fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Shake gruszkowo – imbirowy z wodą kokosową

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1-dz20-2-6
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Shake gruszkowo – imbirowy z wodą kokosową

Przygotowanie

  • Gruszkę obrać, przekroić i usunąć gniazdo nasienne
  • Pokroić w mniejsze kawałki i wrzucić do blendera
  • Imbir obrać, posiekać i dodać do blendera
  • Dolać mleko kokosowe
  • Miksować 15 sek.

Rady dietetyka

Można wykorzystać jabłko zamiast gruszki. Jeśli nie lubisz imbiru, nie dodawaj go. Uwaga. Taka duża ilość mleka kokosowego może wywołać mdłości. Przetestuj na początek z małą ilością.

Uwagi

Szukasz innych przepisów na koktajle zajrzyj do przepisów powiązanych. Pamiętaj by sprawdzić ich składniki czy odpowiadają Twojej diecie.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 15 minut
Składniki: 3
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 1 gruszka (130 g)
  • 1 plaster świeżego imbiru (10 g)
  • 1 szklanka mleczka kokosowego (250 ml)

Potrzebny sprzęt

Blender

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Faszerowane pomidory ze szpinakiem

Kaszę jaglaną gotujemy Rozgrzewamy piekarnik do 190°C Siekamy szpinak, wrzucamy go na rozgrzaną oliwę, podsmażamy przez 4 minuty, dodajemy sól, odstawiamy Przekładamy szpinak do miski, dodajemy kaszę jaglaną, natkę pietruszki i pieprz, mieszamy Pomidory myjemy….

WIĘCEJ >

Imbirowy schab z miksem makaronów warzywnych

Cebulę i czosnek obrać, pokroić w kostkę Imbir obrać i bardzo drobno posiekać Kalarepę obieramy Cukinię, białą rzodkiew i kalarepę przepuszczamy przez spiromat/tarkę spiralną Jeżeli nie mamy spiromatu, to kroimy warzywa w cienkie plastry wzdłuż…

WIĘCEJ >

Zupa krem z kalarepy

Cebulę obieramy i kroimy w kostkę Kalarepę obieramy i kroimy w kostkę W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę i podsmażamy 2-3 min Dodajemy kalarepę i podsmażamy 2-3 min Zalewamy wywarem Gotujemy 15 min na małym…

WIĘCEJ >

Pasta jajeczna z pieczonymi burakami i migdałami

Jajka ugotować, obrać ze skorupki i pokroić/posiekać jak najdrobniej Wrzucić posiekane jajka do miski Dodać sos Dodać szczypiorek Zamieszać i spróbować Doprawić do smaku solą i pieprzem Buraki obrać, pokroić w plastry i włożyć do…

WIĘCEJ >