fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Koktajl (shake) bananowo – daktylowy

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1-dz9-2-6

Koktajl (shake) bananowo – daktylowy

Przygotowanie

  • Obieramy banana, kroimy w kawałki i wrzucamy do blendera
  • Sprawdzamy czy w daktylach nie ma pestek i dodajemy do blendara
  • Dodajemy żółtka
  • Wyciskamy sok z cytryny
  • Miksujemy 15 sek.

Rady dietetyka

Jeśli boisz się salmonelli sparz skorupkę jaja przez 5 sek. (przelej wrzątkiem). Następnie wydobądź surowe żółtko.

Uwagi

Sprawdź nasze inne przepisy na koktajle. Znajdziesz je w podpiętych, powiązanych przepisach. Każdy przepis ma oznaczenia rodzaju diety. Dobierz odpowiedni dla siebie. Możesz dodawać przepisy do ulubionych, tworząc własną książkę kulinarną.

Autor

Ajwendieta
Czas: do 15 minut
Składniki: 4
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 1 średniej wielkości banan (120 g)
  • 4 duże, miękkie daktyle (20 g)
  • 2 żółtka jaj (40 g)
  • ½ cytryny (40 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Blender kielichowy
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Chłodnik z botwinki, kalarepy, marchewki i rzodkiewki

Botwinę, rzodkiewki, marchewkę i kalarepę umyć, zetrzeć na tarce. Przełożyć do garnka, zalać wodą ilość taka, aby przykryć warzywa. Gotować przez 5 minut pod przykryciem. Wywar schłodzić. Dodać pokrojony koperek, sól, pieprz. Wszystko dokładnie mieszamy…

WIĘCEJ >

Brzydka pasta z soczewicy

Soczewicę gotujemy do miękkości i odstawiamy do ostygnięcia. Cebulę kroimy w kostkę i smażymy lub dusimy w bulionie albo w rozdrobnionym pomidorze. Mieszamy soczewicę wraz z cebulą i przyprawami oraz dodatkiem oliwy z oliwek. Można do…

WIĘCEJ >

Karkówka z jelenia duszona z kapustą i grzybami z wolnowaru

Karkówkę solimy i pieprzymy Kapustę kroimy nożem (żeby nie było długich „nici”) Oczyszczone grzyby kroimy w grube plastry Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę Kapustę mieszamy z grzybami, cebulą i czosnkiem Kładziemy na…

WIĘCEJ >

Zupa ogórkowa (wegańska / wegetariańska)

Marchew, pietruszkę, seler, czosnek i cebulę obieramy Kroimy wszystkie warzywa w kostkę lub paseczki/julienne W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy warzywa i podsmażamy przez 5 min Zalewamy bulionem Gotujemy 15 min Ogórki trzemy na tarce o…

WIĘCEJ >