, aż przestanie „czuć rybą” w tym czasie obieramy czosnek i cebulę, kroimy w kostkę pstrąga obieramy z skóry i…
WIĘCEJ >Pieczony udziec jagnięcy z miętową salsą
Mięso dokładnie płuczemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Przygotowujemy marynatę do mięsa. W moździerzu rozcieramy drobno posiekane dwa ząbki czosnku, posiekane igły z jednej gałązki rozmarynu i sól. W przypadku braku moździerza, można w zwykłej misce…
WIĘCEJ >