fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Koktajl (shake) z mango, miodu i daktyli

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c620e08fc-f4d0-414b-bb11-afe93de48d1f-1
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Koktajl (shake) z mango, miodu i daktyli

Przygotowanie

  • Mango obieramy, kroimy kawałki i wrzucamy do blendera kielichowego
  • Dodajemy miód
  • Dodajemy daktyle (bez pestek!)
  • Dolewamy wodę kokosową
  • Miksujemy 15 sekund

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu dopasować do swojej indywidualnej diety oraz towarzyszących nietolerancji – zajrzyj w piktogramy.

Uwagi

Koktajl możesz przyrządzić z ulubionych składników.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 15 minut
Składniki: 5
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • ½ mango (140 g)
  • 1 łyżeczka miodu (12 g)
  • 4 miękkie daktyle (20 g)
  • ½ cytryny (40 g)
  • 1 szklanka wody kokosowej (200 ml)

Potrzebny sprzęt

Blender kielichowy, Deska, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Szaszłyki z siekanej sarny z boczkiem, pieczarkami i warzywami z grilla

Mielimy mięso Doprawiamy solą i pieprzem Mieszamy przez 2 minuty Formujemy 4 równe kuleczki Boczek kromy w plastry 0,5 cm i kroimy w kwadraty wielkości kulek mięsnych Pieczarki przekrawamy na połówki Bierzemy patyk do szaszłyka…

WIĘCEJ >

Dorada duszona w pomarańczach

Włączamy piekarnik i ustawiamy na 200 st. C Rybę patroszymy i usuwamy wnętrzności Skrobiemy nożem łuski „pod włos” Płuczemy rybę w zimnej wodzie Kładziemy na desce i wycieramy ręcznikiem papierowym Solimy, pieprzymy z każdej strony…

WIĘCEJ >

Pączki bekonowe

Wszystkie składniki oprócz boczku razem mieszamy lub blendujemy. Wlewamy ciasto do opiekacza i pieczemy do zarumienienia. Gotowe pączusie polewamy 'lukrem' z rozpuszczonego masła kokosowego i posypujemy pokrojonym drobno boczkiem.

WIĘCEJ >

Ryżanka z truskawkami

Ryż gotujemy w większej ilości wody niż standardowo przez około 15 minut Do gotującego się ryżu wsypujemy erytrytol i wiórki kokosowe Gotujemy jeszcze przez chwilę (najlepiej do momentu, gdy wiórki i ryż pochłoną większość wody…

WIĘCEJ >