Zielony koktajl z natką pietruszki
Zielony koktajl z natką pietruszki
Przygotowanie
- Awokado obieramy i kroimy na drobne kawałki
- Wrzucamy do blendera kielichowego
- Dodajemy pozostała składniki i miksujemy
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik przepisu można dopasować do swojego aktualnego sposobu żywienia oraz nietolerancji.
Uwagi
Powyżej znajdują się inne propozycje zielonych koktajlów – koniecznie je wypróbuj.
Autor
Lista składników
- ½ awokado (70 g)
- ½ pęczka natki pietruszki (20 g)
- Sok z ½ cytryny (40 g)
- ½ ząbka świeżego czosnku (3 g)
- 100 ml wody mineralnej
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Koktajl jagodowy
Myjemy szpinak Imbir myjemy i obieramy Do blendera wkładamy mrożone jagody, szpinak i imbir Do składników wlewamy 2 szklanki wody Wszystko blendujemy
WIĘCEJ >Kurkuma latte
Wszystkie składniki wrzucamy do wysokoobrotowego blendera i blendujemy na najwyższych obrotach przez minutę. Podgrzewamy napój w rondelku przez około 8 minut i przelewamy do kubka.
WIĘCEJ >Mus czekoladowy z owocami
Jabłko i banana obieramy, kroimy w mniejsze kawałki, umieszczamy w misce, dodajemy kakao i miksujemy blenderem na gładką masę Mus nakładamy łyżką do pucharków i dekorujemy pestkami granatu, kawałkami gruszki i połówkami winogrona oraz listkami mięty
WIĘCEJ >Chłodnik z botwinki, kalarepy i rzodkiewki
Botwinę, rzodkiewki i kalarepę umyć, zetrzeć na tarce. Przełożyć do garnka, zalać wodą ilość taka, aby przykryć warzywa. Gotować przez 5 minut pod przykryciem. Wywar schłodzić. Dodać pokrojony koperek, sól, pieprz. Wszystko dokładnie mieszamy i…
WIĘCEJ >