fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Surówka z kapusty pekińskiej z awokado, kiełkami rzodkiewki

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ca47bc6c5-9cbf-4c0d-b4e5-095f10f61f7d
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Surówka z kapusty pekińskiej z awokado, kiełkami rzodkiewki

Przygotowanie

  • Kapustę pekińską siekamy dość drobno.
  • Awokado obieramy, kroimy w kostkę i skrapiamy sokiem z połowy limonki.
  • Kiełki rzodkiewki płuczemy pod bieżącą wodą i osuszamy na sicie.
  • Przygotowujemy sos. W miseczce mieszamy oliwę, sok z limonki, sól i zioła.
  • Wszystkie składniki łączymy, polewamy sosem i mieszamy.

Rady dietetyka

Surówkę możesz polać zamiast oliwy, np. olejem lnianym.

Uwagi

Surówkę możesz skomponować z dowolnych, ulubionych warzyw.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 15 minut
Składniki: 7
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 2-3 liście kapusty pekińskiej (150 g)
  • ½ awokado (70 g)
  • 1 garść kiełków rzodkiewki (ok. 20 g)
  • Sok z 1 limonki (100 g)
  • 1 łyżka oliwy z oliwek extra virgin (10 ml)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Dozwolone zioła, np. bazylia (3 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Nóż, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Pasta marchewkowo-daktylowa

Marchewkę obieramy i trzemy na tarce na dużych oczkach Daktyle kroimy w cienkie paski Cebulę obieramy i kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i przesmażamy cebulę przez 2-3 min Dodajemy marchewkę i daktyle Podsmażamy…

WIĘCEJ >

Naleśniki gryczane z pieczarkami

Naleśniki: Tłuszcz rozpuszczamy (lub używamy płynny, jeśli stoi gdzieś blisko ciepła, np. pieca) Do garnka/miski wlewamy wodę i wybijamy jajko, mieszamy Lekko solimy, dodajemy mąkę, mieszamy Dodajemy tłuszcz, mieszamy Odstawiamy na 10 min, żeby ciasto…

WIĘCEJ >

Sorbet morelowo – cynamonowy – oszukana szarlotka

Morele wypestkować Banana obrać, pokroić w plastry Owoce włożyć do pudełka i zamrozić Wyjąć pół godziny wcześniej Wbijamy nóż, jeśli wchodzi w owoce, to blender też sobie poradzi Wkładamy owoce do naczynia, w którym będziemy…

WIĘCEJ >

Jaglanka z borówkami i płatkami migdała

Kaszę gotujemy w wodzie lub mleku roślinnym (proporcja 1 część ryżu, 4 części płynu) przez około 15 minut lub do pochłonięcia całej wilgoci Całość przelewamy do miseczki, następnie dodajemy garść borówek i posypujemy płatkami migdałowymi

WIĘCEJ >