Shake gruszkowo – imbirowy z wodą kokosową
Shake gruszkowo – imbirowy z wodą kokosową
Przygotowanie
- Gruszkę obrać, przekroić i usunąć gniazdo nasienne
- Pokroić w mniejsze kawałki i wrzucić do blendera
- Imbir obrać, posiekać i dodać do blendera
- Dolać mleko kokosowe
- Miksować 15 sek.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje innych, równie smacznych koktajli.
Autor
Lista składników
- Woda kokosowa (250 ml)
- Gruszka (130 g)
- Imbir (świeży) (10 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Makaron z batatów z sosem brokułowym
Brokuł i pietruszkę ugotować do miękkości. Zblendować z mlekiem kokosowym. Gotować na małym ogniu przez kilka minut. Dodać drobno starty imbir, chrzan i rozgnieciony z solą czosnek. Można dosolić do smaku. Makaron zalać gorącą (80…
WIĘCEJ >Czekoladowa komosanka
Komosę ryżową gotujemy do miękkości Mieszamy co jakiś czas, tak by nie przywarła do dna W międzyczasie kroimy na kawałki banana i gruszkę oraz umieszczamy w misie blendera Dodajemy daktyle, kakao/karob, opcjonalnie masło i wszystko…
WIĘCEJ >Szarlotka gryczano – jaglana
Bierzemy miskę i dodajemy masło, mąkę jaglaną i gryczaną, mod, 2 jajka Mieszamy Uzyskane ciasto dzielimy na 2 części Do jednej części dodajemy karob, formujemy kule Owijamy folią spożywczą Wstawiamy do zamrażalki do czasu aż…
WIĘCEJ >Zupa krem z pomidorów i papryki
Na głębokiej patelni podsmażamy drobno posiekanego pora, czosnek, pokrojoną paprykę i pomidory (warzywa bez skóry). Dodajemy odrobinę wody i passatę. Całość dusimy pod przykryciem ok. 40 minut na małym ogniu, mieszając od czasu do czasu….
WIĘCEJ >