Salsa pomidorowa
Salsa pomidorowa
Przygotowanie
- Pomidorki myjemy i kroimy w ćwiartki
- Dodajemy posiekane zioła, szczyptę soli, a następnie skrapiamy sokiem z cytryny i oliwą
Rady dietetyka
Pamiętaj, by każdy składnik przepisu uwzględnić w swojej aktualnej diecie – więcej informacji znajduje się w piktogramach.
Uwagi
Możesz przygotować tego typu salsę, która znajduje się w powiązanych przepisach.
Autor
Maja Wlazły
Czas: do 15 minut
Składniki: 6
Porcje: 1
Trudność: Łatwy
Lista składników
- 3 garście pomidorków koktajlowych (300 g)
- 1 garść mięty (2 g)
- 1 garść kolendry (1 g)
- Sok z 1 cytryny (80 g)
- 2 łyżki oliwy z oliwek extra virgin (20 ml)
- Sól kłodawska (3 g)
Potrzebny sprzęt
Bez specjalnego sprzętu, Deska, Nóż
Podobne tematy
Budyń kasztanowo – kokosowy
Około ¼ szklanki mleka kokosowego odlewamy do jakiejś miseczki Do odlanego mleka dodajemy mąkę kasztanową, cały czas mieszając Resztę mleka wlewamy do garnuszka i zagotowujemy Na gotujące się mleko powoli wlewamy rozmieszaną z mlekiem mąkę…
WIĘCEJ >Dyniowe kulki mocy
Orzechy laskowe moczymy przez noc, następnie odsączamy i odstawiamy do wyschnięcia. Daktyle zalewamy gorącą wodą. Wszystkie składniki oprócz masła z nerkowców (jeśli używamy) blendujemy na gładką masę. Formujemy małe kulki do środka wkładając po pół…
WIĘCEJ >