Surówka z kiszonej kapusty
Surówka z kiszonej kapusty
Przygotowanie
- Jabłko i marchewka ścieramy na tarce na grubych oczkach i dodajemy do kapusty.
- Dodajemy pokrojoną drobno cebulę i skrapiamy oliwą.
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik przepisu odpowiada Twojemu aktualnemu sposobowi żywienia oraz nietolerancjom – więcej informacji w piktogramach.
Uwagi
Zainspiruj się równie smacznymi propozycjami na przyrządzenie surówki z kiszonej kapusty.
Autor
Lista składników
- ½ małego jabłuszka (180 g)
- 1 mała marchewki (60 g)
- 100 g kiszonej kapusty
- ½ pokrojonej drobno cebuli (50 g)
- 1 łyżeczka oliwy z oliwek extra virgin (5 ml)
Potrzebny sprzęt
Alergeny
Podobne tematy
Zupa krem z dyni
Dynię kroimy w kostkę Cebulę obieramy i kroimy w kostkę W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę, podsmażamy 2-3 min Dodajemy dynię, podsmażamy 4-5 min Zalewamy bulionem Gotujemy 20 min na średnim ogniu Dodajemy cynamon Miksujemy…
WIĘCEJ >Owsianka z mlekiem roślinnym i z pestkami dyni
Płatki owsiane zagotowujemy w mleku (jeśli płyn odparuje, to możemy dolać wody) Posypujemy pestkami dyni
WIĘCEJ >Parówki wieprzowe grillowane
Podgrzej parówki. Wrzuć do wrzątku, nie gotuj. Wyciągnij po 5 min. Połóż parówki na rozgrzany grill lub patelnię grillową, grilluj do zarumienienia.
WIĘCEJ >Kasza gryczana z warzywami i imbirem
Kaszę płuczemy i wrzucamy do garnka, w którym będzie litr lekko osolonego wrzątku Gotujemy około 15 min, odcedzamy na sicie (czas gotowania zależy od tego jak bardzo twardą kaszę lubicie) Cebulę i czosnek obieramy, kroimy…
WIĘCEJ >