fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Barszcz biały na ogórczance

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c3f7f852a-d410-493f-9531-ec10e84ce6f2-1

Barszcz biały na ogórczance

Przygotowanie

  • Gotujemy osoloną wodę i wlewamy ogórczankę.
  • W zależności od tego czy lubimy mniej lub bardziej kwaśny barszcz możemy dolać mniej lub więcej wody z ogórków kiszonych.
  • Gdy woda się zagotuje dodajemy mąkę rozrobioną w małej ilości zimnej wody.
  • Ponownie doprowadzamy do wrzenia i zestawiamy z ognia.
  • Żółtko, śmietanę i chochelkę żurku dokładnie mieszamy.
  • Stale mieszając wlewamy tą mieszankę do barszczu. Garnek ponownie stawiamy na palniku i jeszcze raz gotujemy.

Autor

Maria Chuchla
Czas: do 30 minut
Składniki: 6
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 1,5 l wody
  • 1 szkl. ogórczanki (wody spod kiszonych ogórków)
  • 1-2 żółtka
  • 1 łyżka śmietany 18%
  • 1 łyżka mąki żytniej
  • sól

Potrzebny sprzęt

Garnek
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Bakłażany faszerowane risottem

Ryż gotujemy wg przepisu na opakowaniu i odstawiamy. Paprykę, selera, cukinię i cebulę kroimy w drobną kostkę, a czosnek siekamy. (…)

WIĘCEJ >

Bulion grzybowy (na wywarze kostnym)

Dzień wcześniej wsypujemy grzyby do garnka i zalewamy 1l zimnej wody z kranu Zostawiamy na 8 godz. (najlepiej na noc) (…)

WIĘCEJ >

Szparagi na sałacie z szynką parmeńską i granatem

Szparagi obieramy, gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie z wrzuconą połówką cytryny, przez 6 min Każdy szparag owijamy plastrem boczku (jak (…)

WIĘCEJ >

Pasta z wątróbki z jabłkiem

Cebulę obieramy i kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki tłuszczu Wrzucamy cebulę i smażymy 2-3 min Jabłko kroimy (…)

WIĘCEJ >

FreshMail.pl
 

FreshMail.pl