Potrawka bakłażanowo- marchewkowa
Potrawka bakłażanowo- marchewkowa
Przygotowanie
- Rozgrzewamy masło na patelni.
- Podsmażamy pokrojone w paski mięso.
- W tym czasie obieramy marchewkę i bakłażana.
- Warzywa kroimy na drobne kawałki.
- Dorzucamy je na patelnię. Doprawiamy solą.
- Po około 10 minutach danie jest gotowe.
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik przepisu można dopasować do swojego planu żywienia oraz nietolerancji.
Uwagi
Możesz przygotować podobną, równie smaczną potrawkę z bakłażana – szukaj jej w powiązanych przepisach.
Autor
Lista składników
- ½ bakłażana (120 g)
- 1 marchewka (60 g)
- 2 łyżki masła (40 g)
- 100 g mięsa wieprzowego z szynki
- Sól kłodawska (3 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Gulasz warzywny
Cukinię kroimy w paski lub kostkę Paprykę kroimy w paski Pomidora kroimy w kostkę Marchew, pietruszkę i seler obieramy i kroimy w kostkę Cebulę i czosnek, obieramy i kroimy w kostkę Świeże oregano siekamy nożem…
WIĘCEJ >Jajecznica na smalcu gęsim
Na patelni rozpuszczamy smalec Wybijamy jajka Mieszamy do uzyskania odpowiedniego ścięcia
WIĘCEJ >Gęś z wolnowaru
Gęś kładziemy na desce Wycinamy piersi z skórą, odcinamy nogi Korpus z skrzydłami zostawiamy sobie na rosół lub mrozimy do późniejszego wykorzystania Piersi i nogi solimy, pieprzymy, nacieramy ręką Marchew, pietruszkę, cebulę i czosnek obieramy…
WIĘCEJ >