Napój energetyczny
Napój energetyczny
Przygotowanie
- Orzechy i owoce suszone wrzucamy do miski, zalewamy wodą (ok. 225 ml wody na 60 g orzechów z owocami) i odkładamy na ok. 1 godz. (lub dłużej)
- Po tym czasie odsączamy orzechy z owocami z wody i dokładnie blendujemy
- Dolewamy mleko i ponownie blendujemy
Rady dietetyka
Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia napoi.
Autor
Lista składników
- Mleko krowie (250 g)
- Orzech nerkowca (20 g)
- Daktyl (20 g)
- Rodzynki (20 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.
Podobne tematy
Napój daktylowy
Jabłko obieramy, kroimy na kawałki i umieszczamy w blenderze (lub w naczyniu, w którym będziemy blendować) Dodajemy pozostałe składniki i całość blendujemy na jednolitą konsystencję (z daktyli usuwamy pestki – jeśli są)
WIĘCEJ >Domowe mleko kokosowe
Wiórki kokosowe wrzucamy do wody i gotujemy. Gdy woda zacznie wrzeć, wyłączamy i odstawiamy, aby trochę ostygło. Następnie blendujemy wszystko ok. 4-5 minut i przelewamy do innego naczynia przez sitko wyłożone gazą/materiałem, po czym zwijamy…
WIĘCEJ >Shake pomarańczowo – imbirowy
Pomarańczę obrać i podzielić na mniejsze kawałki Imbir obrać i posiekać nożem Oba składniki wrzucić do blendera kielichowego Zalać wodą kokosową Dodać miód Miksować 15 sekund
WIĘCEJ >Koktajl szpinakowo-borówkowy ze spiruliną
Wszystkie składniki razem blendujemy do momentu uzyskania jednolitej konsystencji
WIĘCEJ >