fbpx
logo
Szukaj
open close

Zupa tajska z kurczakiem i mango

Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Tagi

Zupa tajska z kurczakiem i mango

zupa-z-mango.jpg

Jak oszczędnie gospodarować produktami w kuchni i z jednego dania przygotować wiele innych pyszności? Sprawdź, jak przygotować tajską zupę z mango.

Zupa tajska z kurczakiem i mango

Czas wykonania: 30 minut

Składniki (na 4 porcje):

  • 500 ml rosołu
  • 1 mango
  • 1 filet z kurczaka
  • 100 ml mleka kokosowego
  • 1 cebula
  • 1/4 pora
  • łyżka posiekanej kolendry
  • 1 cm korzenia imbiru
  • sól, pieprz
  • 1 łyżka masła klarowanego, oleju kokosowego lub smalcu

Sposób przygotowania:

  • Kurczaka dajemy do rosołu i zaczynamy gotować na małym ogniu przez pół godziny.
  • Obieramy cebulę i por i kroimy w półksiężyce.
  • Na patelni rozgrzewamy łyżkę tłuszczu i smażymy cebulę i por przez 2 minuty i dodajemy do zupy.
  • Mango obieramy, kroimy w kostkę i dodajemy do zupy.
  • Dolewamy mleko kokosowe.
  • Imbir obieramy, drobno siekamy i dodajemy do zupy.
  • Wyjmujemy kurczaka, kroimy w kostkę lub paski i dodajemy do zupy.
  • Doprawiamy solą i pieprzem.
  • Dodajemy kolendrę, mieszamy i nakładamy na talerze.

Uwagi:

  • Przy AIP nie dodajemy pieprzu

Chcesz się nauczyć gotować? Sprawdź:

Prawa autorskie – zapoznaj się!

Autor



Paweł Jackowski

Jak oszczędnie gospodarować produktami w kuchni i z jednego dania przygotować wiele innych pyszności? Sprawdź, jak przygotować tajską zupę z mango.

Zupa tajska z kurczakiem i mango

Czas wykonania: 30 minut

Składniki (na 4 porcje):

  • 500 ml rosołu
  • 1 mango
  • 1 filet z kurczaka
  • 100 ml mleka kokosowego
  • 1 cebula
  • 1/4 pora
  • łyżka posiekanej kolendry
  • 1 cm korzenia imbiru
  • sól, pieprz
  • 1 łyżka masła klarowanego, oleju kokosowego lub smalcu

Sposób przygotowania:

  • Kurczaka dajemy do rosołu i zaczynamy gotować na małym ogniu przez pół godziny.
  • Obieramy cebulę i por i kroimy w półksiężyce.
  • Na patelni rozgrzewamy łyżkę tłuszczu i smażymy cebulę i por przez 2 minuty i dodajemy do zupy.
  • Mango obieramy, kroimy w kostkę i dodajemy do zupy.
  • Dolewamy mleko kokosowe.
  • Imbir obieramy, drobno siekamy i dodajemy do zupy.
  • Wyjmujemy kurczaka, kroimy w kostkę lub paski i dodajemy do zupy.
  • Doprawiamy solą i pieprzem.
  • Dodajemy kolendrę, mieszamy i nakładamy na talerze.

Uwagi:

  • Przy AIP nie dodajemy pieprzu

Chcesz się nauczyć gotować? Sprawdź:

Prawa autorskie – zapoznaj się!

Autor

Paweł Jackowski
10 października 2016

Tagi

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Nóż karbowany – jak go używać?

Nóż karbowany może w ciekawy sposób odmienić nasze posiłki. Będą nie tylko pyszne, lecz także miłe dla oka. Po co używać takiego noża i do czego może się przydać? Sprawdź! Nóż karbowany ma wyprofilowany kształt….

WIĘCEJ >

Jajka po benedyktyńsku – jak je zrobić?

Jajka po benedyktyńsku (nazywane też „poszetowymi”) są bardzo proste i szybkie w przygotowaniu. Sprawdź, jak można je zrobić. Jajka po benedyktyńsku to jajka gotowane bez skorupki. Jakim cudem to się trzyma i jeszcze zachowuje kolisty…

WIĘCEJ >

Jak pakować mięso do mrożenia?

Jak pakować mięso do mrożenia? Szef kuchni Paweł Jackowski pokazuje, jak to zrobić. Niby wydaje się to bardzo proste, ale warto wiedzieć, jako można to sobie ułatwić. Chcesz się nauczyć gotować? Sprawdź: Potrawy z ryb…

WIĘCEJ >

Topinambur – właściwości i przepisy

Topinambur to korzeń rośliny zwanej słonecznikiem bulwiastym. Do Europy dostał się dzięki odkryciom geograficznym, a do naszego pięknego kraju przyjechał na początku 1700 roku. W czasach prekolumbijskich uprawiali go Indianie Ameryki Północnej z plemienia Topinamboore….

WIĘCEJ >