fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Bezglutenowe tortille

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c49d4b953-3d48-4b9f-98b6-8fb84e3edfb8
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Bezglutenowe tortille

Przygotowanie

  • Wszystkie składniki mieszamy trzepaczką na jednolitą masę.
  • Na patelni rozgrzewamy masło, a po chwili wlewamy połowę masy naleśnikowej i smażymy z dwóch stron.
  • Czynność powtarzamy z resztą masy.
  • Nasze tortille możemy wypełnić np. meksykańską salsą.

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik przepisu można dopasować do swojego sposobu żywienia oraz nietolerancji.

Uwagi

Przepis na salse znajdziecie w podpiętych, powiązanych przepisach.

Autor

Maja Wlazły
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 15 minut
Składniki: 5
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 2 jaja kurze roz. M (ok. 102 g)
  • 50 g śmietanki kokosowej lub gęstej części z schłodzonej puszki mleka kokosowego
  • 50 g aminokwasów kokosowych
  • 2 łyżki mąki teff (30 g)
  • 2-3 łyżki masła klarowanego do smażenia (45 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Patelnia, Rózga kuchenna

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Surówka z czerwonej kapusty z granatem

Kapustę posiekać na bardzo cienkie paski, przełożyć do dużej miski i obsypać solą. W tym czasie posiekać bardzo drobno pietruszkę oraz pokroić morele, dodać do kapusty i wszystko porządnie wymieszać. W szklance wymieszać składniki sosu…

WIĘCEJ >

Prosty pasztet

Włączamy piekarnik i ustawiamy temp. 170 st C Czosnek obieramy Obieramy mięso z kości Mięso i warzywa przepuszczamy przez maszynkę do mielenia mięsa Do zmielonej masy dodajemy trochę soli i pieprzu Dodajemy majeranek Mieszamy bardzo…

WIĘCEJ >

Chleb gryczany na zakwasie – własnej roboty

Kaszę płuczemy na sicie pod strumieniem bieżącej zimnej wody Przekładamy kaszę do garnka, w taki sposób, żeby poziom był centymetr wyżej Mieszamy Zostawiamy tak na minimum 8 godz. (najlepiej na noc) Po tym czasie mieszamy…

WIĘCEJ >

Paleo mizeria

Ogórka myjemy, obieramy i kroimy w cienkie plasterki. Dodajemy dwie łyżki śmietanki kokosowej (może być też górna warstwa ze schłodzonej puszki mleka kokosowego). Ogórek dokładnie mieszamy ze śmietanką i dopraiwamy dwoma szczyptami soli i pieprzu….

WIĘCEJ >