Zielony koktajl Ajwen (zielony smoothie)
Zielony koktajl Ajwen (zielony smoothie)
Przygotowanie
- Z awokado usuwamy pestkę i łyżeczką wydrążamy miąższ (można też obrać i pokroić)
- Do blendera wlewamy wodę
- Dodajemy miąższ z awokado
- Dodajemy czosnek
- Seler myjemy i kroimy w kawałki 2-3 cm i dorzucamy do blendera
- Miksujemy 15 sekund
Rady dietetyka
Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP) nie należy używać pieprzu czarnego. Więcej informacji znajduje się w naszej aplikacji w zakładce „Dieta”.
Uwagi
Sprawdź inne zielone koktajle w podpiętych, powiązanych przepisach.
Autor
Lista składników
- Woda (150 ml)
- Awokado (70 g)
- Seler naciowy (45 g)
- Czosnek (5 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.
Podobne tematy
Burgery w portobello
Mięso mielimy w maszynce do mięsa na dużych oczkach (tej większej szajbie niż normalna) Lekko solimy, pieprzymy i mieszamy, aż się równo połączy Formujemy kulkę i przyduszamy dłonią, żeby uzyskać kształt burgera o grubości około…
WIĘCEJ >Schab duszony z warzywami w szałwiowym mleku kokosowym
Schab rozbić lekko tłuczkiem do mięsa (po kilka uderzeń z każdej strony) Posolić, popieprzyć Na patelni rozgrzewamy łyżkę tłuszczu Kładziemy plastry schabu i smażymy po 3 min z każdej strony Zdejmujemy mięso z patelni Marchew…
WIĘCEJ >Curry z ciecierzycą, fasolką szparagową i suszonymi pomidorami
Ciecierzycę dzień wcześniej zalewamy wodą i moczymy przez noc Drugiego dnia gotujemy ją na małym ogniu do miękkości (około 1-2 godziny) Pomidory moczymy przynajmniej 30 minut w wodzie Cebule kroimy w kostkę i podsmażamy na…
WIĘCEJ >Zapiekanka brokułowo-kalafiorowa
Uruchamiamy piekarnik: 180 st. C – opcja pieczenia „góra-dół. Zagotuj wodę w dużym garnku. Kalafiora i brokuły myjemy i dzielimy na małe różyczki. Kalafiora gotujemy 20 minut (po 10 minutach gotowania dodajemy brokuły – do…
WIĘCEJ >