fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Surówka z kapusty pekińskiej z papryką

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c123301c6-b06a-4367-8ccd-2baa2307b49a
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Surówka z kapusty pekińskiej z papryką

Przygotowanie

  • Kapustę kroimy w poprzek w cienkie paski i wrzucamy do dużej miski
  • Paprykę kroimy w kostkę
  • Pomidory kroimy w kostkę
  • Ogórki kroimy w półksiężyce
  • Cebulę kroimy w kostkę
  • Koperek drobno siekamy
  • Wszystkie pokrojone składniki wrzucamy do miski
  • Dodajemy majonez
  • Wyciskamy sok z cytryny
  • Lekko solimy, pieprzymy
  • Mieszamy, próbujemy, doprawiamy do smaku 

Rady dietetyka

Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP) nie dodajemy pieprzu czarnego i majonezu (można go zastąpić oliwą z oliwek).

Uwagi

Przepis na majonez domowej roboty znajduje się powyżej w powiązanych przepisach.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 10
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • ¼ kapusty pekińskiej (175 g)
  • ¼ papryki czerwonej (ok. 60 g)
  • 1 pomidor (170 g)
  • 2 ogórki kiszone 120 g)
  • ¼ czerwonej cebuli (25 g)
  • 2 łyżki majonezu (50 g)
  • ¼ pęczka koperku (10 g)
  • ½ cytryny (40 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Miska, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Gryczanka z cynamonem i kardamonem

Kaszę gryczaną w gotujemy do miękkości w małej ilości wody W rondelku podgrzewamy mleko kokosowe Dodajemy przyprawy: cynamon, kurkumę, kardamon i sól, mieszamy Zdejmujemy z kuchenki i cały czas mieszając dodajemy siemię lniane i żółtka…

WIĘCEJ >

Zapiekanka gryczana

Kaszę gotujemy według instrukcji na opakowaniu, a piekarnik nastawiamy na 180 st. C. Gdy jest gotowa, odsączamy ją z nadmiaru wody i przekładamy do małego naczynia żaroodpornego. Do gorącej kaszy dodajemy masło i pokrojonego kostkę…

WIĘCEJ >

Szynka suszona z wędzoną papryką

Szynkę wkładamy do płaskiego naczynia, np. żaroodpornego Posypujemy solą z każdej strony Owijamy naczynie z mięsem folią spożywczą i wkładamy na 24h do lodówki Wyjmujemy z lodówki Mięso płuczemy z soli pod bieżącą wodą (szybko,…

WIĘCEJ >

Bezglutenowy deser z tapioki

Tapiokę zalać zimną wodą w proporcji 1:10 (na 100 g tapioki należy użyć 1 L wody) i gotować przez 10 minut mieszając czujnie, aby się nie przypaliła. Po zdjęciu z ognia odstawić na kolejne 10…

WIĘCEJ >