fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Zielony koktajl Ajwen (zielony smoothie)

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c2-dz2-2-3

Zielony koktajl Ajwen (zielony smoothie)

Przygotowanie

  • Z awokado usuwamy pestkę i łyżeczką wydrążamy miąższ (można też obrać i pokroić)
  • Do blendera wlewamy wodę
  • Dodajemy miąższ z awokado
  • Dodajemy czosnek
  • Seler myjemy i kroimy w kawałki 2-3 cm i dorzucamy do blendera
  • Miksujemy 15 sekund

Rady dietetyka

Nie dodawaj czosnku do koktajlu jeśli Ci szkodzi. Możesz dodać do niego mnóstwo zielonych liści ulubionych warzyw. Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP) nie należy używać pieprzu czarnego. Więcej informacji znajduje się w naszej aplikacji w zakładce „Dieta”.

Uwagi

Spawdź zielone koktajle w podpiętych, powiązanych przepisach.

Autor

Ajwendieta
Czas: do 15 minut
Składniki: 6
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • ½ awokado (70g)
  • 1 łodyga selera naciowego (45 g)
  • 1 ząbek świeżego czosnku (5 g)
  • ¾ szklanki wody mineralnej (ok. 190 ml)
  • Sól kłodawska (2 g)
  • Pieprz czarny (2 g)

Potrzebny sprzęt

Blender
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Gryczanka z cynamonem i kardamonem

Kaszę gryczaną w gotujemy do miękkości w małej ilości wody W rondelku podgrzewamy mleko kokosowe Dodajemy przyprawy: cynamon, kurkumę, kardamon i sól, mieszamy Zdejmujemy z kuchenki i cały czas mieszając dodajemy siemię lniane i żółtka…

WIĘCEJ >

Pulpety wieprzowe w sosie marchewkowo-estragonowym z warzywami

Mięso mielimy w maszynce do mięsa, co jakiś czas wrzucamy kawałek pietruszki i ½ marchewki Dodajemy mąkę kokosową, lekko solimy i pieprzymy Mieszamy dokładnie przez 2 minuty Formujemy kulki wielkości piłeczki ping pongowej Zagotowujemy rosół,…

WIĘCEJ >

Pasztet z wątróbki z kiełkami brokuła

Wątróbkę płuczemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Wykrawamy błony. Podsmażamy wątróbkę na patelni, na podgrzanym oleju kokosowym na średnim ogniu przez 4 minuty z każdej strony. Ma być podsmażona na brązowo, ale pozostać miękka w środku….

WIĘCEJ >

Jabłka nadziewane sarną i wątróbką z grillowaną cykorią

Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni Łopatkę kroimy w małe kawałki i mielimy w maszynce do mięsa Wątróbkę kroimy w kostkę centymetr na centymetr i dodajemy do zmielonego mięsa Dodajemy sól, pieprz i majeranek Mieszamy Jabłka…

WIĘCEJ >