fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Koktajl jarmużowo-figowy

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cb1cc487e-6696-496d-b0eb-818fde649ffe

Koktajl jarmużowo-figowy

Przygotowanie

  • Myjemy jarmuż, gruszę i figi
  • Wyjmujemy z gruszki gniazda nasienne
  • Składniki umieszczamy w blenderze
  • Dolewamy 2 szklanki wody
  • Blendujemy

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu dopasować do swojego planu żywienia związanego z nietolerancjami.

Uwagi

W powiązanych przepisach znajdziesz inne koktajle owocowe, które warto wypróbować.

Autor

Ajwendieta
Czas: do 15 minut
Składniki: 4
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 4 garści jarmużu (80 g)
  • 1 gruszka (130 g)
  • 3 świeże figi (210 g)
  • 2 szklanki wody (500 ml)

Potrzebny sprzęt

Blender kielichowy
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Ślliwki

Śliwki myjemy, wydrążamy pestki

WIĘCEJ >

Miętowe warzywa na carpaccio z buraka z sosem cezar

Buraka kroimy w cienkie plastry, wkładamy do miski, dodajemy ocet, lekko solimy i pieprzymy, odstawiamy bok Kalarepę, seler, marchew obieramy i kroimy w paski lub karbowane frytki lub przepuszczamy przez spiromat Na patelni rozgrzewamy tłuszcz…

WIĘCEJ >

Makaron z białej rzodkwi w sosie szparagowo – jajecznym

Cebulę i czosnek obrać, pokroić w kostkę Szparagi obrać (prowadzić nożem milimetr przy milimetrze, żeby żadne włókno nie zostało) Obrane szparagi wrzucamy do wrzącej osolonej wody i gotujemy 6 min Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy…

WIĘCEJ >

Makaron gryczany z kurkami

Makaron gryczany gotujemy we wrzącej wodzie do miękkości Kurki wkładamy do miski z zimną wodą i płuczemy, wylewamy wodę i powtarzamy jeszcze dwa razy Cebulę i czosnek obieramy, kroimy w kostkę Pomidorki kroimy na pół Rozgrzewamy…

WIĘCEJ >