Podkręcona surówka z kiszonej kapusty
Podkręcona surówka z kiszonej kapusty
Przygotowanie
- Kapustę siekamy nożem, jabłko obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach, marchew i kurkumę obieramy i ścieramy na tarce o małych oczkach.
- Dodajemy posiekaną natkę, oliwę i odrobinę soli do smaku.
- Wszystkie składniki mieszamy.
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.
Autor
Lista składników
- Kapusta kiszona (200 g)
- Jabłko (świeże) (180 g)
- Marchew (świeża) (45 g)
- Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
- Natka pietruszki (świeża) (3 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Kurkuma (świeża) (2 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Marynowane buraki w occie balsamicznym i oliwie
Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. C Buraki dokładnie myjemy (tak, aby całkowicie pozbyć się piasku) Następnie wkładamy buraki do naczynia żaroodpornego i pieczemy przez ok. 1,5-2 godz. Po tym czasie sprawdzamy czy buraki są…
WIĘCEJ >Koktajl z czarnej porzeczki
Porzeczki, sałatę i mango myjemy Mango obieramy i kroimy w kostkę Wszystkie składniki umieszczamy w blenderze kielichowym Miksujemy
WIĘCEJ >Zielona sałatka
Liście sałaty kroimy w paski, ogórka w cienkie plasterki, awokado w kostkę, natkę siekamy. Wszystkie składniki na sałatkę przekładamy do miski. Składniki sosu, oprócz koperku, blendujemy za pomocą blendera. Koperek siekamy nożem i dodaję do…
WIĘCEJ >Zielona zimowa zupa (wegańska / wegetariańska)
Cebulę i czosnek obrać, pokroić w półksiężyce Brokuła kroimy/rozdzielamy na małe kawałki Brukselki kroimy na połówki W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę z czosnkiem Podsmażmy przez 5 min Wrzucamy brukselki, zalewamy bulionem Gotujemy 10 min…
WIĘCEJ >