fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Koktajl jarmużowo-figowy

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cb1cc487e-6696-496d-b0eb-818fde649ffe
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Koktajl jarmużowo-figowy

Przygotowanie

  • Myjemy jarmuż, gruszę i figi
  • Wyjmujemy z gruszki gniazda nasienne
  • Składniki umieszczamy w blenderze
  • Dolewamy 2 szklanki wody
  • Blendujemy

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu dopasować do swojego planu żywienia związanego z nietolerancjami.

Uwagi

W powiązanych przepisach znajdziesz inne koktajle owocowe, które warto wypróbować.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 15 minut
Składniki: 4
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 4 garści jarmużu (80 g)
  • 1 gruszka (130 g)
  • 3 świeże figi (210 g)
  • 2 szklanki wody (500 ml)

Potrzebny sprzęt

Blender kielichowy

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Świąteczny tort marchewkowy

Mąkę z migdałów ziemnych przesiewamy przez sitko do miski. Dodajemy skrobię (z tapioki lub maranty), sodę oczyszczoną i wszystkie przyprawy – cynamon, skórę z pomarańczy, wanilię, goździki, kwiat muszkatołowy. Mieszamy wszystkie składniki dokładnie. Do rondla…

WIĘCEJ >

Ryż z jabłkami

Ryż gotujemy we wrzącej wodzie przez około 12-15 minut, a następnie odcedzamy W międzyczasie jabłko obieramy i trzemy na tarce Przekładamy do rondelka, skrapiamy sokiem z cytryny, dodajemy utartą wanilię, cynamon i goździki Dusimy 15…

WIĘCEJ >

Sałatka ziemniaczana ze szpinakiem i boczkiem

Ziemniaki pokroić w kostkę Szpinak wsypać do miski z zimną wodą, wypłukać i odcedzić na sitku Boczek pokroić drobną kostkę Pomidorki poprzekrawać na połówki Czosnek obrać i drobno posiekać lub przecisnąć przez praskę Pokrojone składniki…

WIĘCEJ >

Kiwi

Kiwi obrać i pokroić w plastry Można też przekroić na pół i wydrążyć łyżką

WIĘCEJ >