fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Potrawka bakłażanowo- marchewkowa

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cd51736ca-3251-4d43-8b4d-961aaca1769e

Potrawka bakłażanowo- marchewkowa

Przygotowanie

  • Rozgrzewamy masło na patelni.
  • Podsmażamy pokrojone w paski mięso.
  • W tym czasie obieramy marchewkę i bakłażana. 
  • Warzywa kroimy na drobne kawałki.
  • Dorzucamy je na patelnię. Doprawiamy solą.
  • Po około 10 minutach danie jest gotowe.

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik przepisu można dopasować do swojego planu żywienia oraz nietolerancji.

Uwagi

Możesz przygotować podobną, równie smaczną potrawkę z bakłażana – szukaj jej w powiązanych przepisach.

Autor

Maja Wlazły
Czas: do 30 minut
Składniki: 5
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • ½ bakłażana (120 g)
  • 1 marchewka (60 g)
  • 2 łyżki masła (40 g)
  • 100 g mięsa wieprzowego z szynki
  • Sól kłodawska (3 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Nóż, Obieraczka do warzyw, Patelnia
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Grillowany z boczkiem burger Ajwen

Cebulę kroimy w kostkę Wołowinę zmielić w maszynce do mięsa na sitku o średnich oczkach Do mięsa dodajemy sól, pieprz i cebulę Mieszamy dokładnie, aż masa mięsna stanie się jednolita Formujemy z mięsa okrągłego burgera…

WIĘCEJ >

Stek z rostbefu z warzywami grillowanymi i ziemniakami

Kalarepę obieramy i kroimy w plastry Cykorię myjemy i kroimy w plastry Cebulę kroimy w krążki Ziemniaki myjemy, solimy, wkładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy w piekarniku w temp. 200 st. C przez 30 min…

WIĘCEJ >

Sałata rzymska z suszonymi pomidorami, jajkiem i płatkami migdałów

Sałatę dokładnie opłukać, osuszyć ręcznikiem papierowym. Porwać na kawałki. Ułożyć na talerzu, skropić oliwą. Pomidory pokroić w paski. Na sałacie ułożyć pomidory, oliwki, połówki jajek i posypać płatkami migdałowymi.

WIĘCEJ >

Shoarma wieprzowa

Polędwiczkę kroimy na małe kawałki, a paprykę w słupki i przekładamy do miski. Do mięsa z warzywami dodajemy przyprawy i oliwę. Rozgrzewamy patelnię i smażymy zawartość miski przez 15 minut.

WIĘCEJ >