fbpx
logo
Szukaj
open close

Surówka z kapusty pekińskiej z papryką

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c123301c6-b06a-4367-8ccd-2baa2307b49a
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Surówka z kapusty pekińskiej z papryką

Przygotowanie

  • Kapustę kroimy w poprzek w cienkie paski i wrzucamy do dużej miski
  • Paprykę kroimy w kostkę
  • Pomidory kroimy w kostkę
  • Ogórki kroimy w półksiężyce
  • Cebulę kroimy w kostkę
  • Koperek drobno siekamy
  • Wszystkie pokrojone składniki wrzucamy do miski
  • Dodajemy majonez
  • Wyciskamy sok z cytryny
  • Lekko solimy, pieprzymy
  • Mieszamy, próbujemy, doprawiamy do smaku 

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom. Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP) nie używamy pieprzu czarnego i majonezu. Więcej informacji na ten temat znajdziesz w naszej aplikacji w zakładce „Dieta”.

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdziesz przepis na domowej roboty majonez.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 10
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Kapusta pekińska (175 g)
  • Pomidor (170 g)
  • Ogórek kiszony (120 g)
  • Papryka czerwona (60 g)
  • Majonez (50 g)
  • Cebula czerwona (25 g)
  • Sok z cytryny (bio) (20 ml)
  • Koper (świeży) (9 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Miska, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Majonez

Bierzemy miskę Kładziemy do niej żółtko, musztardę i ocet Zaczynamy mieszać rózgą Musimy dokładnie rozmieszać Zaczynamy dodawać cienkim strumieniem olej (…)

WIĘCEJ >