Salsa meksykańska
Salsa meksykańska
Przygotowanie
- Warzywa kroimy w drobną kostkę, mieszamy z przyprawami i polewamy sokiem z cytryny.
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Salsę możesz podać w bezglutenowej tortilli (powiązane przepisy).
Autor
Lista składników
- Papryka czerwona (345 g)
- Papryka żółta (100 g)
- Sok z cytryny (20 g)
- Chili (20 g)
- Kmin rzymski (1 g)
- Kolendra suszona (1 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Warzywa z kurkumą
Warzywa obieramy i tniemy obieraczką, aby uzyskać wstążki. Wrzucamy na patelnię, podlewamy wodą i dusimy pod przykryciem ok 2-4 minut a następnie odkładamy na talerz. Na patelni rozgrzewamy olej kokosowy i dodajemy przyprawy Smażymy chwilę…
WIĘCEJ >Chili con carne z jelenia
Mięso kroimy na małe kawałki, żeby maszynka do mięsa miała łatwiej Mielimy mięso na standardowym sitku Paprykę kroimy w kostkę Marchew obieramy i kroimy w kostkę Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę Cukinię…
WIĘCEJ >Imbirowy makaron warzywny w sosie z gęsi
Marchew, selera i pietruszkę obrać, pokroić nożem karbowanym lub zwykłym. Tniemy wzdłuż cienkie plastry, a następnie tniemy je w cienkie paski-makaron. Rzodkiew i cukinię przepuszczamy przez spiromat i uzyskujemy makaron Imbir kroimy drobno Pocięte warzywa…
WIĘCEJ >