fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Koktajl (shake) z awokado i pomarańczy

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1-dz27-2-3
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Koktajl (shake) z awokado i pomarańczy

Przygotowanie

  • Z awokado usuwamy pestkę i łyżeczką wydrążamy miąższ (można też obrać i pokroić)
  • Pomarańcze obieramy ze skóry
  • Wrzucamy do blendera kawałki awokado i pomarańczy
  • Dodajemy miód
  • Dolewamy wodę kokosową
  • Miksujemy 15 sek.

Rady dietetyka

Pomarańczę możesz zastąpić dowolnym owocem, np. grejpfrutem, cytryną, bananem lub jabłkiem.

Uwagi

Zajrzyj do powiązanego przepisu, by zainspirować się naszym pomysłem na smaczny, zielony koktajl.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 15 minut
Składniki: 4
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • ½ awokado (70 g)
  • ½ pomarańczy (120 g)
  • 1 łyżeczka miodu (12 g)
  • 1 szklanka wody kokosowej (250 ml)

Potrzebny sprzęt

Blender

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Zupa szczawiowa z jajem (na wywarze kostnym)

Szczaw wypłukać i pokroić Cebulę obrać i pokroić w piórka lub połksiężyce W garnku rozgrzewamy tłuszcz i podsmażamy przez 2 min cebulę Dodajemy pokrojony szczaw Zalewamy rosołem Wyciskamy sok z cytryny do garnka Lekko solimy…

WIĘCEJ >

Sałatka z bakłażana z oliwkami

Bakłażana myjemy, suszymy i kroimy w dużą kostkę (2×2 cm) Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni Do dużego płaskiego naczynia żaroodpornego wrzucamy kostki bakłażana, polewamy 4 łyżkami oliwy i dokładnie mieszamy Wstawiamy do piekarnika i pieczemy…

WIĘCEJ >

Grasica w sosie grzybowym z kaszą gryczaną i tartymi buraczkami

Grasica: Bierzemy garnek, do którego wlewamy wodę i doprowadzamy do wrzenia Bierzemy miskę z zimną wodą Wrzucamy grasicę do wrzątku Mieszamy i na bardzo małym ogniu gotujemy 2 minuty Przekładamy sparzoną grasicę do miski z…

WIĘCEJ >

Sałatka kalafiorowo – ziemniaczana

Ziemniaki obieramy, kroimy na ćwiartki Gotujemy w osolonej wodzie do miękkości (około 25 min) Kalafiora rozdzielamy na „róże” Wrzucamy kalafiora na wrzącą, osoloną wodę i gotujemy 8 min (bez przykrywania) Odcedzamy ziemniaki, odcedzamy kalafior Gdy…

WIĘCEJ >