fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Zielony koktajl z awokado i ogórkiem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c8ca931e2-ffa3-427c-9bda-a09a78a9a920

Zielony koktajl z awokado i ogórkiem

Przygotowanie

  • Awokado i ogórka obieramy i kroimy na drobne kawałki.
  • Wkładamy do blendera
  • Dodajemy pozostałe składniki i miksujemy

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu dopasować do swojego planu żywieniowego.

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdują się równie ciekawe propozycje przygotowania zielonych koktajli.

Autor

Ajwendieta
Czas: do 15 minut
Składniki: 8
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • ½ awokado (70 g)
  • Sok z ½ cytryny (40 g)
  • ½ ogórka zielonego (90 g)
  • 2-3 liście sałaty rzymskiej (105 g)
  • 1 ząbek świeżego czosnku (5 g)
  • ½ litra wody gazowanej
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)

Potrzebny sprzęt

Blender kielichowy, Deska, Nóż
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Purée z marchewki i pietruszki

Marchewkę obieramy, gotujemy do miękkości i odcedzamy. Przeciskamy przez praskę lub blendujemy i dodajemy olej kokosowy. Pietruszkę obieramy i gotujemy do miękkości razem z obranymi ząbkami czosnku. Odcedzamy, a następnie blendujemy z ugotowanym czosnkiem na…

WIĘCEJ >

Zupa grzybowa (wegańska/wegetariańska)

Obieramy cebulę i czosnek, kroimy w kostkę Grzyby oczyszczamy (lub rozmrażamy), kroimy w kawałki W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę z czosnkiem i smażymy 2-3 min Wrzucamy grzyby Smażymy 5 min Zalewamy rosołem Gotujemy 15…

WIĘCEJ >

Mus czekoladowy z owocami

Jabłko i banana obieramy, kroimy w mniejsze kawałki, umieszczamy w misce, dodajemy kakao i miksujemy blenderem na gładką masę Mus nakładamy łyżką do pucharków i dekorujemy pestkami granatu, kawałkami gruszki i połówkami winogrona oraz listkami mięty

WIĘCEJ >

Smoothie miseczkowe „Słony karmel”

Wszystkie składniki blendujemy na gładką masę. Przelewamy do miseczki i ozdabiamy wedle uznania np. orzechami, gorzką czekoladą.

WIĘCEJ >