fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Potrawka bakłażanowo- marchewkowa

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cd51736ca-3251-4d43-8b4d-961aaca1769e

Potrawka bakłażanowo- marchewkowa

Przygotowanie

  • Rozgrzewamy masło na patelni.
  • Podsmażamy pokrojone w paski mięso.
  • W tym czasie obieramy marchewkę i bakłażana. 
  • Warzywa kroimy na drobne kawałki.
  • Dorzucamy je na patelnię. Doprawiamy solą.
  • Po około 10 minutach danie jest gotowe.

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik przepisu można dopasować do swojego planu żywienia oraz nietolerancji.

Uwagi

Możesz przygotować podobną, równie smaczną potrawkę z bakłażana – szukaj jej w powiązanych przepisach.

Autor

Maja Wlazły
Czas: do 30 minut
Składniki: 5
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • ½ bakłażana (120 g)
  • 1 marchewka (60 g)
  • 2 łyżki masła (40 g)
  • 100 g mięsa wieprzowego z szynki
  • Sól kłodawska (3 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Obieraczka do warzyw, Patelnia
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Perliczka faszerowana rydzami z purée marchewkowo – estragonowym

Rydze oczyszczamy lub rozmrażamy i kroimy w paski lub kostkę Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy łyżkę tłuszczu Wrzucamy grzyby Zasmażamy 3 min Wrzucamy cebulę z czosnkiem Zasmażamy 2 min…

WIĘCEJ >

Mix sałat z makrelą i awokado

Sałaty rozłożyć na talerzu Pomidorki pokroić na połówki Awokado obrać i pokroić w paski Paprykę pokroić w paseczki Wszystkie pokrojone składniki ułożyć na sałatach Makrelę obrać ze skóry, wyjąć ości i położyć na sałatach Dodać…

WIĘCEJ >

Dorsz zapiekany w sosie beszamelowo-brokułowym

Przygotowujemy filety z ryby. Płuczemy je i osuszamy, a następnie układamy w naczyniu żaroodpornym, posypujemy solą i smarujemy z wierzchu olejem z awokado. Piekarnik z funkcją grilla rozgrzewamy do 180 stopni. Rosół podgrzewamy razem z…

WIĘCEJ >

Parówki drobiowe

Parówki włożyć do wrzącej wody, parzyć 5 min

WIĘCEJ >