fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Potrawka bakłażanowo- marchewkowa

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cd51736ca-3251-4d43-8b4d-961aaca1769e
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Potrawka bakłażanowo- marchewkowa

Przygotowanie

  • Rozgrzewamy masło na patelni.
  • Podsmażamy pokrojone w paski mięso.
  • W tym czasie obieramy marchewkę i bakłażana. 
  • Warzywa kroimy na drobne kawałki.
  • Dorzucamy je na patelnię. Doprawiamy solą.
  • Po około 10 minutach danie jest gotowe.

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Autor

Maja Wlazły
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 5
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Bakłażan (120 g)
  • Szynka wieprzowa (100 g)
  • Marchew (świeża) (45 g)
  • Prawdziwe masło (30 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Nóż, Obieraczka do warzyw, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Wątróbka kacza z jabłkami, cebulą i ziemniakami

Ziemniaki obrać i ugotować W czasie gdy ziemniaki się gotują przygotowujemy wątróbkę Cebulę obrać, pokroić w półksiężyce Jabłko przekroić na pół, usunąć gniazdo nasienne i pokroić w kostkę Rozgrzać tłuszcz na patelni Wątróbkę delikatnie położyć…

WIĘCEJ >

Morele suszone z sarną zapiekane w boczku

Mięso mieliny w maszynce na standardowym sitku Morele kroimy w paski i mieszamy z mięsem Lekko solimy, pieprzymy i mieszamy Formujemy 5 kulek i zawijamy każdą w boczek Spinamy wykałaczką Układamy na blaszce lub naczyniu…

WIĘCEJ >

Wytrawny gofr

Wszystkie składniki mieszamy na gładką masę i smażymy w rozgrzanej gofrownicy/ patelni do gofrów

WIĘCEJ >

Spaghetti z warzyw z łososiem (z wywarem kostnym)

Łososia kroimy w paseczki Marchew, pietruszkę, cebulę, czosnek obrać Marchewkę, pietruszkę i cukinię pokroić wzdłuż na plastry i następnie każdy plaster wzdłuż na długie cienkie paski Cebulę i czosnek pokroić w półksiężyce W wysokiej patelni…

WIĘCEJ >