Zielony koktajl Ajwen (zielony smoothie)
Zielony koktajl Ajwen (zielony smoothie)
Przygotowanie
- Z awokado usuwamy pestkę i łyżeczką wydrążamy miąższ (można też obrać i pokroić)
- Do blendera wlewamy wodę
- Dodajemy miąższ z awokado
- Dodajemy czosnek
- Seler myjemy i kroimy w kawałki 2-3 cm i dorzucamy do blendera
- Miksujemy 15 sekund
Rady dietetyka
Nie dodawaj czosnku do koktajlu jeśli Ci szkodzi. Możesz dodać do niego mnóstwo zielonych liści ulubionych warzyw. Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP) nie należy używać pieprzu czarnego. Więcej informacji znajduje się w naszej aplikacji w zakładce „Dieta”.
Uwagi
Spawdź zielone koktajle w podpiętych, powiązanych przepisach.
Autor
Lista składników
- ½ awokado (70g)
- 1 łodyga selera naciowego (45 g)
- 1 ząbek świeżego czosnku (5 g)
- ¾ szklanki wody mineralnej (ok. 190 ml)
- Sól kłodawska (2 g)
- Pieprz czarny (2 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Naleśniki samuraja
Wszystkie składniki mieszamy razem w misce (można użyć miksera, albo ręcznie wymieszać trzepaczką). Patelnię nasmarowujemy małą ilością masła i rozgrzewamy. Jedną ręką podnosimy patelnię z ognia, a drugą wylewamy na nią ciasto przy pomocy chochli….
WIĘCEJ >Halibut z sosem chrzanowo-porowym
Halibut: Halibuta płuczemy pod zimną wodą i osuszamy za pomocą ręcznika papierowego. Kroimy na mniejsze kawałki i doprawiamy solą. Następnie oprószamy filety skrobią z maranty. Na patelni rozgrzewamy dobrze tłuszcz i smażymy rybę z każdej…
WIĘCEJ >Kiszona marchewka
Każde kiszenie należy rozpocząć od wyparzenia naczyń. Słoik, garnek na wodę dokładnie myjemy następnie osuszone naczynia władamy na 10 minut do piekarnika nagrzanego do 120 stopni. W tak wyparzonym garnku gotujemy wodę z solą i odstawiamy do…
WIĘCEJ >