fbpx
logo
Szukaj
open close

Suflet czekoladowy

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c7353179c-0731-4b90-957f-acf8ba056b8b
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Suflet czekoladowy

Przygotowanie

  • Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. C
  • Kokilki smarujemy tłuszczem, a następnie górną część każdej z kokilek owijamy natłuszczonym papierem do pieczenia i zabezpieczamy nicią kuchenną, aby powstał kołnierzyk, który podtrzyma wyrastające ciasto
  • Następnie kładziemy kokilki na blachę
  • Do rondla wlewamy mleko, dodajemy połamaną czekoladę i podgrzewamy do momentu, aż powstanie gładka masa
  • Żółtka ucieramy z cukrem, a następnie dodajemy mieszankę do czekolady i lekko mieszamy
  • Z białek ubijamy sztywną pianę i delikatnie mieszamy ją z czekoladową masą
  • Ciasto przelewamy do kokilek i wkładamy do piekarnika na ok. 30-35 minut
  • Po tym czasie wyciągamy kokilki z piekarnika i odkładamy do ostygnięcia

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycję przyrządzenia sufletów w sposób wytrawny.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 5
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Jajo białko (120 g)
  • Czekolada gorzka (bez mleka) (100 g)
  • Jajo żółtko (80 g)
  • Cukier trzcinowy (60 g)
  • Mleko kokosowe (30 ml)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Mikser, Papier do pieczenia, Piekarnik, Rondel

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Potrawka z indykiem i jarmużem

Mięso oczyszczamy i kroimy w kostkę Cebulę oraz czosnek obieramy i kroimy w kostkę Jarmuż rwiemy na kawałki Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty Dodajemy mięso, czosnek oraz przyprawy…

WIĘCEJ >

Gulasz warzywny

Cukinię kroimy w paski lub kostkę Paprykę kroimy w paski Pomidora kroimy w kostkę Marchew, pietruszkę i seler obieramy i kroimy w kostkę Cebulę i czosnek, obieramy i kroimy w kostkę Świeże oregano siekamy nożem…

WIĘCEJ >

Gryczanka z jogurtem i jagodami

Kaszę gryczaną gotujemy we wrzącej wodzie do miękkości Dodajemy jogurt, mieszamy i odstawiamy na ok. 10 minut Dodajemy jagody i ponownie mieszamy

WIĘCEJ >

Halibut z sosem chrzanowo-porowym

Halibut: Halibuta płuczemy pod zimną wodą i osuszamy za pomocą ręcznika papierowego. Kroimy na mniejsze kawałki i doprawiamy solą. Następnie oprószamy filety skrobią z maranty. Na patelni rozgrzewamy dobrze tłuszcz i smażymy rybę z każdej…

WIĘCEJ >