fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Koktajl (shake) z mango, miodu i daktyli

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c620e08fc-f4d0-414b-bb11-afe93de48d1f-1

Koktajl (shake) z mango, miodu i daktyli

Przygotowanie

  • Mango obieramy, kroimy kawałki i wrzucamy do blendera kielichowego
  • Dodajemy miód
  • Dodajemy daktyle (bez pestek!)
  • Dolewamy wodę kokosową
  • Miksujemy 15 sekund

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu dopasować do swojej indywidualnej diety oraz towarzyszących nietolerancji – zajrzyj w piktogramy.

Uwagi

Koktajl możesz przyrządzić z ulubionych składników.

Autor

Ajwendieta
Czas: do 15 minut
Składniki: 5
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • ½ mango (140 g)
  • 1 łyżeczka miodu (12 g)
  • 4 miękkie daktyle (20 g)
  • ½ cytryny (40 g)
  • 1 szklanka wody kokosowej (200 ml)

Potrzebny sprzęt

Blender kielichowy, Deska, Nóż
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Wątróbka drobiowa + sałatka warzywna

Rozgrzewamy patelnię, wrzucamy wątróbkę, po 30 sekundach dodajemy smalec i por. Przykrywamy pokrywką i smażymy 2-3 minuty. Obracamy wątróbkę na drugą stronę, dusimy jeszcze 2-3 minuty. Podnosimy pokrywkę, lekko solimy. Sałatka warzywna: Liście sałaty kroimy…

WIĘCEJ >

Zupa pho

Kości wieprzowe zalewamy w garnku wodą i gotujemy przez 10 minut. Gdy kości się gotują, na patelni prażymy przyprawy, imbir i obraną cebulę. Kości odcedzamy i opłukujemy pod zimną wodą. Podgotowane kości i prażone przyprawy…

WIĘCEJ >

Pasta warzywna

Warzywa obieramy Ścieramy na tarce Cebulę i czosnek obieramy, kroimy w kostkę Rozgrzewamy w rondelku tłuszcz i smażymy przez 2-3 min cebulę z czosnkiem Dodajemy starte warzywa Wlewamy pół szklanki zimnej wody, przykrywamy pokrywką i…

WIĘCEJ >

Pasztet z wiśniami

Obieramy warzywa i wkładamy do garnka Dodajemy mięso Wrzucamy liście laurowe i ziele angielskie Zalewamy wodą, lekko solimy i pieprzymy Gotujemy na małym ogniu przez 2 godz. Wyjmujemy mięso i warzywa do przestudzenia Mielimy mięso…

WIĘCEJ >