Potrawka bakłażanowo- marchewkowa
Potrawka bakłażanowo- marchewkowa
Przygotowanie
- Rozgrzewamy masło na patelni.
- Podsmażamy pokrojone w paski mięso.
- W tym czasie obieramy marchewkę i bakłażana.
- Warzywa kroimy na drobne kawałki.
- Dorzucamy je na patelnię. Doprawiamy solą.
- Po około 10 minutach danie jest gotowe.
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.
Autor
Lista składników
- Bakłażan (120 g)
- Szynka wieprzowa (100 g)
- Marchew (świeża) (45 g)
- Prawdziwe masło (30 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Wątróbka kacza z jabłkami, cebulą i ziemniakami
Ziemniaki obrać i ugotować W czasie gdy ziemniaki się gotują przygotowujemy wątróbkę Cebulę obrać, pokroić w półksiężyce Jabłko przekroić na pół, usunąć gniazdo nasienne i pokroić w kostkę Rozgrzać tłuszcz na patelni Wątróbkę delikatnie położyć…
WIĘCEJ >Morele suszone z sarną zapiekane w boczku
Mięso mieliny w maszynce na standardowym sitku Morele kroimy w paski i mieszamy z mięsem Lekko solimy, pieprzymy i mieszamy Formujemy 5 kulek i zawijamy każdą w boczek Spinamy wykałaczką Układamy na blaszce lub naczyniu…
WIĘCEJ >Wytrawny gofr
Wszystkie składniki mieszamy na gładką masę i smażymy w rozgrzanej gofrownicy/ patelni do gofrów
WIĘCEJ >Spaghetti z warzyw z łososiem (z wywarem kostnym)
Łososia kroimy w paseczki Marchew, pietruszkę, cebulę, czosnek obrać Marchewkę, pietruszkę i cukinię pokroić wzdłuż na plastry i następnie każdy plaster wzdłuż na długie cienkie paski Cebulę i czosnek pokroić w półksiężyce W wysokiej patelni…
WIĘCEJ >