Koktajl jarmużowo-figowy
Koktajl jarmużowo-figowy
Przygotowanie
- Myjemy jarmuż, gruszę i figi
- Wyjmujemy z gruszki gniazda nasienne
- Składniki umieszczamy w blenderze
- Dolewamy 2 szklanki wody
- Blendujemy
Rady dietetyka
Pamiętaj, by każdy składnik przepisu dopasować do swojego planu żywienia związanego z nietolerancjami.
Uwagi
W powiązanych przepisach znajdziesz inne koktajle owocowe, które warto wypróbować.
Autor
Lista składników
- 4 garści jarmużu (80 g)
- 1 gruszka (130 g)
- 3 świeże figi (210 g)
- 2 szklanki wody (500 ml)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Sałatka jarzynowa
Marchew, pietruszkę, seler i ziemniaka płuczemy i wrzucamy do garnka Zalewamy gorącą wodą i gotujemy 25 min Ogórki kroimy w kostkę i kładziemy na sicie, żeby odciekła z nich woda Jajka obieramy i kroimy w…
WIĘCEJ >Krem z buraków
Wszystkie warzywa myjemy, obieramy i kroimy w kostkę Odrobinę oleju podgrzewamy w garnku i dodajemy pokrojone warzywa Podsmażamy kilka minut, od czasu do czasu mieszając Dodajemy trochę soli, czosnku i suszonej cebuli Mieszamy, przykrywamy i…
WIĘCEJ >Ozorek wieprzowy w sosie winno – śliwkowym z batatami
Ozorek: Marchew, pietruszkę i por oczyszczamy, wrzucamy do garnka, zalewamy 1 l zimnej wody Dodajemy do garnka ozorek, lekko solimy i pieprzymy Gotujemy na małym ogniu przez 60 min Wyjmujemy ozorek, od razu wkładamy do…
WIĘCEJ >Kurczak w sosie migdałowym
Cebulę kroimy w piórka (na pół i w paseczki). Pierś z kurczaka kroimy w kostkę, solimy, mieszamy z kurkumą i podsmażamy na średnim ogniu, aż mięso się zetnie. Dodajemy cebulę i smażymy do zeszklenia. Dodajemy…
WIĘCEJ >