fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Zupa tajska z kurczakiem i mango

Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Tagi

Zupa tajska z kurczakiem i mango

zupa-z-mango.jpg

Jak oszczędnie gospodarować produktami w kuchni i z jednego dania przygotować wiele innych pyszności? Sprawdź, jak przygotować tajską zupę z mango.

Zupa tajska z kurczakiem i mango

Czas wykonania: 30 minut

Składniki (na 4 porcje):

  • 500 ml rosołu
  • 1 mango
  • 1 filet z kurczaka
  • 100 ml mleka kokosowego
  • 1 cebula
  • 1/4 pora
  • łyżka posiekanej kolendry
  • 1 cm korzenia imbiru
  • sól, pieprz
  • 1 łyżka masła klarowanego, oleju kokosowego lub smalcu

Sposób przygotowania:

  • Kurczaka dajemy do rosołu i zaczynamy gotować na małym ogniu przez pół godziny.
  • Obieramy cebulę i por i kroimy w półksiężyce.
  • Na patelni rozgrzewamy łyżkę tłuszczu i smażymy cebulę i por przez 2 minuty i dodajemy do zupy.
  • Mango obieramy, kroimy w kostkę i dodajemy do zupy.
  • Dolewamy mleko kokosowe.
  • Imbir obieramy, drobno siekamy i dodajemy do zupy.
  • Wyjmujemy kurczaka, kroimy w kostkę lub paski i dodajemy do zupy.
  • Doprawiamy solą i pieprzem.
  • Dodajemy kolendrę, mieszamy i nakładamy na talerze.

Uwagi:

  • Przy AIP nie dodajemy pieprzu

Chcesz się nauczyć gotować? Sprawdź:

Prawa autorskie – zapoznaj się!

Autor



Paweł Jackowski

Jak oszczędnie gospodarować produktami w kuchni i z jednego dania przygotować wiele innych pyszności? Sprawdź, jak przygotować tajską zupę z mango.

Zupa tajska z kurczakiem i mango

Czas wykonania: 30 minut

Składniki (na 4 porcje):

  • 500 ml rosołu
  • 1 mango
  • 1 filet z kurczaka
  • 100 ml mleka kokosowego
  • 1 cebula
  • 1/4 pora
  • łyżka posiekanej kolendry
  • 1 cm korzenia imbiru
  • sól, pieprz
  • 1 łyżka masła klarowanego, oleju kokosowego lub smalcu

Sposób przygotowania:

  • Kurczaka dajemy do rosołu i zaczynamy gotować na małym ogniu przez pół godziny.
  • Obieramy cebulę i por i kroimy w półksiężyce.
  • Na patelni rozgrzewamy łyżkę tłuszczu i smażymy cebulę i por przez 2 minuty i dodajemy do zupy.
  • Mango obieramy, kroimy w kostkę i dodajemy do zupy.
  • Dolewamy mleko kokosowe.
  • Imbir obieramy, drobno siekamy i dodajemy do zupy.
  • Wyjmujemy kurczaka, kroimy w kostkę lub paski i dodajemy do zupy.
  • Doprawiamy solą i pieprzem.
  • Dodajemy kolendrę, mieszamy i nakładamy na talerze.

Uwagi:

  • Przy AIP nie dodajemy pieprzu

Chcesz się nauczyć gotować? Sprawdź:

Prawa autorskie – zapoznaj się!

Autor

Paweł Jackowski
10 października 2016

Tagi

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Jak naostrzyć nóż?

Czy wiesz, jak naostrzyć nóż? Sprawdź, jak zrobi to szybko i sprawnie. Proste rzeczy bywają czasem bardzo trudne. Podobnie jest z ostrzeniem noży. Czy wiesz, jak powinno się to robić? Jeśli nie, koniecznie obejrzyj film…

WIĘCEJ >

Zioła w diecie paleo

Szef kuchni Paweł Jackowski opowiada o ziołach, których używa podczas przygotowywania dań zgodnych z dietą paleo, oraz pokazuje, jak je prawidłowo przechowywać. Chcesz się nauczyć gotować? Sprawdź: Potrawy z ryb i owoców morza Potrawy z…

WIĘCEJ >

Dużo warzyw – co z nimi zrobić?

Mamy dużo warzyw, bo albo tyle kupiliśmy, albo zostaliśmy obdarowani przez życzliwych działkowców. Z części zrobiliśmy jeden, drugi, trzeci posiłek, ale co dalej? Co zrobić z pozostałymi warzywami? Mamy kilka podpowiedzi. Jest na to kilka…

WIĘCEJ >

Topinambur – właściwości i przepisy

Topinambur to korzeń rośliny zwanej słonecznikiem bulwiastym. Do Europy dostał się dzięki odkryciom geograficznym, a do naszego pięknego kraju przyjechał na początku 1700 roku. W czasach prekolumbijskich uprawiali go Indianie Ameryki Północnej z plemienia Topinamboore….

WIĘCEJ >