fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Koktajl (shake) z mango, miodu i daktyli

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c620e08fc-f4d0-414b-bb11-afe93de48d1f-1
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Koktajl (shake) z mango, miodu i daktyli

Przygotowanie

  • Mango obieramy, kroimy kawałki i wrzucamy do blendera kielichowego
  • Dodajemy miód
  • Dodajemy daktyle (bez pestek!)
  • Dolewamy wodę kokosową
  • Miksujemy 15 sekund

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu dopasować do swojej indywidualnej diety oraz towarzyszących nietolerancji – zajrzyj w piktogramy.

Uwagi

Koktajl możesz przyrządzić z ulubionych składników.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 15 minut
Składniki: 5
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • ½ mango (140 g)
  • 1 łyżeczka miodu (12 g)
  • 4 miękkie daktyle (20 g)
  • ½ cytryny (40 g)
  • 1 szklanka wody kokosowej (200 ml)

Potrzebny sprzęt

Blender kielichowy, Deska, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Jabłka zapiekane z cynamonem

Jabłka obieramy ze skórki, wykrawamy gniazda nasienne i kroimy na plastry o grubości 0,5 cm Umieszczamy w naczyniu żaroodpornym warstwami Każdą warstwę jabłek podsypujemy cynamonem Pieczemy do miękkości około 40 minut w piekarniku nagrzanym do…

WIĘCEJ >

Krem z dyni z okrasą z boczku

Dynię obieramy, usuwamy pestki i kroimy w kostkę Por kroimy w plastry Boczek kroimy w drobną kostkę W garnku rozgrzewamy łyżkę smalcu Dodajemy pora i podsmażamy 2-3 min Dodajemy dynię i podsmażamy 3-4 min Zalewamy…

WIĘCEJ >

Chipsy z plantana

Rozgrzewamy piekarnik do 160 stopni z termoobiegiem (bez termoobiegu 170-180 stopni) Platany myjemy i przecinamy na pół Następnie nacinamy skórkę wzdłuż, uważając, aby zanadto nie przeciąć miąższu Odginamy skórę i obieramy, przesuwając kciukiem wzdłuż nacięć…

WIĘCEJ >

Sałatka ze szpinakiem i pestkami dyni

Myjemy i osuszamy liście szpinaku Do miski wkładamy wszystkie składniki, kruszymy fetę Doprawiamy sałatkę solą, dodajemy oliwę i mieszamy

WIĘCEJ >