fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Salsa pomidorowa

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cfcebfab9-ca90-4bb6-9257-0146de21db50

Salsa pomidorowa

Przygotowanie

  • Pomidorki myjemy i kroimy w ćwiartki
  • Dodajemy posiekane zioła, szczyptę soli, a następnie skrapiamy sokiem z cytryny i oliwą

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu uwzględnić w swojej aktualnej diecie – więcej informacji znajduje się w piktogramach.

Uwagi

Możesz przygotować tego typu salsę, która znajduje się w powiązanych przepisach.

Autor

Maja Wlazły
Czas: do 15 minut
Składniki: 6
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 3 garście pomidorków koktajlowych (300 g)
  • 1 garść mięty (2 g)
  • 1 garść kolendry (1 g)
  • Sok z 1 cytryny (80 g)
  • 2 łyżki oliwy z oliwek extra virgin (20 ml)
  • Sól kłodawska (3 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Nóż
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Komosanka cynamonowo-czekoladowa

Komosę gotujemy do miękkości Mieszamy co jakiś czas, aby nie przywarła do dna W międzyczasie kroimy na kawałki banana i umieszczamy w misie blendera Dodajemy daktyle, cynamon, kakao i/lub karob, mleko i wszystko miksujemy do…

WIĘCEJ >

Kolorowa sałatka

Liście roszponki umieszczamy w misce. Papryki i pomidora kroimy w kostkę. Warzywa umieszczamy razem w misce. Polewamy octem jabłkowym i olejem lnianym. Posypujemy przyprawami i mieszamy.

WIĘCEJ >

Smoothie zielone z żółtkami

Wszystkie składniki miksujemy

WIĘCEJ >

Zupa koktajlowa

Nagrzewamy piekarnik do 200 st. C. Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia wykładamy pomidorki i pieczemy przez 15 minut. Podgrzewamy bulion i wkładamy do niego podpieczone pomidory i przyprawy. Całość blendujemy i gotujemy jeszcze przez…

WIĘCEJ >