fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Zupa chrzanowa

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c87a285ba-df06-4f72-953e-58519845bb07
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Zupa chrzanowa

Przygotowanie

  • Obieramy i kroimy cebulę w kostkę
  • Bierzemy garnek, roztapiamy w nim tłuszcz
  • Wrzucamy cebulę i zasmażamy 2-3 minuty
  • W tym czasie obieramy ziemniaka i kroimy w kostkę
  • Dorzucamy pokrojonego ziemniaka do garnka i zasmażamy 2-3 minuty
  • Dolewamy rosół i gotujemy 10 minut
  • Gdy ziemniaki są miękki miksujemy blenderem na gładki krem
  • Dodajemy chrzan i mieszamy
  • Nalewamy w talerze i posypujemy szczypiorkiem 

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom. Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP) nie używamy pieprzu. Więcej informacji na ten temat znajdziesz w naszej aplikacji w zakładce „Dieta”.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 8
Porcje: 2
Trudność: Średni

Lista składników

  • Bulion mięsny (500 ml)
  • Cebula (świeża) (105 g)
  • Ziemniak (40 g)
  • Masło klarowane ghee (30 g)
  • Chrzan korzeń (20 g)
  • Szczypiorek (5 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Deska, Garnek, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Owsianka z borówkami

Płatki owsiane gotujemy do miękkości w wodzie Wlewamy mleko Posypujemy borówkami

WIĘCEJ >

Kotlety siekane z sarny z warzywami duszonymi z rozmarynem

Kotlety: Mięso mielimy, w maszynce na standardowym sitku lub siekamy tasakiem Mieszamy ręką i formujemy okrągły lub owalny kotlet Na patelni rozgrzewamy łyżkę smalcu Kładziemy mięso, lekko solimy i pieprzymy Smażymy 3-4 min z każdej…

WIĘCEJ >

Sałata rzymska z pieczonym dorszem

Rybę kładziemy w naczyniu, lekko solimy i pieprzymy Dodajemy tłuszcz Pieczemy w piekarniku przez 20 min w temp. 180 st. C Sałatę układamy na talerzu Pomidory kroimy w paski lub na pół i układamy na…

WIĘCEJ >

Chrupiąca sałatka z czarną soczewicą

Soczewicę gotujemy al dente i przelewamy zimną wodą. Rzodkiewki kroimy w plasterki, ogórki kiszone w kosteczkę, sałatę rwiemy na drobne kawałki. Olej, sok z cytryny, musztardę i przyprawy mieszamy na sos. Wszystkie składniki sałatki łączymy…

WIĘCEJ >