fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Polędwica z dorsza zapiekana w szynce parmeńskiej

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c988da03b-39e5-4b69-90ac-9ba8411200c8-1
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Polędwica z dorsza zapiekana w szynce parmeńskiej

Przygotowanie

  • Polędwicę solimy i pieprzymy
  • Na desce kładziemy plastry szynki w taki sposób żeby jeden delikatnie zachodził na drugi
  • W poprzek szynki układamy rybę i zwijamy w rulon
  • Układamy w naczyniu żaroodpornym
  • Pieczemy 12 min w piekarniku nagrzanym do 190 st. C

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 4
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Dorsz atlantycki (świeży) (150 g)
  • Szynka parmeńska (75 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Naczynie żaroodporne, Piekarnik, Talerz

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Dorsz pieczony z natką pietruszki i warzywami

Nastawiamy piekarnik na 200 stopni. Do naczynia żaroodpornego wrzucamy pokrojone na ćwiartki warzywa i czosnek. Polewamy wszytko olejem, solimy i wstrząsamy, żeby wszytko się równo pokryło. Wkładamy do piekarnika na 30 min.  Rybę myjemy, osuszamy i nacinamy w…

WIĘCEJ >

Puree z cukinii z szynką dojrzewającą

Cukinię gotujemy do miękkości i blendujemy z solą i masłem Szynkę kroimy na kawałki i podsmażamy na suchej, rozgrzanej patelni przez około 1 minutę Pure podajemy posypane chrupiącą szynką

WIĘCEJ >

Curry z kalafiorem i cieciorką

Ciecierzycę dzień wcześniej zalewamy wodą i moczymy przez noc Drugiego dnia gotujemy ją na małym ogniu do miękkości (około 1-2 godziny) Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju kokosowym Po kilku minutach dodajemy ząbek…

WIĘCEJ >

Sałatka Caprese

Pomidora i mozzarellę kroimy w plastry Podajemy na talerzu i przekładamy z plastrami mozzarelli, listkami bazylii Skrapiamy oliwą z oliwek i olejem MCT Doprawiamy do smaku, ewentualnie polewamy octem balsamicznym

WIĘCEJ >