logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Podkręcona surówka z kiszonej kapusty

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5caf3d72c1-2cb2-4861-b967-117cd3f88d2c

Podkręcona surówka z kiszonej kapusty

Przygotowanie

  • Kapustę siekamy nożem, jabłko obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach, marchew i kurkumę obieramy i ścieramy na tarce o małych oczkach.
  • Dodajemy posiekaną natkę, oliwę i odrobinę soli do smaku.
  • Wszystkie składniki mieszamy.

Autor

Aleksandra Zawadzka (blog: autoimmunologicznepaleo.pl)
Czas: do 15 minut
Składniki: 6
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 200 g kiszonej kapusty
  • 1 jabłko (np. Szara Reneta)
  • 1 marchew
  • świeża kurkuma, kawałek wielkości połowy kciuka lub według uznania
  • 2 gałązki natki pietruszki
  • 2 łyżki oliwy z oliwek extra virgin

Potrzebny sprzęt

Tarka do jarzyn
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Szynka z wieprzowiny, boczku i rydzów

Wieprzowinę razem z czosnkiem mielimy na standardowym sitku (średnim) Boczek kroimy w kostkę około 1 cm Rydze czyścimy i kroimy (…)

WIĘCEJ >

Zielony dip

Awokado wydłubujemy łyżeczką ze skórki. Miąższ przekładamy do naczynia, w którym będziemy blendować, skórę i pestkę wyrzucamy. Dodajemy szpinak i posiekaną (…)

WIĘCEJ >

Kopytka żytnie z makiem

Ziemniaki obieramy i gotujemy w lekko osolonej wodzie a następnie jeszcze ciepłe ubijamy tłuczkiem i odstawiamy do ostygnięcia. Tłuczone ziemniaki (…)

WIĘCEJ >

Zupa chrzanowa

Obieramy i kroimy cebulę w kostkę Bierzemy garnek, roztapiamy w nim tłuszcz Wrzucamy cebulę i zasmażamy 2-3 minuty W tym (…)

WIĘCEJ >

FreshMail.pl
 

FreshMail.pl