fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Bezglutenowe tortille

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c49d4b953-3d48-4b9f-98b6-8fb84e3edfb8

Bezglutenowe tortille

Przygotowanie

  • Wszystkie składniki mieszamy trzepaczką na jednolitą masę.
  • Na patelni rozgrzewamy masło, a po chwili wlewamy połowę masy naleśnikowej i smażymy z dwóch stron.
  • Czynność powtarzamy z resztą masy.
  • Nasze tortille możemy wypełnić np. meksykańską salsą.

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik przepisu można dopasować do swojego sposobu żywienia oraz nietolerancji.

Uwagi

Przepis na salse znajdziecie w podpiętych, powiązanych przepisach.

Autor

Maja Wlazły
Czas: do 15 minut
Składniki: 5
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 2 jaja kurze roz. M (ok. 102 g)
  • 50 g śmietanki kokosowej lub gęstej części z schłodzonej puszki mleka kokosowego
  • 50 g aminokwasów kokosowych
  • 2 łyżki mąki teff (30 g)
  • 2-3 łyżki masła klarowanego do smażenia (45 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Patelnia, Rózga kuchenna
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Wegetariański rosół

Marchewkę, pietruszkę i selera dokładnie szorujemy, nie obieramy i wkładamy do dużego garnka Umytą cebulę obieramy, łupiny przekładamy do garnka (dodadzą pięknego koloru), a wnętrze cebul kroimy na pół i każdą opalamy nad ogniem kuchenki do…

WIĘCEJ >

Rolki z bakłażana z twarożkiem z orzechów włoskich

Twarożek: Dzień wcześniej namaczamy orzechy w zimnej wodzie (tylko żeby je zakryło) Na drugi dzień odlewamy tą wodę Dodajemy do orzechów miód, sok wyciśnięty z dwóch cytryn Lekko solimy i pieprzymy Miksujemy blenderem ręcznym lub…

WIĘCEJ >

Mini serniczki z nerkowców na kokosowym spodzie z czekoladą

Spód: Daktyle zalewamy wrzątkiem Odstawiamy na 10 min Miksujemy blenderem Mieszamy z wiórkami i tłuszczem Powinna nam wyjść taka klejąca masa Moczymy dłoń w wodzie (ciasto się nie będzie kleić) Nakładamy ciasto do foremek Foremki…

WIĘCEJ >

Krem brokułowy (wegański / wegetariański)

Bulion wlewamy do garnka Wrzucamy pokrojony brokuł Gotujemy 15 min Cebulę obieramy, kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Smażymy cebulę około 3 minut na średnim ogniu Dorzucamy przesmażoną cebulę do garnka Miksujemy blenderem Doprawiamy…

WIĘCEJ >