logo
Szukaj
openclose
logo
Szukaj
Szukaj

Polędwica z dorsza zapiekana w szynce parmeńskiej

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c988da03b-39e5-4b69-90ac-9ba8411200c8

Polędwica z dorsza zapiekana w szynce parmeńskiej

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c988da03b-39e5-4b69-90ac-9ba8411200c8

Przygotowanie

  • Polędwicę solimy i pieprzymy
  • Na desce kładziemy plastry szynki w taki sposób żeby jeden delikatnie zachodził na drugi
  • W poprzek szynki układamy rybę i zwijamy w rulon
  • Układamy w naczyniu żaroodpornym
  • Pieczemy 12 min w piekarniku nagrzanym do 190 st. C

Autor

Gość Ajwen
Czas: do 30 minut
Składniki: 3
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 150 g polędwicy z dorsza (najlepiej w 2 kawałkach)
  • 5 plastrów szynki parmeńskiej
  • sól, pieprz

Potrzebny sprzęt

Naczynie żaroodporne, Piekarnik
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Podobne tematy

Zupa pomidorowa z warzywami (wegańska/wegetariańska)

Marchew, pietruszkę, cebulę i czosnek obrać  Wszystkie warzywa pokroić w kostkę Rozgrzewamy w garnku tłuszcz i wrzucamy pokrojone warzywa Podsmażamy (…)

WIĘCEJ >

Przepiórcze jaja smażone z kapustą pak choi

Masło rozgrzewamy na patelni. Wsypujemy kminek i chwilę go prażymy. Kapustę pak choi kroimy w kostkę, nastęnie wrzucamy na patelnię (…)

WIĘCEJ >

Zupa grzybowa (wegańska/wegetariańska)

Obieramy cebulę i czosnek, kroimy w kostkę Grzyby oczyszczamy (lub rozmrażamy), kroimy w kawałki W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę (…)

WIĘCEJ >

Miodowo – musztardowy tatar z łososia

Łososia drobno kroimy/siekamy nożem (można zmielić, ale lepiej się trochę nożem pobawić) Posiekanego łososia przekładamy do miseczki  Dodajemy miód, musztardę, (…)

WIĘCEJ >

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

FreshMail.pl
 

FreshMail.pl