fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Koktajl (shake) kokosowo – bananowy z ananasem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1-dz13-2-6

Koktajl (shake) kokosowo – bananowy z ananasem

Przygotowanie

  • Z góry kokosa odcinamy biały miąższ, żeby dostać się do skorupy
  • Lekko rękojeścią noża uderzamy w skorupę, żeby wybić otwór
  • Wodę kokosowa cedzimy przez gęste sitko
  • Resztę kokosa rozcinamy i wydłubujemy łyżką biały miąższ
  • Miąższ i wodę wlewamy do blendera
  • Dodajemy obranego i połamanego banana
  • Ananasa obieramy, kroimy w mniejsze kawałki i dodajemy do blendera (środkową zdrewniałą cześć ananasa wyrzucamy)
  • Miksujemy 15 sekund

Rady dietetyka

Ten posiłek może być II śniadaniem lub kolacją. Jeśli potrzebujesz czegoś bardziej treściwego, możesz dodać 2 banany. Banany cierpkie, niedojrzałe modą powodować wzdęcie dlatego lepiej wykorzystać takie w kropki.

Uwagi

Jeśli koktajl jest zbyt gęsty można dodać trochę wody, a jeśli uważasz, że jest za płynny dodaj mniej wody.

Sprawdź nasze inne propozycje z bananami. Pamiętaj by dostosować do swojej diety.

Autor

Ajwendieta
Czas: do 15 minut
Składniki: 3
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • ¼ ananasa (ok. 180 g)
  • 1 młody kokos lub woda kokosowa w butelce (400 ml)
  • 1 banan (120 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Deska, Nóż, Sitko
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Keto kulki kolorowe

Daktyle wkładamy do kubeczka i zalewamy wrzątkiem, żeby je przykryło Po 10 min odcedzamy wodę na sicie Bierzemy miskę, wlewamy do niej mleko kokosowe, dodajemy tłuszcz i daktyle Miksujemy blenderem Mieszamy aż uzyskamy jednolitą masę…

WIĘCEJ >

Kruszon truskawkowo – bananowy

Bierzemy miskę i wrzucamy do niej masło Dodajemy jajka, mąkę jaglaną i gryczaną Dodajemy cukier Mieszamy rękami na jednolitą masę Wyrobione ciasto dzielimy na dwie części Do jednej części dodajemy karob i formujemy kulkę Drugą…

WIĘCEJ >

Kulki kwasielce

Daktyle namaczamy przez kilka minut w gorącej wodzie, następnie odcedzamy i wyciskamy lekko z nich wodę. Daktyle miksujemy na gęstą masę. Do masy daktylowej dodajemy kwas L-askorbinowy, następnie stopniowo wiórki, aż będzie się dało uformować…

WIĘCEJ >

Pasztet z wiśniami

Obieramy warzywa i wkładamy do garnka Dodajemy mięso Wrzucamy liście laurowe i ziele angielskie Zalewamy wodą, lekko solimy i pieprzymy Gotujemy na małym ogniu przez 2 godz. Wyjmujemy mięso i warzywa do przestudzenia Mielimy mięso…

WIĘCEJ >