fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Polędwica z dorsza zapiekana w szynce parmeńskiej

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c988da03b-39e5-4b69-90ac-9ba8411200c8-1
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Polędwica z dorsza zapiekana w szynce parmeńskiej

Przygotowanie

  • Polędwicę solimy i pieprzymy
  • Na desce kładziemy plastry szynki w taki sposób żeby jeden delikatnie zachodził na drugi
  • W poprzek szynki układamy rybę i zwijamy w rulon
  • Układamy w naczyniu żaroodpornym
  • Pieczemy 12 min w piekarniku nagrzanym do 190 st. C

Rady dietetyka

Pamiętaj, by sięgać po ryby jak najlepszej jakości – najlepiej te dziko żyjące w dużych akwenach morskich.

Dopasuj każdy składnik przepisu do swojej aktualnej diety oraz nietolerancji – zajrzyj w piktogramy.

Uwagi

Powyżej znajduje się powiązany przepis na smacznego dorsza.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 4
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 150 g polędwicy z dorsza (najlepiej w 2 kawałkach)
  • 5 plastrów szynki parmeńskiej (ok. 75 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Naczynie żaroodporne, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Francuski pâté z kurzej wątróbki

Poprzedniego wieczoru oprawiamy wątróbkę i zostawiamy na noc w lodówce w mleku kokosowym. Następnego dnia dokładnie osuszamy wątróbkę ręcznikiem papierowym. Smażymy boczek na patelni, aż będzie chrupiący i przekładamy na talerz. Na wytopionym tłuszczu smażymy…

WIĘCEJ >

Sałata z truskawkami, papają i łososiem

Na talerzu kładziemy sałatę, na niej szpinak i rukolę Papaję obieramy ze skóry i kroimy w małe kawałki Awokado obieramy i kroimy w paski Truskawki przekroić na połówki Pomidorki przekroić na połówki Pokrojone składniki kładziemy…

WIĘCEJ >

Schab faszerowany boczkiem i ogórkiem w sosie grzybowym z dynią i batatami

Dynię kroimy w plastry Boczek kroimy w kostkę Ogórki kroimy wzdłuż i jeszcze raz wzdłuż, uzyskamy 4 podłużne ćwiartki Każdy plaster schabu rozbijamy tłuczkiem na grubość 0,5 mm Lekko solimy i pieprzymy Nakładamy po równo…

WIĘCEJ >

Jaja z kiszoną kapustą

Jajka gotujemy na twardo ok. 5 minut Kapustę kiszoną kroimy na mniejsze kawałki Marchew trzemy na tarce o grubych oczkach Natkę pietruszki drobno siekamy Warzywa mieszany i podajemy z jajkami

WIĘCEJ >