Salsa meksykańska
Salsa meksykańska
Przygotowanie
- Warzywa kroimy w drobną kostkę, mieszamy z przyprawami i polewamy sokiem z cytryny.
Rady dietetyka
Pamiętaj, by każdy składnik przepisu dopasować do swojego aktualnego sposobu żywienia oraz nietolerancji.
Uwagi
Salsę możesz podać w bezglutenowej tortilli (powiązane przepisy).
Autor
Lista składników
- 1½ papryki czerwonej (345 g)
- ½ papryki żółtej (100 g)
- 1 papryczka chili (20 g)
- ½ łyżeczki kuminu (1 g)
- ½ łyżeczki kolendry mielonej (1 g)
- Sok z ½ cytryny (40 g)
- Pieprz czarny (3 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Szparagi na miksie sałat
Sałaty układamy na talerzu Pomidorki przekrawamy na połówki i kładziemy na sałacie Cebulę rozdzielamy na krążki i kładziemy na sałacie Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Szparagi przekrawamy na pół lub na 3 części i podsmażamy na…
WIĘCEJ >Filet z kurczaka z mozzarellą i pomidorami
Włączamy piekarnik i ustawiamy na 180 st. C Pierś lekko rozbijamy tłuczkiem do mięsa Solimy i pieprzymy Rozgrzewamy na patelni tłuszcz Smażymy kurczaka po 3 min z każdej strony Przekładamy mięso na naczynie do zapiekania…
WIĘCEJ >Owsianka z jogurtem i z jagodami
Płatki owsiane zagotowujemy w małej ilości wody Mieszamy z jogurtem kokosowym Odstawiamy na 10 minut Po ostudzeniu dodajemy jagody Opcjonalnie dekorujemy posiekanymi listkami mięty
WIĘCEJ >Zupa krem z dyni (wegańka/wegetariańska)
Dynię kroimy w kostkę Cebulę obieramy i kroimy w kostkę W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę, podsmażamy 2-3 min Dodajemy dynię, podsmażamy 4-5 min Zalewamy bulionem Gotujemy 20 min na średnim ogniu Dodajemy cynamon Miksujemy…
WIĘCEJ >