Surówka z kiszonej kapusty
Surówka z kiszonej kapusty
Przygotowanie
- Jabłko i marchewka ścieramy na tarce na grubych oczkach i dodajemy do kapusty.
- Dodajemy pokrojoną drobno cebulę i skrapiamy oliwą.
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.
Autor
Lista składników
- Kapusta kiszona (100 g)
- Jabłko (90 g)
- Cebula (50 g)
- Marchew (45 g)
- Oliwa z oliwek extra virgin (5 ml)
Potrzebny sprzęt
Alergeny
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.
Podobne tematy
Kanapka ze śledziem wędzonym i brzoskwinią na spodzie koperkowym
Do miski wkładamy tłuszcz Koperek drobno siekamy, dodajemy do miski z tłuszczem i całość dokładnie ugniatamy Kanapkę smarujemy tłuszczem z koperkiem Brzoskwinię kroimy na ćwiartki (pestkę usuwamy) Na kanapkę nakładamy brzoskwinię oraz śledzia i posypujemy…
WIĘCEJ >Nadziewany bakłażan
Paprykę kroimy w paski Zieleninę drobno siekamy Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Blachę wykładamy papierem do pieczenia Bakłażana kroimy w plastry (z jednej sztuki bakłażana powinno wyjść 8 plastrów) Na patelni rozgrzewamy tłuszcz…
WIĘCEJ >Ryba gotowana na parze z ziołami
Imbir obieramy i ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Rybę wkładamy do miski żaroodpornej, która zmieści się w naczyniu do gotowania na parze Do miski z imbirem wlewamy sok z limonki oraz sos sojowy…
WIĘCEJ >Makaron rzodkiewkowy
Rozgrzewamy olej na patelni. Podsmażamy przyprawy. Rzodkiew obieramy na 'tagiatelle’ przy użyciu obieraczki do warzyw. Podsmażamy rzodkiew na oleju z przyprawami około 5-10 minut i solimy do smaku. Gotowe danie można posypać świeżą kolendrą.
WIĘCEJ >