Koktajl (shake) z mango, miodu i daktyli
Koktajl (shake) z mango, miodu i daktyli
Przygotowanie
- Mango obieramy, kroimy kawałki i wrzucamy do blendera kielichowego
- Dodajemy miód
- Dodajemy daktyle (bez pestek!)
- Dolewamy wodę kokosową
- Miksujemy 15 sekund
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Autor
Lista składników
- Woda kokosowa (200 ml)
- Mango (140 g)
- Sok z cytryny (20 g)
- Daktyl (20 g)
- Miód lipowy (12 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Koktajl z natką pietruszki i ogórkiem
Myjemy natkę pietruszki, ogórka i jabłko Obieramy banana Umieszczamy wszystkie składniki do blendera i dolewamy szklankę wody Wszystko razem blendujemy
WIĘCEJ >Sałatka z szynką z sarny z grzankami ze smalcu i sosem anchois
Sałatka: Szynkę z sarny kroimy w plastry lub kostkę Sałatę rwiemy w palcach Awokado obieramy i kroimy w plastry Ogórka kroimy w plastry lub „w zapałkę” Pomidora kroimy w cząstki, lub koktajlowe kroimy na połówki…
WIĘCEJ >Makaron warzywny z sosem myśliwskim
Makaron: Kalarepę obieramy i przepuszczamy przez spiromat Następnie robimy makaron z cukinii Cebulę, czosnek obieramy i kroimy w kostkę Marchew, obieramy, kroimy w plastry a następnie w długie paski Pocięte marchew, kalarepę i cukinię mieszamy…
WIĘCEJ >Dorsz zapiekany w pomidorami z tymiankiem, młodą kapustą ze skwarkami
Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni Rybę solimy i pieprzymy Na blaszkę lub naczynie żaroodporne dajemy łyżkę masła Kładziemy rybę, a na nią plastry pomidora i tymianek Pieczemy 20 minut W tym czasie wrzucić kapustę do garnka…
WIĘCEJ >