fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Koktajl (shake) kokosowo – bananowy z ananasem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1-dz13-2-6

Koktajl (shake) kokosowo – bananowy z ananasem

Przygotowanie

  • Z góry kokosa odcinamy biały miąższ, żeby dostać się do skorupy
  • Lekko rękojeścią noża uderzamy w skorupę, żeby wybić otwór
  • Wodę kokosowa cedzimy przez gęste sitko
  • Resztę kokosa rozcinamy i wydłubujemy łyżką biały miąższ
  • Miąższ i wodę wlewamy do blendera
  • Dodajemy obranego i połamanego banana
  • Ananasa obieramy, kroimy w mniejsze kawałki i dodajemy do blendera (środkową zdrewniałą cześć ananasa wyrzucamy)
  • Miksujemy 15 sekund

Rady dietetyka

Ten posiłek może być II śniadaniem lub kolacją. Jeśli potrzebujesz czegoś bardziej treściwego, możesz dodać 2 banany. Banany cierpkie, niedojrzałe modą powodować wzdęcie dlatego lepiej wykorzystać takie w kropki.

Uwagi

Jeśli koktajl jest zbyt gęsty można dodać trochę wody, a jeśli uważasz, że jest za płynny dodaj mniej wody.

Sprawdź nasze inne propozycje z bananami. Pamiętaj by dostosować do swojej diety.

Autor

Ajwendieta
Czas: do 15 minut
Składniki: 3
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • ¼ ananasa (ok. 180 g)
  • 1 młody kokos lub woda kokosowa w butelce (400 ml)
  • 1 banan (120 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Deska, Nóż, Sitko
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Zupa szpinakowa z topinamburem

Pokrojony w plastry por dusimy w garnku na rozgrzanej oliwie Dodajemy rozdrobniony na kawałki szpinak, czekamy do momentu aż się rozmrozi i na końcu dodajemy pokrojonego topinambura Po chwili całość zalewamy mlekiem i bulionem Pod…

WIĘCEJ >

Sznycel drobiowy z ananasem i miksem sałat

Imbir drobno siekamy Pierś z kurczaka kroimy w cienką kostkę, a następnie siekamy nożem aż powstanie klejąca się masa Lekko solimy, pieprzymy i dodajemy imbir Formujemy kształt liścia Rozgrzewamy patelnię grillową z łyżką tłuszczu Smażymy…

WIĘCEJ >

Bakłażan w sosie koperkowym

Bakłażana kroimy w plasterki Rozgrzewamy masło na patelni Kawałki bakłażana podsmażamy kilka minut, następnie podlewamy wodą i dusimy (w razie potrzeby dolewamy więcej wody) Mleko kokosowe mieszamy w misce z żółtkami Koperek kroimy drobno i…

WIĘCEJ >

Zupa krem z grillowanych warzyw (na wywarze kostnym)

Marchew i pietruszkę obrać, pokroić w długie plastry (pod skosem) Z papryki usunąć gniazdo nasienne i pokroić w paski Cukinię pokroić w plastry Cebulę i czosnek obrać i pokroić w plastry Rozgrzewamy patelnię grillową z…

WIĘCEJ >