fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Zupa chrzanowa

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c87a285ba-df06-4f72-953e-58519845bb07
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Zupa chrzanowa

Przygotowanie

  • Obieramy i kroimy cebulę w kostkę
  • Bierzemy garnek, roztapiamy w nim tłuszcz
  • Wrzucamy cebulę i zasmażamy 2-3 minuty
  • W tym czasie obieramy ziemniaka i kroimy w kostkę
  • Dorzucamy pokrojonego ziemniaka do garnka i zasmażamy 2-3 minuty
  • Dolewamy rosół i gotujemy 10 minut
  • Gdy ziemniaki są miękki miksujemy blenderem na gładki krem
  • Dodajemy chrzan i mieszamy
  • Nalewamy w talerze i posypujemy szczypiorkiem 

Rady dietetyka

Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP) nie dodajemy do potraw pieprzu.

1 porcja zupy to około 250-300 ml.

Uwagi

Dzięki powiązanym przepisom możesz dowiedzieć się, jak przyrządzić bulion mięsny, będący bazą do każdej zupy.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 8
Porcje: 2
Trudność: Średni

Lista składników

  • 1 łyżka tartego chrzanu (20 g)
  • ½ ziemniaka średniej wielkości (ok. 40 g)
  • 1 cebula (100 g)
  • 2 gałązki szczypiorku (2 g)
  • 2 łyżki masła klarowanego Ghee lub smalcu gęsiego (30 g)
  • 2 szklanki bulionu mięsnego (500 ml)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Deska, Garnek, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Omlet ze szpinakiem i wędzonym łososiem

Szpinak Szpinak wyjmujemy 2-3 godziny wcześniej z zamrażalnika i kładziemy na sicie, żeby nadmiar wody ściekał Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy łyżkę tłuszczu Zasmażamy cebulę z czosnkiem przez 2…

WIĘCEJ >

Rolada z kapusty włoskiej

Liście kapusty włoskiej obgotować w osolonej wodzie. Przygotować farsz. Pieczarki zetrzeć na grubej tarce. Cebulę i paprykę drobno posiekać. Na 2 łyżkach oliwy zeszklić cebulę. Zdjąć z patelni i odłożyć na bok. Na tej samej…

WIĘCEJ >

Jagodowy pudding z tapioki

Tapiokę zalać mlekiem i odstawić na 2 godziny. Następnie zagotować ją do wchłonięcia całego mleka. Dodać stevię, wymieszać i odstawić do ostygnięcia. Większą część jagód zmiksować, pozostawić kilka do ozdoby. Ostudzoną tapiokę przełożyć do słoiczka,…

WIĘCEJ >

Zielona sałatka

Liście sałaty kroimy w paski, ogórka w cienkie plasterki, awokado w kostkę, natkę siekamy. Wszystkie składniki na sałatkę przekładamy do miski. Składniki sosu, oprócz koperku, blendujemy za pomocą blendera. Koperek siekamy nożem i dodaję do…

WIĘCEJ >