fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Zupa tajska z kurczakiem i mango

Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider

Tagi

Zupa tajska z kurczakiem i mango

zupa-z-mango.jpg

Jak oszczędnie gospodarować produktami w kuchni i z jednego dania przygotować wiele innych pyszności? Sprawdź, jak przygotować tajską zupę z mango.

Zupa tajska z kurczakiem i mango

Czas wykonania: 30 minut

Składniki (na 4 porcje):

  • 500 ml rosołu
  • 1 mango
  • 1 filet z kurczaka
  • 100 ml mleka kokosowego
  • 1 cebula
  • 1/4 pora
  • łyżka posiekanej kolendry
  • 1 cm korzenia imbiru
  • sól, pieprz
  • 1 łyżka masła klarowanego, oleju kokosowego lub smalcu

Sposób przygotowania:

  • Kurczaka dajemy do rosołu i zaczynamy gotować na małym ogniu przez pół godziny.
  • Obieramy cebulę i por i kroimy w półksiężyce.
  • Na patelni rozgrzewamy łyżkę tłuszczu i smażymy cebulę i por przez 2 minuty i dodajemy do zupy.
  • Mango obieramy, kroimy w kostkę i dodajemy do zupy.
  • Dolewamy mleko kokosowe.
  • Imbir obieramy, drobno siekamy i dodajemy do zupy.
  • Wyjmujemy kurczaka, kroimy w kostkę lub paski i dodajemy do zupy.
  • Doprawiamy solą i pieprzem.
  • Dodajemy kolendrę, mieszamy i nakładamy na talerze.

Uwagi:

  • Przy AIP nie dodajemy pieprzu

Chcesz się nauczyć gotować? Sprawdź:

Prawa autorskie – zapoznaj się!

Autor



Paweł Jackowski

Jak oszczędnie gospodarować produktami w kuchni i z jednego dania przygotować wiele innych pyszności? Sprawdź, jak przygotować tajską zupę z mango.

Zupa tajska z kurczakiem i mango

Czas wykonania: 30 minut

Składniki (na 4 porcje):

  • 500 ml rosołu
  • 1 mango
  • 1 filet z kurczaka
  • 100 ml mleka kokosowego
  • 1 cebula
  • 1/4 pora
  • łyżka posiekanej kolendry
  • 1 cm korzenia imbiru
  • sól, pieprz
  • 1 łyżka masła klarowanego, oleju kokosowego lub smalcu

Sposób przygotowania:

  • Kurczaka dajemy do rosołu i zaczynamy gotować na małym ogniu przez pół godziny.
  • Obieramy cebulę i por i kroimy w półksiężyce.
  • Na patelni rozgrzewamy łyżkę tłuszczu i smażymy cebulę i por przez 2 minuty i dodajemy do zupy.
  • Mango obieramy, kroimy w kostkę i dodajemy do zupy.
  • Dolewamy mleko kokosowe.
  • Imbir obieramy, drobno siekamy i dodajemy do zupy.
  • Wyjmujemy kurczaka, kroimy w kostkę lub paski i dodajemy do zupy.
  • Doprawiamy solą i pieprzem.
  • Dodajemy kolendrę, mieszamy i nakładamy na talerze.

Uwagi:

  • Przy AIP nie dodajemy pieprzu

Chcesz się nauczyć gotować? Sprawdź:

Prawa autorskie – zapoznaj się!

Autor

Paweł Jackowski
10 października 2016

Tagi

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Grasica – co z nią zrobić?

Grasica zalicza się do podrobów. Jest to organ dokrewny młodych ssaków, który zanika wraz z wiekiem. U ludzi grasica zaczyna się zmniejszać i zanikać po 3. roku życia. Jest ona odpowiedzialna za wzrost, zdolności rozrodcze…

WIĘCEJ >

Jak obrać dynię?

Jak obrać dynię? Niby wydaje się to proste, a pewnie wiele razy zastanawiałeś się, jak zrobić to szybko o sprawnie. Sprawdź, jak radzi sobie z tym Paweł Jackowski i jakie daje wskazówki. Sezon dyniowy co…

WIĘCEJ >

Jak oczyszczać mięso?

Szef kuchni Paweł Jackowski opowiada o tym, jak oczyszczać mięso ze zgrubień, tłuszczu czy ścięgien. Niby proste, a jednak nie każdy zdaje sobie sprawę z tego, jakie to ważne podczas przygotowania posiłku i jak to…

WIĘCEJ >

Gyros z kurczaka

Gyros z kurczaka – jak go przyrządzić? Szef kuchni Paweł Jackowski daje proste wskazówki, opowiada o sposobach na oszczędność i o trybowaniu mięsa. Poza tym pokazuje, jak można wykorzystać resztki. Chcesz się nauczyć gotować? Sprawdź:…

WIĘCEJ >