fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Zielony koktajl z awokado i ogórkiem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c8ca931e2-ffa3-427c-9bda-a09a78a9a920
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Zielony koktajl z awokado i ogórkiem

Przygotowanie

  • Awokado i ogórka obieramy i kroimy na drobne kawałki.
  • Wkładamy do blendera
  • Dodajemy pozostałe składniki i miksujemy

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia zielonych koktajli.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 15 minut
Składniki: 7
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Sałata rzymska (105 g)
  • Ogórek długi (90 g)
  • Awokado (70 g)
  • Cytryna (40 g)
  • Czosnek (świeży) (5 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blender kielichowy, Deska, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Pasta musztardowa z białej fasoli

Fasolę, musztardę, czosnek i oliwę z oliwek miksujemy na gładką pastę. Dodajemy majeranek, doprawiamy solą i pieprzem wedle uznania.

WIĘCEJ >

Smoothie z „mlekiem bananowym”

Daktyle, banana oraz wodę blendujemy do pożądanej konsystencji Mleko bananowe przelewamy do miseczki Jabłko i gruszkę kroimy w kostkę i łączymy z mlekiem Wszystko posypujemy nasionami chia, wiórkami kokosowymi i cynamonem

WIĘCEJ >

Dorsz w sosie kawowym z sałatką i ryżem

Gotujemy ryż we wrzącej osolonej wodzie do miękkości i odcedzamy na sitku Do małego garnka/rondelka Wlewamy mleko kokosowe Dodajemy kawę Lekko solimy i pieprzymy Wkładamy dorsza Przykrywamy pokrywką Gotujemy 5 minut Podnosimy pokrywkę i obracamy…

WIĘCEJ >

Pasztet wieprzowo – grzybowy z żurawiną i konfiturą z grzybów

Konfitura Grzyby, jeśli mamy świeże to czyścimy z piasku, igliwia Jeśli mamy duże grzyby, to kroimy na mniejsze kawałki Wkładamy grzyby do garnka, zalewamy wodą Dodajemy liście laurowe i ziele angielskie Gotujemy przez 10 min…

WIĘCEJ >