Koktajl (shake) bananowo – daktylowy
Koktajl (shake) bananowo – daktylowy
Przygotowanie
- Obieramy banana, kroimy w kawałki i wrzucamy do blendera
- Sprawdzamy czy w daktylach nie ma pestek i dodajemy do blendara
- Dodajemy żółtka
- Wyciskamy sok z cytryny
- Miksujemy 15 sek.
Rady dietetyka
Jeśli boisz się salmonelli – sparz skorupkę jaja przez 5 sek. (przelej wrzątkiem). Następnie wydobądź surowe żółtko.
Uwagi
Sprawdź nasze inne przepisy na koktajle. Znajdziesz je w podpiętych, powiązanych przepisach. Każdy przepis ma oznaczenia rodzaju diety. Dobierz odpowiedni dla siebie. Możesz dodawać przepisy do ulubionych, tworząc własną książkę kulinarną.
Autor
Lista składników
- Banan (świeży) (120 g)
- Cytryna (40 g)
- Jajo żółtko (40 g)
- Daktyl (20 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Czarny salceson, metka tatarska i marynowane buraki w occie balsamicznym i oliwie
Marynowane buraczki nakładamy na talerz Kroimy plastry salcesonu Wydzielamy metkę Mięso kładziemy obok buraków Buraki posypujemy skwarkami ze smalcu Marynowane buraki: Buraków warto od razu zrobić więcej, tak z 1-2 kg Dzień wcześniej dokładnie myjemy…
WIĘCEJ >Ryż z suszonymi pomidorami
Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu. W tym czasie zalewamy suszone pomidory wrzątkiem. Gdy ryż jest gotowy, rozgrzewamy na patelni oliwę. Na oliwie podsmażamy przyprawy i pokrojone w cząstki namoczone pomidory. Dodajemy ryż i podlewamy…
WIĘCEJ >Sałatka tabouleh z kaszy jaglanej
Kaszę jaglaną gotujemy na sypko w 4 szklankach wody. Odstawiamy do ostudzenia. Pomidory, paprykę i ogórka kroimy w drobną kostkę. Zioła, ilość wedle upodobania, drobno siekamy. Chłodną kaszę, pokrojone warzywa, zioła oraz oliwę i sok…
WIĘCEJ >