
Składniki: Mąka kasztanowa, jaja, banany, figi, gorzka czekolada.
Przygotuj dużą formę do ciasta. Zmiksuj razem 10 jaj i 400 g mąki kasztanowej. Można wlewać ciasto do formy po trochę, przekładając pokruszoną czekoladą, pokrojonymi figami i bananami. Piec 60 minut w 180 stopniach z termoobiegiem. Można zrobić muffinki lub chleb w zależności od tego, do jakiej formy się to wleje. Jak dla mnie jest to taki duży muffin – chleb bez zbóż. Dla mnie megapożywny, idealny na kolację lub posiłek okołotreningowy. Można zabrać go w podróż lub dać dziecku do szkoły. Zobacz również przepis na kasztanowca–bananowca.

Autor

Iwona Wierzbicka
Składniki: Mąka kasztanowa, jaja, banany, figi, gorzka czekolada.
Przygotuj dużą formę do ciasta. Zmiksuj razem 10 jaj i 400 g mąki kasztanowej. Można wlewać ciasto do formy po trochę, przekładając pokruszoną czekoladą, pokrojonymi figami i bananami. Piec 60 minut w 180 stopniach z termoobiegiem. Można zrobić muffinki lub chleb w zależności od tego, do jakiej formy się to wleje. Jak dla mnie jest to taki duży muffin – chleb bez zbóż. Dla mnie megapożywny, idealny na kolację lub posiłek okołotreningowy. Można zabrać go w podróż lub dać dziecku do szkoły. Zobacz również przepis na kasztanowca–bananowca.

Autor
Tagi
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.
Podobne tematy
Czy produkty bezglutenowe są zdrowe?
Osoby, które z przyczyn zdrowotnych muszą wyeliminować gluten ze swojej diety, mogą znaleźć w sklepach różne produkty bezglutenowe. Producenci wychodzą naprzeciw konsumentom i tworzą zamienniki żywności przeznaczone dla chorujących na celiakię lub borykających się z nadwrażliwością…
WIĘCEJ >Jak zrobić sos do sałatki?
Gotowanie z amatorami to dla naszego mistrza kuchni sama przyjemność. W naszej Szkole Gotowania mamy motto " GOTOWANIE TO JEDNA WIELKA ZABAWA!" Zobaczcie jak bawił się nasz praktykant Przemek, podczas wspólnego gotowania z Pawłem, gdy
WIĘCEJ >Jajka po benedyktyńsku – jak je zrobić?
Jajka po benedyktyńsku (nazywane też „poszetowymi”) są bardzo proste i szybkie w przygotowaniu. Sprawdź, jak można je zrobić. Jajka po benedyktyńsku to jajka gotowane bez skorupki. Jakim cudem to się trzyma i jeszcze zachowuje kolisty…
WIĘCEJ >Jak naostrzyć nóż?
Czy wiesz, jak naostrzyć nóż? Sprawdź, jak zrobi to szybko i sprawnie. Proste rzeczy bywają czasem bardzo trudne. Podobnie jest z ostrzeniem noży. Czy wiesz, jak powinno się to robić? Jeśli nie, koniecznie obejrzyj film…
WIĘCEJ >