fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Koktajl (shake) kokosowo – bananowy z ananasem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1-dz13-2-6
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Koktajl (shake) kokosowo – bananowy z ananasem

Przygotowanie

  • Z góry kokosa odcinamy biały miąższ, żeby dostać się do skorupy
  • Lekko rękojeścią noża uderzamy w skorupę, żeby wybić otwór
  • Wodę kokosowa cedzimy przez gęste sitko
  • Resztę kokosa rozcinamy i wydłubujemy łyżką biały miąższ
  • Miąższ i wodę wlewamy do blendera
  • Dodajemy obranego i połamanego banana
  • Ananasa obieramy, kroimy w mniejsze kawałki i dodajemy do blendera (środkową zdrewniałą cześć ananasa wyrzucamy)
  • Miksujemy 15 sekund

Rady dietetyka

Ten posiłek może być II śniadaniem lub kolacją. Jeśli potrzebujesz czegoś bardziej treściwego, możesz dodać 2 banany. Banany cierpkie, niedojrzałe modą powodować wzdęcie dlatego lepiej wykorzystać takie w kropki.

Uwagi

Jeśli koktajl jest zbyt gęsty można dodać trochę wody, a jeśli uważasz, że jest za płynny dodaj mniej wody.

Sprawdź nasze inne propozycje z bananami. Pamiętaj by dostosować do swojej diety.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 15 minut
Składniki: 3
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • ¼ ananasa (ok. 180 g)
  • 1 młody kokos lub woda kokosowa w butelce (400 ml)
  • 1 banan (120 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Deska, Nóż, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Pieczony dorsz w sosie szpinakowym

Dorsza dzielimy na pół Kładziemy w naczyniu żaroodpornym, lekko solimy i pieprzymy Dodajemy łyżkę tłuszczu Przykrywamy pokrywką, wkładamy do nagrzanego piekarnika 180 St.C na 15 min Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę W…

WIĘCEJ >

Agrest

Agrest umyć pod bieżącą wodą Zostawić chwilę na sicie, żeby woda odciekła

WIĘCEJ >

Jajka w szynce na sałacie

Kapustę pekińską kroimy cienko nożem w paski Sałatę rwiemy w palcach Pomidora kroimy w cząstki Ogórka kroimy w plastry a następnie na pół plastry Marchewkę obieramy i trzemy na tarce na grubych oczkach Sałatę, kapustę…

WIĘCEJ >

Gołąbki z sosem pomidorowym i ziemniakami

Bierzemy duży garnek (taki, żeby kapusta się w nim mieściła) Wkładamy kapustę, zalewamy wodą, żeby sprawdzić, jaki poziom ma być, żeby nam się nie przelało Wyjmujemy kapustę i pusty garnek z wodą wstawiamy na ogień…

WIĘCEJ >