fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Bezglutenowe tortille

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c49d4b953-3d48-4b9f-98b6-8fb84e3edfb8

Bezglutenowe tortille

Przygotowanie

  • Wszystkie składniki mieszamy trzepaczką na jednolitą masę.
  • Na patelni rozgrzewamy masło, a po chwili wlewamy połowę masy naleśnikowej i smażymy z dwóch stron.
  • Czynność powtarzamy z resztą masy.
  • Nasze tortille możemy wypełnić np. meksykańską salsą.

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik przepisu można dopasować do swojego sposobu żywienia oraz nietolerancji.

Uwagi

Przepis na salse znajdziecie w podpiętych, powiązanych przepisach.

Autor

Maja Wlazły
Czas: do 15 minut
Składniki: 5
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 2 jaja kurze roz. M (ok. 102 g)
  • 50 g śmietanki kokosowej lub gęstej części z schłodzonej puszki mleka kokosowego
  • 50 g aminokwasów kokosowych
  • 2 łyżki mąki teff (30 g)
  • 2-3 łyżki masła klarowanego do smażenia (45 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Patelnia, Rózga kuchenna
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Tatar z dorsza

Z ryby należy zdjąć skórę, położyć filet na desce skórą w dół, ostrym cienkim nożem naciąć delikatnie między skórą a mięsem i prowadząc nóż poziomo na desce – można skórę odcinać po kawałku; można również…

WIĘCEJ >

Zupa szparagowa

Szparagi obieramy, kroimy w małe kawałki i gotujemy łupiny w rosole przez 15 min Przecedzamy wywar Do gotowego wywaru dodajemy szparagi  Wyciskamy sok z cytryny Cebulę obieramy, kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i…

WIĘCEJ >

Zupa marchewkowa

Cebulę obieramy i kroimy w kostkę Marchew obieramy kroimy w plasterki W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę, zasmażamy 2 min Dorzucamy pokrojoną marchewkę Zasmażamy 2 min Zalewamy bulionem Gotujemy 30 min Miksujemy blenderem Doprawiamy solą…

WIĘCEJ >

Koktajl brzoskwiniowy

Płuczemy sałatę, brzoskwinie i maliny Brzoskwinie kroimy na pół i wyciągamy pestki Składniki umieszczamy w blenderze Do składników dolewamy 2 szklanki wody Blendujemy

WIĘCEJ >