fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Koktajl ze szpinakiem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cad9d99b0-2e52-4328-9d77-f0fb0f3ad3f1

Koktajl ze szpinakiem

Przygotowanie

  • Szpinak i banana dokładnie myjemy.
  • Banana obieramy ze skóry i kroimy na kawałki.
  • Ze szpinaku odcinamy korzeń i łodygi.
  • Wszystkie składniki wkładamy do blendera kielichowego
  • Miksujemy na gładko.

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu dopasować do swojego planu żywieniowego.

Uwagi

Zainspiruj się naszymi propozycjami przyrządzenia koktajlów z zielonymi warzywami.

Autor

Ajwendieta
Czas: do 15 minut
Składniki: 5
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 1 garść szpinaku (20 g)
  • ½ banana lub kiwi (60 g)
  • 1-2 plastry świeżego imbiru (2 g)
  • 1 szklanka wody lub mleko kokosowe (250 ml)
  • Sok z limonki lub z ½ cytryny (50 g)

Potrzebny sprzęt

Blender kielichowy, Deska, Nóż
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Brokułowa sałatka z orzechami

Brokuła podzielić na małe różyczki, włożyć do garnka i zalać wrzątkiem, gotować 5 minut bez przykrycia. Wykonać sos: wymieszać majonez, miód i ocet. Odcedzić brokuła. Przełożyć do miski, posypać orzechami, rodzynkami i cebulą, polać sosem.

WIĘCEJ >

Wielkanocny mazurek z musem czekoladowym i bakaliami

Spód: Daktyle wkładamy do naczynia, w którym będziemy je blendować Zalewamy wrzątkiem, tak żeby je lekko przykryło Przykrywamy np. talerzykiem i czekamy 5 minut Podnosimy talerzyk, dodajemy olej kokosowy Miksujemy blenderem na gładką masę Dodajemy…

WIĘCEJ >

Schab duszony w cebuli z grillowaną czarną rzepą

Schab rozbić lekko tłuczkiem do mięsa (po kilka uderzeń z każdej strony) Posolić, popieprzyć Na patelni rozgrzewamy łyżkę tłuszczu Kładziemy plastry schabu i smażymy po 3 min z każdej strony W tym czasie obieramy cebulę…

WIĘCEJ >

Duszone żeberka wieprzowe w miodzie i musztardzie z kaszą jaglaną i kapustą modrą

Zaczynamy od tego, że włączamy piekarnik na 180 stopni Obieramy marchew, pietruszkę cebulę, czosnek i kroimy w grubą kostkę Żeberka porcjujemy na kawałki około 10 centymetrowe Mięso solimy, pieprzymy, smarujemy musztardą i miodem Na patelni…

WIĘCEJ >