fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Surówka z kapusty pekińskiej z awokado, kiełkami rzodkiewki

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ca47bc6c5-9cbf-4c0d-b4e5-095f10f61f7d

Surówka z kapusty pekińskiej z awokado, kiełkami rzodkiewki

Przygotowanie

  • Kapustę pekińską siekamy dość drobno.
  • Awokado obieramy, kroimy w kostkę i skrapiamy sokiem z połowy limonki.
  • Kiełki rzodkiewki płuczemy pod bieżącą wodą i osuszamy na sicie.
  • Przygotowujemy sos. W miseczce mieszamy oliwę, sok z limonki, sól i zioła.
  • Wszystkie składniki łączymy, polewamy sosem i mieszamy.

Rady dietetyka

Surówkę możesz polać zamiast oliwy, np. olejem lnianym.

Uwagi

Surówkę możesz skomponować z dowolnych, ulubionych warzyw.

Autor

Ajwendieta
Czas: do 15 minut
Składniki: 7
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 2-3 liście kapusty pekińskiej (150 g)
  • ½ awokado (70 g)
  • 1 garść kiełków rzodkiewki (ok. 20 g)
  • Sok z 1 limonki (100 g)
  • 1 łyżka oliwy z oliwek extra virgin (10 ml)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Dozwolone zioła, np. bazylia (3 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Nóż, Sitko
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Mix sałat z sosem vinaigrette z suszoną szynką

Paprykę pociąć w paseczki Pomidorki przekroić na połówki Na talerzu kładziemy rukolę Dodajemy paprykę i pomidorki Dokładamy liście cykorii Polewamy sosem Obok sałatki układamy szynkę

WIĘCEJ >

Sorbet zakochanych

Banany obrać, pokroić w plasterki Włożyć do jakiegoś pudełka, które będzie miało proste dno, np. pudełko prostokątne lub małe litrowe wiaderko Wiśnie wydrylować i włożyć do innego pudełka z prostym dnem Owoce włożyć do zamrażarki…

WIĘCEJ >

Napój kokosowy na ciepło

W garnku zagotowujemy mleko z wodą Po zagotowaniu dodajemy resztę składników Zmniejszamy ogień, przykrywamy garnek i gotujemy na młym ogniu przez 10 minut

WIĘCEJ >

Granat

Granata kładziemy przeciętą stroną na dłoni Rękę z granatem wkładamy do miski/garnka i drewnianą łyżką uderzamy w skórę granatu, żeby powypadały z niego pestki Uderzamy tak długo, aż wypadną wszystkie pestki

WIĘCEJ >