Zielony koktajl z natką pietruszki
Zielony koktajl z natką pietruszki
Przygotowanie
- Awokado obieramy i kroimy na drobne kawałki
- Wrzucamy do blendera kielichowego
- Dodajemy pozostała składniki i miksujemy
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik przepisu można dopasować do swojego aktualnego sposobu żywienia oraz nietolerancji.
Uwagi
Powyżej znajdują się inne propozycje zielonych koktajlów – koniecznie je wypróbuj.
Autor
Lista składników
- ½ awokado (70 g)
- ½ pęczka natki pietruszki (20 g)
- Sok z ½ cytryny (40 g)
- ½ ząbka świeżego czosnku (3 g)
- 100 ml wody mineralnej
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Zupa zimowa z dyni
Dynię obieramy, usuwamy pestki i kroimy w kostkę Myjemy i kroimy pozostałe warzywa Zagotowujemy bulion mięsny i dodajemy wszystkie warzywa Gotujemy je przez 30 min, następnie miksujemy blenderem
WIĘCEJ >Surówka z selera z rodzynkami i orzechami
Seler obieramy Rodzynki wkładamy do miseczki i zalewamy wrzątkiem Orzechy wkładamy do miseczki i zalewamy wrzątkiem Jabłko obieramy i kroimy w kostkę Z cytryny wyciskamy sok Seler trzemy na tarce na drobnych oczkach Zalewamy sokiem…
WIĘCEJ >Zupa czosnkowa na rosole
W garnku rozgrzewamy olej kokosowy Czosnek z cebulą obieramy i kroimy w kostkę Dodajemy do garnka Smażymy chwilę tak, by się lekko przyrumieniły Zalewamy rosołem i miksujemy blenderem na gładki krem Doprawiamy solą Przed podaniem…
WIĘCEJ >Warzywa pieczone a’la grillowane
Bakłażana kroimy na plastry, solimy i odstawiamy na 10-15 minut. Po tym czasie odlewamy wodę, która z niego wypłynęła. Cukinię również kroimy w plastry, a paprykę w duże kawałki i solimy je. Posolone warzywa polewamy…
WIĘCEJ >