fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Koktajl (shake) z awokado i pomarańczy

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1-dz27-2-3
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Koktajl (shake) z awokado i pomarańczy

Przygotowanie

  • Z awokado usuwamy pestkę i łyżeczką wydrążamy miąższ (można też obrać i pokroić)
  • Pomarańcze obieramy ze skóry
  • Wrzucamy do blendera kawałki awokado i pomarańczy
  • Dodajemy miód
  • Dolewamy wodę kokosową
  • Miksujemy 15 sek.

Uwagi

Zajrzyj do powiązanego przepisu, by zainspirować się naszym pomysłem na smaczny, zielony koktajl.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 15 minut
Składniki: 4
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Woda kokosowa (250 ml)
  • Pomarańcza (120 g)
  • Awokado (70 g)
  • Miód lipowy (12 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Blender kielichowy, Deska, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Chilli z wieprzowiny

Ustawiamy piekarnik na 160°C z opcją grzania z góry i dołu. Cebule kroimy w dużą kostkę. Z papryczek chilli usuwamy pestki, kroimy w krążki. Z czerwonych papryk usuwamy gniazda nasienne i kroimy w cienkie paski….

WIĘCEJ >

Naleśniki trzy sery

Naleśniki: Tłuszcz rozpuszczamy (lub używamy płynny, jeśli stoi gdzieś blisko ciepła, np. pieca) Do garnka/miski wlewamy wodę i wybijamy jajko, mieszamy Lekko solimy, dodajemy mąkę, mieszamy Dodajemy tłuszcz, mieszamy Odstawiamy na 10 min, żeby ciasto…

WIĘCEJ >

Chleb gryczany na drożdżach (szybki) – własnej roboty

Drożdże kruszymy do miski i dodajemy miód Mieszamy aż drożdże się rozpuszczą Dolewamy wodę i lekko solimy Dodajemy mąkę gryczaną i mieszamy Ciasto się będzie lekko kleić, jeśli klei się za bardzo, dodać troszkę mąki…

WIĘCEJ >

Szparagi z botwinką

Szparagi obieramy, kroimy każdego na 4 części i gotujemy w wrzątku przez 5 min Na talerzu układamy wszystkie zieleniny Marchewkę trzemy na tarce i posypujemy po sałatach Dodajmy szparagi Polewamy sosem 

WIĘCEJ >