fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Koktajl ze szpinakiem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cad9d99b0-2e52-4328-9d77-f0fb0f3ad3f1
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Koktajl ze szpinakiem

Przygotowanie

  • Szpinak i banana dokładnie myjemy.
  • Banana obieramy ze skóry i kroimy na kawałki.
  • Ze szpinaku odcinamy korzeń i łodygi.
  • Wszystkie składniki wkładamy do blendera kielichowego
  • Miksujemy na gładko.

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu dopasować do swojego planu żywieniowego.

Uwagi

Zainspiruj się naszymi propozycjami przyrządzenia koktajlów z zielonymi warzywami.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 15 minut
Składniki: 5
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 1 garść szpinaku (20 g)
  • ½ banana lub kiwi (60 g)
  • 1-2 plastry świeżego imbiru (2 g)
  • 1 szklanka wody lub mleko kokosowe (250 ml)
  • Sok z limonki lub z ½ cytryny (50 g)

Potrzebny sprzęt

Blender kielichowy, Deska, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Zupa imbirowo-szpinakowa z kurczakiem

Kurczaka kroimy w paski lub w kostkę Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę Imbir obieramy i drobno kroimy/siekamy W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy kurczaka i zasmażamy 2 –3 min Dodajemy cebulę z czosnkiem…

WIĘCEJ >

Dorsz zapiekany w pomidorami z tymiankiem, młodą kapustą ze skwarkami

Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni Rybę solimy i pieprzymy Na blaszkę lub naczynie żaroodporne dajemy łyżkę masła Kładziemy rybę, a na nią plastry pomidora i tymianek Pieczemy 20 minut W tym czasie wrzucić kapustę do garnka…

WIĘCEJ >

Zupa pomidorowa z warzywami

Marchew, pietruszkę, cebulę i czosnek obrać  Wszystkie warzywa pokroić w kostkę Rozgrzewamy w garnku tłuszcz i wrzucamy pokrojone warzywa Podsmażamy 5 min Dodajemy pomidory Dusimy 5 min Zalewamy rosołem Gotujemy 20 min Doprawiamy solą i…

WIĘCEJ >

Placuszki bez glutenu, bez jaj

Wszystkie składniki miksujemy razem dolewając tyle mleka/wody aby uzyskać konsystencję podobną do gęstej śmietany (bardziej gęstą od ciasta naleśnikowego) Smażymy na rozgrzanej patelni bez dodatku tłuszczu z obu stron po 2 minuty Najlepiej usmażyć jednego…

WIĘCEJ >