fbpx
logo
Szukaj
open close

Surówka z kapusty pekińskiej z awokado, kiełkami rzodkiewki

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ca47bc6c5-9cbf-4c0d-b4e5-095f10f61f7d
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Surówka z kapusty pekińskiej z awokado, kiełkami rzodkiewki

Przygotowanie

  • Kapustę pekińską siekamy dość drobno.
  • Awokado obieramy, kroimy w kostkę i skrapiamy sokiem z połowy limonki.
  • Kiełki rzodkiewki płuczemy pod bieżącą wodą i osuszamy na sicie.
  • Przygotowujemy sos. W miseczce mieszamy oliwę, sok z limonki, sól i zioła.
  • Wszystkie składniki łączymy, polewamy sosem i mieszamy.

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 7
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Kapusta pekińska (150 g)
  • Awokado (70 g)
  • Sok z limonki (bio) (45 g)
  • Kiełki rzodkiewki (24 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
  • Bazylia suszona (3 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Miska, Nóż, Sitko, Szatkownica

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Chleb z cukinii

Włączamy piekarnik i ustawiamy na 180 st. C Cukinię, razem ze skórą trzemy na tarce na cienkich oczkach Dodajemy do niej jajka Wyciskamy sok z cytryny Dodajemy rozpuszczony tłuszcz Dodajemy mąkę kokosową, wsypujemy sól, sodę…

WIĘCEJ >

Pierogi gryczane z dziczyzną

Farsz: Dziczyznę kroimy w kawałki np. 4 x 4 cm Wkładamy mięso do garnka Wlewamy 2 szklanki wody Lekko solimy i pieprzymy Gotujemy na małym ogniu 2 godz. Co jakiś czas sprawdzamy ile mamy wody…

WIĘCEJ >

Rolady wieprzowe faszerowane kapustą z grzybami z dodatkiem sarny i purée marchewkowo – estragonowym

Purée Obieramy marchew i ziemniaki Kroimy w kostkę, zalewamy gorącą wodą Lekko solimy Gotujemy 20 minut Odlewamy wodę/cedzimy Na czystej patelni rozgrzewamy łyżkę tłuszczu, smażymy pó łobranej i pokrojonej cebuli Dodajemy cebulę do ugotowanych warzyw…

WIĘCEJ >

Warzywa w sosie a’la beszamelowym

Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. W małym garnku podgrzewamy mleko kokosowe z masłem. Dodajemy przyprawy. Mleko mieszamy co jakiś czas, w tym czasie kroimy w cienkie plasterki bakłażana i cukinię. W naczyniu żaroodpornym układamy połowę…

WIĘCEJ >