fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Surówka z kapusty pekińskiej z papryką

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c123301c6-b06a-4367-8ccd-2baa2307b49a

Surówka z kapusty pekińskiej z papryką

Przygotowanie

  • Kapustę kroimy w poprzek w cienkie paski i wrzucamy do dużej miski
  • Paprykę kroimy w kostkę
  • Pomidory kroimy w kostkę
  • Ogórki kroimy w półksiężyce
  • Cebulę kroimy w kostkę
  • Koperek drobno siekamy
  • Wszystkie pokrojone składniki wrzucamy do miski
  • Dodajemy majonez
  • Wyciskamy sok z cytryny
  • Lekko solimy, pieprzymy
  • Mieszamy, próbujemy, doprawiamy do smaku 

Rady dietetyka

Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP) nie dodajemy pieprzu czarnego i majonezu (można go zastąpić oliwą z oliwek).

Uwagi

Przepis na majonez domowej roboty znajduje się powyżej w powiązanych przepisach.

Autor

Ajwendieta
Czas: do 30 minut
Składniki: 10
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • ¼ kapusty pekińskiej (175 g)
  • ¼ papryki czerwonej (ok. 60 g)
  • 1 pomidor (170 g)
  • 2 ogórki kiszone 120 g)
  • ¼ czerwonej cebuli (25 g)
  • 2 łyżki majonezu (50 g)
  • ¼ pęczka koperku (10 g)
  • ½ cytryny (40 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Miska, Nóż
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Salsa pomidorowa

Pomidorki myjemy i kroimy w ćwiartki Dodajemy posiekane zioła, szczyptę soli, a następnie skrapiamy sokiem z cytryny i oliwą

WIĘCEJ >

Papryki nadziewane pęczakiem

Paprykę kroimy na dwie równe części i starannie usuwamy pestki. Kaszę pęczak gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie. Marchew, pietruszkę i pora kroimy, gotujemy w wodzie około 15 minut, a następnie kroimy bardzo drobno….

WIĘCEJ >

Kasza jaglana z warzywami

Pora i marchewkę kroimy w paski Na patelni rozgrzewamy olej i dodajemy warzywa Dusimy kilka min na średnim ogniu Dodajemy kaszę jaglaną i bulion warzywny Doprowadzamy do wrzenia i gotujemy przez około 10 minut Zdejmujemy…

WIĘCEJ >

Sałatka ze szpinakiem i z dynią

Rozgrzewamy piekarnik do 200°C Wykładamy blachę papierem do pieczenia Dynię kroimy w kostkę, skraplamy oliwą, wykładamy na blachę i pieczemy około 20–25 minut Fetę kroimy w kostkę Umieszczamy w misce szpinak, dynię, fetę, pestki dyni…

WIĘCEJ >