logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Barszcz biały na ogórczance

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c3f7f852a-d410-493f-9531-ec10e84ce6f2

Barszcz biały na ogórczance

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c3f7f852a-d410-493f-9531-ec10e84ce6f2

Przygotowanie

  • Gotujemy osoloną wodę i wlewamy ogórczankę.
  • W zależności od tego czy lubimy mniej lub bardziej kwaśny barszcz możemy dolać mniej lub więcej wody z ogórków kiszonych.
  • Gdy woda się zagotuje dodajemy mąkę rozrobioną w małej ilości zimnej wody.
  • Ponownie doprowadzamy do wrzenia i zestawiamy z ognia.
  • Żółtko, śmietanę i chochelkę żurku dokładnie mieszamy.
  • Stale mieszając wlewamy tą mieszankę do barszczu. Garnek ponownie stawiamy na palniku i jeszcze raz gotujemy.

Autor

Maria Chuchla
Czas: do 30 minut
Składniki: 6
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 1,5 l wody
  • 1 szkl. ogórczanki (wody spod kiszonych ogórków)
  • 1-2 żółtka
  • 1 łyżka śmietany 18%
  • 1 łyżka mąki żytniej
  • sól

Potrzebny sprzęt

Garnek
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Podobne tematy

Szaszłyki wieprzowe z boczkiem, pieczarkami i warzywami z grilla

Mielimy mięso Doprawiamy solą i pieprzem Mieszamy przez 2 minuty Formujemy 4 równe kuleczki Boczek kromy w plastry 0,5 cm (…)

WIĘCEJ >

Smoothie ze świeżym szpinakiem

Szpinak i wszystkie owoce dokładnie myjemy. Mango/melona obieramy ze skóry i kroimy na kawałki. Ze szpinaku odcinamy korzeń i łodygi. (…)

WIĘCEJ >

Jajka w koszulkach na dipie z awokado z sałatką

Awokado wydłubujemy łyżeczką z skórki Miąższ przekładamy do jakiejś miseczki, skórę i pestkę wyrzucamy Czosnek obieramy i siekamy drobno nożem lub (…)

WIĘCEJ >

Warzywa z kurkumą

Warzywa obieramy i tniemy obieraczką, aby uzyskać wstążki. Wrzucamy na patelnię, podlewamy wodą i dusimy pod przykryciem ok 2-4 minut (…)

WIĘCEJ >

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

FreshMail.pl
 

FreshMail.pl