fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Potrawka bakłażanowo- marchewkowa

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cd51736ca-3251-4d43-8b4d-961aaca1769e
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Potrawka bakłażanowo- marchewkowa

Przygotowanie

  • Rozgrzewamy masło na patelni.
  • Podsmażamy pokrojone w paski mięso.
  • W tym czasie obieramy marchewkę i bakłażana. 
  • Warzywa kroimy na drobne kawałki.
  • Dorzucamy je na patelnię. Doprawiamy solą.
  • Po około 10 minutach danie jest gotowe.

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik przepisu można dopasować do swojego planu żywienia oraz nietolerancji.

Uwagi

Możesz przygotować podobną, równie smaczną potrawkę z bakłażana – szukaj jej w powiązanych przepisach.

Autor

Maja Wlazły
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 5
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • ½ bakłażana (120 g)
  • 1 marchewka (60 g)
  • 2 łyżki masła (40 g)
  • 100 g mięsa wieprzowego z szynki
  • Sól kłodawska (3 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Nóż, Obieraczka do warzyw, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Skrzydełka musztardowe

Skrzydełka myjemy i układamy w misce Wszystkie składniki na marynatę mieszamy razem Wlewamy do miski ze skrzydełkami Odstawiamy na kilka godz. do lodówki Po czasie marynowania, nagrzewamy piekarnik do temp. 200 st. C Pieczemy skrzydełka…

WIĘCEJ >

Pasta marchewkowo-daktylowa

Marchewkę obieramy i trzemy na tarce na dużych oczkach Daktyle kroimy w cienkie paski Cebulę obieramy i kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i przesmażamy cebulę przez 2-3 min Dodajemy marchewkę i daktyle Podsmażamy…

WIĘCEJ >

Bakłażany faszerowane piersią z kurczaka

Włączamy piekarnik na opcję grzania z góry i dołu, 180 C. Pierś z kurczaka kroimy w drobną kostkę, mieszamy w misce z oregano i kurkumą. Podsmażamy na patelni. Cebulę kroimy i dodajemy pod koniec smażenia…

WIĘCEJ >

Krewetki na „ryżu” z korzenia pietruszki

Pietruszkę obrać i w malakserze lub jakimkolwiek blenderze z nożem posiekać na „ziarenka” przypominające wielkością ziarna ryżu. Na średniej patelni rozgrzać dwie czubate łyżki oleju kokosowego extra virgin. Kiedy olej jest rozgrzany, dodać pietruszkę. Zmniejszyć…

WIĘCEJ >