fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Zielony koktajl z awokado i ogórkiem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c8ca931e2-ffa3-427c-9bda-a09a78a9a920
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Zielony koktajl z awokado i ogórkiem

Przygotowanie

  • Awokado i ogórka obieramy i kroimy na drobne kawałki.
  • Wkładamy do blendera
  • Dodajemy pozostałe składniki i miksujemy

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu dopasować do swojego planu żywieniowego.

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdują się równie ciekawe propozycje przygotowania zielonych koktajli.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 15 minut
Składniki: 8
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • ½ awokado (70 g)
  • Sok z ½ cytryny (40 g)
  • ½ ogórka zielonego (90 g)
  • 2-3 liście sałaty rzymskiej (105 g)
  • 1 ząbek świeżego czosnku (5 g)
  • ½ litra wody gazowanej
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)

Potrzebny sprzęt

Blender kielichowy, Deska, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Zupa krem z grillowanych warzyw

Marchew i pietruszkę obrać, pokroić w długie plastry (pod skosem) Z papryki usunąć gniazdo nasienne i pokroić w paski Cukinię pokroić w plastry Cebulę i czosnek obrać i pokroić w plastry Rozgrzewamy patelnię grillową z…

WIĘCEJ >

Szpinak cytrynowy

Myjemy szpinak Obieramy i kroimy czosnek Rozgrzewamy masło ghee na patelni Do rozgrzanego masła dodajemy pokrojony czosnek, podsmażamy 2 minuty Następnie dodajemy szpinak, przyprawiamy go solą i smażymy 4 minuty Wyłączamy ogień pod patelnią, wlewamy…

WIĘCEJ >

Jabłka zapiekane z cynamonem

Jabłka obieramy ze skórki, wykrawamy gniazda nasienne i kroimy na plastry o grubości 0,5 cm Umieszczamy w naczyniu żaroodpornym warstwami Każdą warstwę jabłek podsypujemy cynamonem Pieczemy do miękkości około 40 minut w piekarniku nagrzanym do…

WIĘCEJ >

Sałatka z wędzoną makrelą i jajkiem w koszulce

Makrelę obrać ze skóry i ości Przygotować jajka poszetowe: pół litra wody zagotować, wlać ocet, płaską łyżeczkę soli, zamieszać łyżką wrzątek i na wirującą wodę wybijać po kolei 3 jajka Gotować 3 – 5 minut…

WIĘCEJ >