fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Podkręcona surówka z kiszonej kapusty

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5caf3d72c1-2cb2-4861-b967-117cd3f88d2c-1
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Podkręcona surówka z kiszonej kapusty

Przygotowanie

  • Kapustę siekamy nożem, jabłko obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach, marchew i kurkumę obieramy i ścieramy na tarce o małych oczkach.
  • Dodajemy posiekaną natkę, oliwę i odrobinę soli do smaku.
  • Wszystkie składniki mieszamy.

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu dopasować do swojego planu żywienia.

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdziesz surówka z kiszonej kapusty, którą warto wypróbować.

Autor

Aleksandra Zawadzka (blog: autoimmunologicznepaleo.pl)
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 15 minut
Składniki: 8
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 200 g kiszonej kapusty
  • 1 jabłko (180 g)
  • 1 marchew (60 g)
  • Kawałek świeżej kurkumy (ok. 2 g)
  • 2 gałązki natki pietruszki (4 g)
  • 2 łyżki oliwy z oliwek extra virgin (20 ml)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Nóż, Tarka do jarzyn

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Gratin z batatów w sosie kurkowo-cebulowym

Kurki płuczemy i oczyszczamy z piasku. Kroimy na podobnej wielkości kawałki. Cebulę kroimy w piórka. Na patelni rozgrzewamy oleju kokosowego. Kiedy się podgrzeje wrzucamy cebulę i smażymy 5 minut. Dodajemy kurki, solimy do smaku i…

WIĘCEJ >

Chleb gryczany na drożdżach (szybki) – własnej roboty

Drożdże kruszymy do miski i dodajemy miód Mieszamy aż drożdże się rozpuszczą Dolewamy wodę i lekko solimy Dodajemy mąkę gryczaną i mieszamy Ciasto się będzie lekko kleić, jeśli klei się za bardzo, dodać troszkę mąki…

WIĘCEJ >

Borówki

Borówki umyć pod bieżącą wodą Zostawić chwilę na sicie, żeby woda odciekła

WIĘCEJ >

Risotto bez ryżu

Kalafior lekko podgotowujemy, a później podsmażamy na rozgrzanym oleju kokosowym, aż wyparuje woda i zacznie się rumienić. Dodajemy resztę pokrojonych surowych warzyw. Całość dokładnie mieszamy.

WIĘCEJ >