fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Smoothie ze świeżym szpinakiem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c08daabe1-540f-4159-91e2-cc0905dbde04
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Smoothie ze świeżym szpinakiem

Przygotowanie

  • Szpinak i wszystkie owoce dokładnie myjemy.
  • Mango/melona obieramy ze skóry i kroimy na kawałki.
  • Ze szpinaku odcinamy korzeń i łodygi.
  • Mango/melona razem ze szpinakiem wkładamy do blendera, dodajemy świeżo wyciśnięty sok z limonki i zalewamy wodą kokosową.
  • Miksujemy na gładko.

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu dopasować do swojego planu żywienia oraz nietolerancji – zajrzyj w piktogramy.

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdują się równie smaczne koktajle – koniecznie je wypróbuj.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 15 minut
Składniki: 4
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 1 garść świeżego szpinaku (ok. 20 g)
  • ½ mango lub ⅓ zielonego melona (140 g)
  • Sok z ½ limonki (50 g)
  • 200 ml wody kokosowej lub zwykłej

Potrzebny sprzęt

Blender kielichowy

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Koktajl truskawkowo-bananowy na zimno

Obieramy banana Wszystkie składniki umieszczamy w blenderze Blendujemy

WIĘCEJ >

Gulasz warzywny

Wszystkie warzywa kroimy na kawałki i wrzucamy do garnka Doprawiamy przyprawami i zalewamy passatą Dolewamy tyle wody, aby przykryła warzywa Doprowadzamy do wrzenia i zmniejszamy ogień, gotując gulasz do miękkości (ok. 30-40 minut)

WIĘCEJ >

Zebra bananowa

Bierzemy miskę i wrzucamy do niej masło Dodajemy jajka, mąką jaglaną i gryczaną Dodajemy cukier i jajka Mieszamy rękami na jednolitą masę Wyrobione ciasto dzielimy na 4 części Do jednej części dodajemy kako Wszystkie porcje…

WIĘCEJ >

Purée z bulw manioka + mieszanka dozwolonych warzyw

Bulwy należy obrać i pokroić w dużą kostkę. Ugotować maniok do miękkości w osolonej wodzie (10-15 minut). Dokładnie odcedzić, ugnieść tłuczkiem i odstawić na 10 min. Na patelni rozgrzać olej kokosowy dodać kmin, następnie curry…

WIĘCEJ >