Polędwica z dorsza zapiekana w szynce parmeńskiej
Polędwica z dorsza zapiekana w szynce parmeńskiej
Przygotowanie
- Polędwicę solimy i pieprzymy
- Na desce kładziemy plastry szynki w taki sposób żeby jeden delikatnie zachodził na drugi
- W poprzek szynki układamy rybę i zwijamy w rulon
- Układamy w naczyniu żaroodpornym
- Pieczemy 12 min w piekarniku nagrzanym do 190 st. C
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.
Autor
Lista składników
- Dorsz atlantycki (świeży) (150 g)
- Szynka parmeńska (75 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Paleo lasagna
Piekarnik ustawiamy na 175 st. C z opcją grzania „góra-dół” Zaczynamy smażyć mięso W tym czasie siekamy cebulę, wyciskamy czosnek i dodajemy ze wszystkimi przyprawami do mięsa Po chwili dodajemy pomidory z puszki i podgrzewamy…
WIĘCEJ >Pasztet wieprzowy, z grzybami, warzywami i z dodatkiem marmolady z czerwonej cebuli słodzonej gruszką
Pasztet: Mięso wkładamy do garnka, zalewamy zimną wodą żeby zakryło mięso Marchew, pietruszkę, seler obieramy i dorzucamy do garnka Dodajemy pół łyżki soli i pół łyżeczki pieprzu Gotujemy 2 godziny Wyjmujemy mięso i warzywa żeby…
WIĘCEJ >Zrazy wieprzowe z żurawiną i duszonymi warzywami
Mięso kroimy na małe kawałki, żeby maszynce było łatwiej mielić Mielimy w maszynce do mięsa Solimy, pieprzymy Wyrabiamy/mieszamy ręką przez 2 min Formujemy wrzecionowaty wałek Warzywa obieramy i kroimy w kawałki, a kto potrafi, może…
WIĘCEJ >Placki z batatów
Batata obieramy Bierzemy miskę i trzemy go na tarce na grubych oczkach Dodajemy jajko i szczyptę soli Mieszamy Rozgrzewamy na patelni tłuszcz Nakładamy po łyżce ciasta na gorący tłuszcz Smażymy po 3 minuty z każdej…
WIĘCEJ >