fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Surówka z kapusty pekińskiej z papryką

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c123301c6-b06a-4367-8ccd-2baa2307b49a
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Surówka z kapusty pekińskiej z papryką

Przygotowanie

  • Kapustę kroimy w poprzek w cienkie paski i wrzucamy do dużej miski
  • Paprykę kroimy w kostkę
  • Pomidory kroimy w kostkę
  • Ogórki kroimy w półksiężyce
  • Cebulę kroimy w kostkę
  • Koperek drobno siekamy
  • Wszystkie pokrojone składniki wrzucamy do miski
  • Dodajemy majonez
  • Wyciskamy sok z cytryny
  • Lekko solimy, pieprzymy
  • Mieszamy, próbujemy, doprawiamy do smaku 

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom. Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP) nie używamy pieprzu czarnego i majonezu. Więcej informacji na ten temat znajdziesz w naszej aplikacji w zakładce „Dieta”.

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdziesz przepis na domowej roboty majonez.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 10
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Kapusta pekińska (175 g)
  • Pomidor (świeży) (170 g)
  • Ogórek kiszony (120 g)
  • Papryka czerwona (60 g)
  • Majonez (50 g)
  • Sok z cytryny (20 g)
  • Cebula czerwona (25 g)
  • Koper (świeży) (9 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Miska, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Makaron rzodkiewkowy

Rozgrzewamy olej na patelni. Podsmażamy przyprawy. Rzodkiew obieramy na 'tagiatelle’ przy użyciu obieraczki do warzyw. Podsmażamy rzodkiew na oleju z przyprawami około 5-10 minut i solimy do smaku. Gotowe danie można posypać świeżą kolendrą.

WIĘCEJ >

Szparagi z cykorią glazurowane miodem

Cebulę i czosnek obieramy, kroimy w piórka Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i podsmażamy Dodajemy szparagi pokrojone na 4 części każdy Dodajemy cykorię Smażymy po 2 min z każdej strony Dodajemy miód Wlewamy ¼ szklanki wody…

WIĘCEJ >

Frytki z pietruszki

Pietruszkę obieramy i kroimy w paski Jeśli mamy nożyk karbowany to kroimy jak frytki Wkładamy do miski, dodajemy olej kokosowy Lekko solimy i mieszamy Na blaszkę kładziemy papier do pieczenia Nakładamy pokrojoną pietruszkę Wkładamy do…

WIĘCEJ >

Owsianka z mlekiem roślinnym, jabłkiem, cynamonem i kakao

Płatki owsiane zagotowujemy w mleku (jeśli płyn odparuje, to dolewamy wody) Po ostudzeniu dodajemy starte na tarce jabłko Posypujemy cynamonem i kakao Podajemy

WIĘCEJ >