logo
Szukaj
openclose
logo
Szukaj
Szukaj

Polędwica z dorsza na szpinaku

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1-dz23-3-3

Polędwica z dorsza na szpinaku

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1-dz23-3-3

Przygotowanie

  • Dorsza posolić i popieprzyć
  • Położyć w naczyniu żaroodpornym
  • Dodać łyżkę tłuszczu
  • Wstawić do nagrzanego piekarnika 180 st. C na 20 min
  • W tym czasie obieramy i kroimy w kostkę cebulę z czosnkiem
  • W garnku rozgrzewamy łyżkę tłuszczu
  • Smażymy cebulę z czosnkiem przez 3-4 min na złoty kolor
  • Dodajemy szpinak, dusimy 3-4 min
  • Doprawiamy solą, pieprzem i gałką muszkatołową
  • Szpinak nakładamy na talerze, a na górę nakładamy rybę

Rady dietetyka

Na protokole autoimmunologicznym nie należy używać pieprzu i gałki muszkatołowej

Autor

Gość Ajwen
Czas: do 30 minut
Składniki: 7
Porcje: 2
Trudność: Średni

Lista składników

  • 2 filety z dorsza
  • 300 g zamrożonego szpinaku liściastego
  • 1 cebula
  • 1-2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki masła klarowanego lub oleju kokosowego
  • sól, pieprz
  • 2 szczypty gałki muszkatołowej

Potrzebny sprzęt

Garnek, Naczynie żaroodporne, Piekarnik
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Podobne tematy

Wątroba wieprzowa z grillowanymi warzywami

Paprykę kroimy na pół i każdą połówkę na 3 części Cukinię kroimy w plastry Marchew obieramy i kroimy w plastry (…)

WIĘCEJ >

Jogurt kokosowy

Mleko wlewamy do garnuszka Dodajemy żelatynę i mieszamy Mleko podgrzewamy do temp około 45 stopni, czyli trochę cieplejsze niż nasza (…)

WIĘCEJ >

Jaja poszetowe (po benydyktyńsku) z sosem anchois na mixie sałat i kiełków

Jajka poszetowe: Zagotować litr wody Wlać 50 ml octu i sól Zamieszać łyżką wrzątek Na wirującą wodę wybijać po kolei (…)

WIĘCEJ >

Koktajl mango

Mango i banana obieramy ze skóry i kroimy na drobne kawałki Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach (…)

WIĘCEJ >

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

FreshMail.pl
 

FreshMail.pl