fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Zielony koktajl z rukolą

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c3e3ce54e-6a80-4a05-bdc8-60a611759717

Zielony koktajl z rukolą

Przygotowanie

  • Wszystkie składniki zmiksować w blenderze

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu dopasować do swojego planu żywieniowego – zajrzyj w piktogramy.

Uwagi

Powyżej znajdziesz równie smaczne zielone koktajle.

Autor

Ajwendieta
Czas: do 15 minut
Składniki: 8
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 2 garście rukoli (40 g)
  • 2 łyżki oliwy z oliwek extra virgin (20 ml)
  • 1 ząbek świeżego czosnku (5 g)
  • Sok z ½ cytryny (40 g)
  • 0,5 l wody gazowanej
  • ¼ pęczka natki pietruszki (10 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)

Potrzebny sprzęt

Blender kielichowy
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Czerwony DIP

Ugotowanego wcześniej buraka, selera naciowe i jabłko kroimy na drobne kawałki, a następnie przekładamy do naczynia, w którym będziemy blendować. Czosnek obieramy i siekamy drobno nożem lub wyciskamy przez praskę do czosnku. Wyciskamy sok z…

WIĘCEJ >

Sałatka brukselkowo – brokułowa z salcesonem

Pomidora kroimy w cząstki Rzodkiewkę kroimy w plastry Salceson kroimy w kostkę Układamy na talerzu brokuły, brukselkę, roszponkę i pokrojone składniki Posypujemy krążkami cebuli Polewamy sosem

WIĘCEJ >

Zupa chrzanowa

Obieramy i kroimy cebulę w kostkę Bierzemy garnek, roztapiamy w nim tłuszcz Wrzucamy cebulę i zasmażamy 2-3 minuty W tym czasie obieramy ziemniaka i kroimy w kostkę Dorzucamy pokrojonego ziemniaka do garnka i zasmażamy 2-3…

WIĘCEJ >

Krem szparagowy (wegański / wegetariański)

Szparagi obrać Obrane szparagi pokroić w małe kawałki (2 – 3 cm) Łupiny/obierki wrzucić do garnka, zalać bulionem, gotować 15 min Wyjąć łupiny szumówką i wyrzucić Wrzucić pokrojone szparagi Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę…

WIĘCEJ >